• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, mei 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met uiencompote

Voor een bijzonder etentje, of gewoon op de barbecue!

door Elise de Haan
in Vleesgerechten
0
0
Lamsbiefstuk met uiencompote

Lamsbiefstuk met uiencompote – Zeg nu eens eerlijk, hoe vaak eet jij lamsvlees? Waarschijnlijk niet heel vaak. Want er wordt in Nederland er weinig lamsvlees gegeten. Hoogstens eens als er buiten de deur gegeten wordt, wordt er lamsvlees besteld. Dat is jammer, want het is erg lekker. Weet je dat het ook heel makkelijk is om zelf een lekker lamsvleesgerecht op tafel te zetten? Lamsbiefstuk met uiencompote, bijvoorbeeld, is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een speciaal etentje of gewoon een gezellig diner met vrienden en familie. De combinatie van het malse lamsvlees en de zoete en hartige compote is absoluut verrukkelijk. Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gemakkelijk te maken. Met slechts een paar ingrediënten en wat geduld heb je binnen de kortste keren een heerlijk diner als een lamsbiefstuk met uiencompote op tafel staan. En die uiencompote? Die maak je natuurlijk ook helemaal zelf. Dat is niet veel werk en ook niet moeilijk.

Lamsvlees wordt vaak alleen in restaurants gegeten. Waarom niet thuis?

Lamsbiefstuk voor thuis

Lamsbiefstuk met uiencompote is een heerlijke delicatesse die zeker de moeite waard is om eens uit te proberen. Het vlees is mals en heeft een rijke, karakteristieke smaak. Het is ook een gezonde keuze, omdat het een goede bron is van eiwitten en andere voedingsstoffen. Biefstuk kan op verschillende manieren worden bereid, van de barbecue, de ovengrill tot in de pan. Het is een veelzijdig stukje vlees dat perfect past in diverse gerechten. Of je nu een echte foodie bent of gewoon eens iets anders wilt eten en op zoek bent naar iets nieuws om te proberen, dan is lamsbiefstuk met uiencompote zeker een aanrader! Probeer het maar eens. Voor lamsbiefstukken ga je natuurlijk naar de slager. Je zult ze in de supermarkt waarschijnlijk niet vinden.

Met slechts een paar ingrediënten en wat geduld heb je binnen de kortste keren een heerlijk diner als een lamsbiefstuk met uiencompote op tafel staan.

Lamsbiefstuk met uiencompote – tips

Je kunt heel snel een biefstuk bakken. Als je de compote, en de eventuele bijgerechten, vooraf maakt, kun je dus binnen een paar minuten een mooi vleesgerecht als lamsbiefstuk met uiencompote op tafel toveren!

Haal de biefstukjes op tijd uit de koelkast om op temperatuur te komen. Dan komt het vlees tijdens het bakken ook aan de binnenkant snel op de juiste temperatuur.

Lamsbiefstuk met uiencompote

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 lamsbiefstukken
  • 1 eetlepel boter
  • 200 gram uien, in dunne halve ringen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 takjes tijm
  • peper en zout
  • olie of boter om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een lamsbiefstuk met uiencompote:

Doe de boter in een kleine koekenpan en laat hem smelten. Bak hierin de uien aan en laat ze bruin worden. Voeg de balsamicoazijn, de knoflook, de suiker en de tijm toe. Laat het uienmengsel op een laag vuurtje een minuut of twintig pruttelen. Beng de uiencompote op smaak met wat peper en zout.

Verhit in een grote koekenpan, een klont boter of een scheut olie. Bak hierin de lamsbiefstukken bruin en zo gaar als jij ze wil hebben, voor medium rare een minuut of vier per kant, afhankelijk van het formaat van de biefstukken. Kruid de biefstukken met peper en zout.

Leg de biefstukken op de borden, en geef bij elke biefstuk een schep uiencompote. Serveer de lamsbiefstuk met uiencompote direct. Lekker met een groene salade en gebakken aardappeltjes.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Roasted lamb
Vleesgerechten

Roasted lamb; lamsbout als een pronkstuk op tafel

Kippenpoten met paprika
Vleesgerechten

Kippenpoten met paprika

Sjasliek
Vleesgerechten

Sjasliek; uit de oven of van de barbecue

Lamsbiefstuk met citroen-honingsaus
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met citroen-honingsaus

Lamskoteletten met een Oosters tintje
Vleesgerechten

Lamskoteletten met een Oosters tintje

kippenpoten met citroen en tijm
Vleesgerechten

Kippenpoten met citroen en tijm; puur en simpel!

kruidige kippenpoten uit de oven
Vleesgerechten

Kruidige kippenpoten uit de oven

kippenpoten in een pittige marinade
Vleesgerechten

Kippenpoten in een pittige marinade

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

16 − negen =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Pasta met zalm saffraan en spinazie
  • De perfecte gehaktbal
  • Lavas
  • Hoe vaak eet jij thuis vis? En dan bedoelen we niet de afgehaalde kibbeling.
  • Geschilde asperges of ongeschilde asperges

Uitgelicht

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.

Check het recept of lees de info
courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

asperges met vis

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met gerookte zalm

Recept in de picture

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

De lekkerste snack? Dat zijn beslist deze nacho's uit de oven. Je maakt ze met verse ingrediënten en een heerlijke zelfgemaakte kaassaus!

Check het recept of lees de info
Gebakken langoustines

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Aardappelen met rozemarijn en knoflook

Aardappelen met knoflook en rozemarijn

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep
  • Guido op Verse aspergesoep
  • Connie Derks op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Susanne Hermsen op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Elise de Haan op Stamppot met spinazie en bospeen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen