Lamsbiefstuk met kruidenboter; een lamsbiefstuk met een flinke lik kruidenboter die barst van de smaak. Dit heerlijke vleesgerecht staat in een mum van tijd op tafel.
Lamsbiefstuk
Lamsvlees kennen we vooral van de lamsbout, koteletjes en de shoarma. Maar lam heeft ook heerlijke biefstuk. Mager en lekker snel klaar.
Lamsbiefstuk bakken
Je bakt de lamsbiefstuk net als iedere andere biefstuk. Erg belangrijk hierbij is dat het vlees niet moet schrikken. Laat het eerst op kamertemperatuur komen, dus niet ijskoud in een hete pan of een koude scheut water in de pan bij je hete vlees om bijvoorbeeld jus te maken.
Ook prikken in het vlees is niet aan te raden, hierdoor lopen al de sappen eruit en wordt je vlees droog. Dit gebeurt ook als je het vlees direct uit de pan aansnijdt. Laat het even rusten voordat je het aansnijdt.
Lam heeft een vrij krachtige smaak dus er mogen ook krachtige smaken bijgevoegd worden, de bekendste bij lam zijn rozemarijn, tijm en knoflook. Het mag goed te proeven zijn maar laat het niet overheersen.
Zelfgemaakte kruidenboter is het lekkerst
Kruidenboter wordt vaak kant-en-klaar gekocht, maar bijna niets is zo simpel zelf te maken als kruidenboter. Verse kruiden zijn het lekkerste, maar je kunt ook goed kruidenboter maken met gedroogde kruiden. Kruidenboter is het lekkerste als je die een dag van tevoren maakt, zeker de kruidenboter van gedroogde kruiden.
Smaken hebben tijd nodig om in te trekken. Zelfgemaakt kruidenboter kun je wel een week of langer in de koelkast bewaren, maar ook in de diepvries bewaren gaat prima. Als je dan een rol maakt met huishoudfolie er omheen, kun je iedere keer met een warm mes afsnijden wat je nodig hebt.
Kruidenboter kun je perfect aanpassen naar het gerecht. Bij lamsbiefstuk is rozemarijn, knoflook en munt een mooie combinatie.
Lamsbiefstuk; het lekkerste stukje van het lam
Lamsbiefstuk, volgens sommigen het beste stuk van het lam! Moeilijk te maken? Nee! Ook jij kunt dat met deze recepten om van te watertanden!
Lamsbiefstuk met kruidenboter
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 lamsbiefstukken
- 100 gram zachte roomboter
- 6 blaadjes munt
- 1 takje rozemarijn
- 1 teentje knoflook
- zoutvlokken
- peper uit de molen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je lamsbiefstuk met kruidenboter:
Haal de lamsbiefstukken uit de koelkast en laat 15 minuten op temperatuur komen. Roer de roomboter goed los en enigszins luchtig.
Hak de rozemarijn heel fijn en strooi ongeveer de helft daarvan over de lamsbiefstuk. Hak de munt fijn en doe die samen met de overige rozemarijn bij de roomboter. Knijp de knoflook erbij uit en voeg een beetje zoutvlokken en peper uit de molen toe, roer dit goed door elkaar. Zet opzij.
Kruid de lamsbiefstukjes met zout en peper. Verhit een koekenpan met een klein beetje boter of olie en bak de biefstukjes 4 minuten aan beide zijden. Laat de lamsbiefstukjes even rusten. Serveer de lamsbiefstuk met een dot kruidenboter.
Tafel lekker !!