• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, mei 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met citroen-honingsaus

Een mals stukje vlees met een heerlijk sausje!

door Elise de Haan
in Vleesgerechten
0
0
Lamsbiefstuk met citroen-honingsaus

Lamsbiefstuk met citroen-honingsaus – Vaak wordt bij lamsvlees meteen gedacht aan grote stukken vlees als een lamsbout of een lamsrack, die dan weer erg bewerkelijk zijn. Maar er komen ook lekkere, malse biefstukken van het lam. Zachte, magere stukjes vlees, die je makkelijk en snel kunt bereiden. En dat doe je op dezelfde manier als een ‘gewone’ biefstuk. Als je een lamsbiefstuk met citroen-honingsaus serveert, dan zet je in een handomdraai een vleesgerecht op tafel dat zeker niet misstaat in een feestelijk menu. Geef er eenvoudige aardappeltjes uit de oven, of gewone gebakken aardappels en een frisse, groene salade bij. Zo maak je op een makkelijke manier, met simpele ingrediënten een feestmaal!

Lamsbiefstuk

Lamsbiefstukken worden gesneden uit de bil van het lam. Het is een smaakvol, mager stukje lamsvlees. Behalve lekker is deze lamsbiefstuk met citroen-honingsaus dus ook nog eens een gezondere optie. Daarnaast is het misschien een wat ‘toegankelijker’ stukje vlees dan een lamsbout, of een lamsrack. De eenvoudige bereidingswijze zal hier zeker aan bijdragen. Doordat het vlees van zichzelf bijzonder smaakvol is hoef je het eigenlijk niet te marineren. Kruiden met wat peper en zout is dan ook voldoende. Serveer de lamsbiefstuk met een citroen-honingsaus, dat combineert prima met lamsvlees.

Lamsbiefstuk met citroen-honingsaus – tips

Haal het vlees tijdig, dus minstens een uur van tevoren, uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur is als je de lamsbiefstuk met citroen-honingsaus gaat bereiden. Dit komt het uiteindelijke resultaat van het gerecht zeker ten goede, want zo voorkom je dat het vlees te lang moet bakken om ook van binnen op de juiste temperatuur te komen.

Je kunt de saus van tevoren maken. Laat hem dan afkoelen en bewaar hem tot gebruik afgedekt in de koelkast.

De citroen-honingsaus is niet alleen lekker bij een lamsbiefstuk, maar je kunt hem ook prima serveren bij andere soorten lamsvlees.

Lamsvlees

Lamsvlees; dat betekent voorjaar

Lammetjes horen bij het voorjaar, dus dat is de tijd om van Nederlands lamsvlees te genieten. Met deze lamsvleesrecepten gaat dat lukken!

Lamsbiefstuk met citroen-honingsaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 lamsbiefstukken
  • 6 eetlepels honing
  • 2 eetlepels vers geperst citroensap
  • 100 ml droge witte wijn
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • peper en zout
  • olie of boter om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je lamsbiefstuk met citroen-honingsaus:

Verhit in een sauspan de honing, het citroensap, de wijn, de bouillon en de tijm. Laat dit een minuut of 15 flink inkoken.

Voeg vervolgens de crème fraîche toe en klop die met een garde door de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Mocht de saus te dun blijven, dan kun je hem eventueel wat binden met een beetje maïzena, die je met een beetje koud water aanmaakt of een product als ‘allesbinder’.

Verhit in een koekenpan een stukje boter of een scheutje olie. Bak hierin de lamsbiefstukken aan beide kanten ongeveer 2 à 3 minuten, afhankelijk van hoe dik de biefstukken zijn en hoe ver je ze doorgebakken wilt hebben. Laat de lamsbiefstuk na het bakken nog en paar minuten rusten onder een vel aluminiumfolie.

Serveer de lamsbiefstuk met citroen-honingsaus direct.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Lamsbiefstuk met uiencompote
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met uiencompote

Roasted lamb
Vleesgerechten

Roasted lamb; lamsbout als een pronkstuk op tafel

Kippenpoten met paprika
Vleesgerechten

Kippenpoten met paprika

Sjasliek
Vleesgerechten

Sjasliek; uit de oven of van de barbecue

Lamskoteletten met een Oosters tintje
Vleesgerechten

Lamskoteletten met een Oosters tintje

kippenpoten met citroen en tijm
Vleesgerechten

Kippenpoten met citroen en tijm; puur en simpel!

kruidige kippenpoten uit de oven
Vleesgerechten

Kruidige kippenpoten uit de oven

kippenpoten in een pittige marinade
Vleesgerechten

Kippenpoten in een pittige marinade

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

4 × een =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Pasta met zalm saffraan en spinazie
  • De perfecte gehaktbal
  • Lavas
  • Hoe vaak eet jij thuis vis? En dan bedoelen we niet de afgehaalde kibbeling.
  • Geschilde asperges of ongeschilde asperges

Uitgelicht

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.

Check het recept of lees de info
courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

asperges met vis

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met gerookte zalm

Recept in de picture

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

De lekkerste snack? Dat zijn beslist deze nacho's uit de oven. Je maakt ze met verse ingrediënten en een heerlijke zelfgemaakte kaassaus!

Check het recept of lees de info
Gebakken langoustines

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Aardappelen met rozemarijn en knoflook

Aardappelen met knoflook en rozemarijn

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep
  • Guido op Verse aspergesoep
  • Connie Derks op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Susanne Hermsen op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Elise de Haan op Stamppot met spinazie en bospeen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen