Kruidig gemarineerd lamshaasje – een echt lekker en luxe stukje gemarineerd lamsvlees. Dit delicate stukje vlees is snel klaar en kan bijna niet mislukken. Het is ideaal als je eens iets anders wilt serveren bij een gezellig etentje met vrienden. De marinade geeft het vlees lekker veel smaak, je hoeft het alleen maar even te bakken. Dit kan in de pan, maar nog lekkerder is het om de kruidig gemarineerd lamshaasjes te grillen op de barbecue. Zeker weten dat dit vleesgerecht in de smaak valt.
Een heerlijk stukje lamsvlees
Een lamshaasje is een heerlijk mals stukje lamsvlees. Het is het meest zachte stukje vlees van het lam. Vergelijkbaar met de ossenhaas bij het rund en de varkenshaas bij het varken. Dit heerlijke stukje lam wordt rosé gegeten en heeft dan ook maar een korte bereidingstijd. Je bakt het ongeveer 3 tot 4 minuten per kant. Daarna laat je het nog even rusten zodat het nog iets kan nagaren en de sappen zich goed kunnen verdelen.
Lamsvlees marineren
Je kunt vlees op meerdere manieren marineren. De bedoeling van marineren is smaak toevoegen en malser maken. Dat malser maken is bij een lamshaasje niet van toepassing omdat dit stukje lamsvlees al heel mals is. Het zuur kan dus uit de marinade weggelaten worden.
De lamshaasjes zijn heel zacht, maar hebben een heel eigen smaak die best wel iets kruidigs kan hebben. In de marinade voor een kruidig gemarineerd lamshaasje gebruik je lekker veel verse rozemarijn en grof gehakte knoflook die je er met een beetje olijfolie even goed inmasseert. Vlak voor het bakken bestrooi je de kruidig gemarineerde lamshaasjes nog even met zout en peper.
Lamshaas is vlees om te delen
Een lamshaasje weegt ongeveer 200 gram, dit is dus een behoorlijke grote portie voor een persoon. Een gemiddelde portie vlees is 100-125 gram per persoon. Je kunt dus net twee porties uit een haasje halen. Een oplossing hiervoor is om een kruidig gemarineerd lamshaasje na het bakken en rusten in plakjes te snijden. Op die manier kun je het aantal lamshaasjes kopen dat je nodig hebt en het vlees verdelen in de grootte van de portie die je wilt.
Snijd een lamshaasje recht op de draad en een beetje schuin naar beneden. Als je het vlees een beetje schuin snijdt lijken de plakjes groter waardoor de porties ook groter lijken.
Lamsvlees; dat betekent voorjaar
Lammetjes horen bij het voorjaar, dus dat is de tijd om van Nederlands lamsvlees te genieten. Met deze lamsvleesrecepten gaat dat lukken!
Kruidig gemarineerd lamshaasje
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 lamshaasjes
- 2 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kruidig gemarineerd lamshaasje:
Hak de rozemarijn en de knoflook grof.
Besmeer de lamshaasjes met een beetje olijfolie en bestrooi ze met de knoflook en de rozemarijn. Wrijf de smaken er goed in en leg het vlees in een afgesloten verpakking terug in de koelkast minimaal een uur of langer te marineren.
Haal het lamsvlees minimaal een half uur voor je het gaat grillen uit de koelkast.
Zorg dat de barbecue op temperatuur is.
Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het op de barbecue of in een pan met een beetje olijfolie aan beide zijnde ongeveer 3-4 minuten.
Haal het vlees van de warmtebron en laat dit op een bordje 5 tot 10 minuten rusten.
Snijd het vlees met een scherp mes recht op de draad schuin naar beneden in dikke plakken. Verdeel de plakken kruidig gemarineerd lamshaasje over 3 of 4 borden. Druppel er eventueel nog iets extra vierge olijfolie over.
Tafel lekker !!