Lamsbiefstuk met citroen-honingsaus – Vaak wordt bij lamsvlees meteen gedacht aan grote stukken vlees als een lamsbout of een lamsrack, die dan weer erg bewerkelijk zijn. Maar er komen ook lekkere, malse biefstukken van het lam. Zachte, magere stukjes vlees, die je makkelijk en snel kunt klaarmaken. En dat doe je op dezelfde manier als een ‘gewone’ biefstuk. Als je een lamsbiefstuk met citroen-honingsaus serveert, dan zet je in een handomdraai een vleesgerecht op tafel dat zeker niet misstaat in een feestelijk menu. Geef er eenvoudige aardappeltjes uit de oven, of gewone gebakken aardappels en een frisse, groene salade bij. Zo maak je op een makkelijke manier, met simpele ingrediënten een feestmaal!
Lamsbiefstuk
Lamsbiefstukken worden gesneden uit de bil van het lam. Het is een smaakvol, mager stukje lamsvlees. Behalve lekker is een lamsbiefstuk met citroen-honingsaus dus ook nog eens een gezondere optie. Daarnaast is het misschien een wat ’toegankelijker’ stukje vlees dan een lamsbout, of een lamsrack. De eenvoudige bereidingswijze zal hier zeker aan bijdragen. Doordat het vlees van zichzelf bijzonder smaakvol is, hoef je het eigenlijk niet te marineren. Kruiden met wat zout en peper is dan ook voldoende. Serveer de lamsbiefstuk met een citroen-honingsaus, dat combineert prima met lamsvlees.
Lamsbiefstuk met citroen-honingsaus, wat handige tips bij het klaarmaken
Haal het vlees tijdig, dus minstens een uur van tevoren, uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur is als je de lamsbiefstuk met citroen-honingsaus gaat klaarmaken. Dit komt het uiteindelijke resultaat van het gerecht zeker ten goede, want zo voorkom je dat het vlees te lang moet bakken om ook van binnen op de juiste temperatuur te komen.
Je kunt de saus van tevoren maken. Laat hem dan afkoelen en bewaar hem tot gebruik afgedekt in de koelkast.
De citroen-honingsaus is niet alleen lekker bij een lamsbiefstuk, maar je kunt hem ook prima serveren bij andere soorten lamsvlees.
Lamsbiefstuk; het lekkerste stukje van het lam
Lamsbiefstuk, volgens sommigen het beste stuk van het lam! Moeilijk te maken? Nee! Ook jij kunt dat met deze recepten om van te watertanden!
Lamsbiefstuk met citroen-honingsaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 lamsbiefstukken
- 6 eetlepels honing
- 2 eetlepels vers geperst citroensap
- 100 ml droge witte wijn
- 200 ml groentebouillon
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- 3 eetlepels crème fraîche
- zout en peper
- olie of boter om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je lamsbiefstuk met citroen-honingsaus:
Verhit in een sauspan de honing, het citroensap, de wijn, de bouillon en de tijm. Laat dit een minuut of 15 flink inkoken.
Voeg vervolgens de crème fraîche toe en klop die met een garde door de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Mocht de saus te dun blijven, dan kun je hem eventueel wat binden met een beetje maïzena, die je met een beetje koud water aanmaakt of een product als ‘allesbinder’.
Verhit in een koekenpan een stukje boter of een scheutje olie. Bak hierin de lamsbiefstukken aan beide kanten ongeveer 2 à 3 minuten, afhankelijk van hoe dik de biefstukken zijn en hoe ver je ze doorgebakken wilt hebben. Laat de lamsbiefstuk na het bakken nog en paar minuten rusten onder een vel aluminiumfolie.
Serveer de lamsbiefstuk met citroen-honingsaus direct.
Tafel lekker !!