• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, oktober 3, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Kruidige kippenpoten uit de oven

Verbluffend lekkere kip

door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
0
kruidige kippenpoten uit de oven

Kruidige kippenpoten uit de oven – net zo lekker als van de markt.

Kippenpoten altijd lekker

Je kent ze vast wel die grills met draaiende kip en kippenpoten, je ziet ze vaak bij een poelier of slager buiten staan als lokkertje, maar ook op de markt worden ze veel gebruikt. Er komt een heerlijke geur vanaf die je meteen laat verlangen naar een gebakken kippetje. De manier waarop je de kip kruidt is hierbij erg belangrijk. Als je dit een paar uur van tevoren doet, kunnen de kruiden in de kip trekken wat veel meer smaak geeft. Dit is ook de reden waarom gemarineerde of gekruide kippen die van de poelier komen vaak lekkerder zijn dan kippen die zelf gekruid zijn.

Welke kruiden zijn het beste voor kippenpoten?

Kip is een makkelijk product om te kruiden. Hij kan bijna alle smaken aan. Volg daarom jouw gevoel bij het kruiden van kippenpoten. Neem gerust een lekkere kruidenmix uit de winkel, maar let daarbij wel op, veel gemengde kruiden bestaan vooral uit zout. Kies liever voor een versie zonder zout en voeg het zout dan zelf toe, dat scheelt je ook weer in de portemonnee want het prijsverschil met of zonder zout is vaak maar klein. Je kunt natuurlijk ook je eigen kruidenmix maken, die kun je dan helemaal naar jouw smaak aanpassen. Het is dan natuurlijk wel makkelijk als je een serie basiskruiden in huis hebt. Dat is niet alleen handig voor dit recept van kruidige kippenpoten, maar ook erg fijn voor heel veel andere recepten. Die basiskruiden kun je veel gebruiken en ook in verschillende verhoudingen. Je schaft ze dus één keer aan en je kunt er een hele tijd mee vooruit.

We hebben uiteraard een mooie samenstelling voor je:

Kipkruiden voor 4 kippenpoten:

  • 1/4 tl komijn
  • 1/4 tl korianderpoeder
  • 1/4 tl paprikapoeder heet
  • 1/4 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/4 tl kardemom
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl gedroogde koriander
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • zout/peper

Meng alles met elkaar, voeg een beetje olie toe om het smeerbaar te maken en kruid de kip met die kruiden. Maak het vel los en smeer ook daar de kruiden. Laat de kip met de kruiden minimaal een uur staan voor het beste resultaat.

Ga je ze in de pan of in de oven bakken?

Kippenpoten in de oven garen is meestal de makkelijkste en lekkerste optie. Maar als je maar twee kippenpoten wil bakken kun je dat net zo goed in een pan doen. Beide manieren van kippenpoten bakken hebben voor- en nadelen. Het grootste verschil is de hoeveelheid vocht.

  • In de oven: Het vocht verdampt waardoor de kip een droger korstje krijgt.
  • In de pan: Er blijft meer vocht achter, wat dan wel weer lekker is voor jus. Bij lang garen droogt de kip ook minder snel uit.

Kies dus zelf wat voor jou het beste uitkomt.

Bijna alle recepten van kippenpoten uit de oven zijn ook geschikt om in de pan te bakken!

Kippenpoten

Kippenpoten; betaalbaar en heel veelzijdig vlees

Kies vaker voor kippenpoten. Dat is goedkoper, lekker en ook nog eens heel makkelijk. Hier vind je recepten, inspiratie en handige tips.

Kruidige kippenpoten

Porties: 4
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 kippenpoten
  • kipkruiden
  • 2-3 eetlepels olie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kruidige kippenpoten:

Meng de kipkruiden met de olie. Maak het vel van de poten los, maar haal het er niet af. Besmeer de kippenpoten royaal met de kruiden en duw het vel terug op z’n plaats. Zo kan de smaak van de kruiden beter intrekken en door het vel droogt de kip niet uit. Leg de poten liefst een uur of langer in de koelkast om de kruiden in te laten trekken. Lukt dit niet door tijdgebrek dan is dit geen probleem, alleen de smaak zal iets minder aanwezig zijn.

Leg de poten in een ovenschaal met de velkant naar boven. Zet de kippenpoten 45 minuten tot een uur in een oven van 180 graden. De kerntemperatuur moet 72 graden zijn. Dit meet je in het midden van het dikste stuk vlees. Heb je geen thermometer snijd dan de kip op de dikste plaats in om te checken. Zet de kruidige kippenpoten eventueel nog even onder een hete grill voor een extra krokant korstje.

Tafel lekker !!

DeelPin70Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Curry van kip en aubergine
Curry

Curry van kip en aubergine

Varkenshaas met Cabralessaus
Vleesgerechten

Varkenshaas met Cabralessaus

biefstuk in een taco
Recepten

Biefstuk in een taco

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën
Specials

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Gehaktbrood van kipgehakt
Vleesgerechten

Gehaktbrood van kipgehakt met paprika en champignons

Biefstuk met champignonroomsaus
Vleesgerechten

Biefstuk met champignonroomsaus

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Check het recept of lees de info
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

Recept in de picture

Risotto met Provolone en broccoli
Risotto

Risotto met provolone en broccoli

Een favoriet uit de Italiaanse keuken is risotto, in ontelbare variaties. Deze risotto met provolone en broccoli moet je dan ook proberen!

Check het recept of lees de info
Spruitjes met appel spek en mosterd

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Broodje gekookt ei

Een broodje gekookt ei; zo maak je er een feestje van

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Redactie op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Connie Derks op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Herma op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Albert Valee op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Amande Groeneveld-Hordijk op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen