• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, augustus 15, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Lamsrack met garnalen; Een heerlijke surf en turf

Lentefeest met lamsvlees

door Elise de Haan
in Vleesgerechten
0
0
Lamsrack met garnalen surf en turf

Lamsrack met garnalen – De ribbetjes van het lam, die je bereidt aan een stuk. Klinkt lastig, maar dat is het niet. We leggen je precies uit hoe je lamsrack bereidt! Lamsrack is vlees dat erg geschikt is om te serveren bij een bijzonder etentje of met de feestdagen. In dit recept combineer je het lamsrack met garnalen. Het ziet er mooi uit en het is een fantastische combinatie. Leuk om eens iets anders met lamsvlees te doen. Dus, op naar de slager voor een lamsrack!

Lentefeest met lamsvlees

Je raadt het natuurlijk zelf al. Lamsvlees hoort bij de lente. Zet dan ook juist in deze maanden van het jaar eens een ander vleesgerecht op tafel dan kipfilet of gehakt. Laat je inspireren door de seizoenen en stap af van die kiloknallers. Je tafelgenoten gaan je daar zeker dankbaar voor zijn! Met dit recept voor lamsrack met garnalen scoor je echt punten. Serveer met gekookte lentegroenten en aardappelpuree of frietjes.

Surf en turf

Lamsrack met garnalen valt onder de noemer “surf en turf”. Dat klinkt je misschien gek in de oren. Toch is het een echte culinaire term. Oorspronkelijk, in de jaren 60, werd de term gebruikt voor de combinatie van biefstuk met kreeftenstaart. Tegenwoordig wordt met ‘surf en turf’ de combinatie van vlees en vis, of schaaldieren gebruikt. In dit recept dus lamsrack met garnalen.

lamsrack
Specials

Lamsrack, een echte voorjaarsdelicatesse

Lamsrack is lekker luxe vlees dat uitstekend past bij het voorjaar. Hier vind je tips & recepten voor de perfecte bereiding van een lamsrack.

Check het recept of lees de info

Lamsrack met garnalen

Porties: 3 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 lamsrack met 9 botjes, uur van te voren uit de koelkast halen
  • 15 tijgergarnalen, rauw, gepeld
  • 4 eetlepels neutrale olie
  • 2 eetlepels vadouvan kruiden
  • zout
  • 1 tomaat, zonder zaadlijsten en in heel kleine blokjes
  • 1/3 komkommer, in heel kleine blokjes
  • 1/2 kleine, rode ui, heel fijn gesnipperd
  • 1 jalapeño peper, heel fijn gesneden
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 eetlepels chilisaus
  • aluminiumfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je lamsrack met garnalen:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kommetje de olie met de vadouvan en halve theelepel zout. Smeer het lamsrack in met het mengsel en leg in een braadslee of ruime ovenschaal.

Zet de braadslee in het midden van de oven en laat het lamsrack 20 minuten garen. Draai het lamsvlees halverwege de garingstijd een keer om.

Meng ondertussen de tomaat, komkommer, ui, jalapeño peper, citroensap en chilisaus tot een salsa.

Haal het lamsrack uit de oven. Heb je de beschikking over een kernthermometer, dan is de ideale kerntemperatuur tussen de 55 en 60 graden Celsius. Op die temperatuur is het lamsrack rosé gebraden. Verpak het lamsvlees in een vel aluminiumfolie en leg hem even weg.

Leg de tijgergarnalen in de braadslee in het hete vet dat uit het lamsrack is gekomen en roer even door. Zet de braadslee nog een paar minuten in de oven. Als de tijgergarnalen roze gekleurd zijn, zijn ze goed.

Snijd het lamsrack met een scherp mes, tussen de botjes, door in koteletjes. Schik er 3 per persoon op een bord. Verdeel op elk bord 5 tijgergarnalen over het lamsvlees. Schep op elk bord een flinke schep van de salsa. Serveer direct.

Lamsrack met garnalen is lekker met aardappelpuree of frietjes, en wat gekookte groente.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin20Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Pakketjes kipfilet gevuld met Brie
Vleesgerechten

Pakketjes kipfilet gevuld met brie

Kip in het pannetje
Vleesgerechten

Kip in het pannetje; de klassieker!

gegrilde ribeye
Vleesgerechten

Gegrilde ribeye in een whiskey-marinade

spies van biefstuk
Vleesgerechten

Spies van biefstuk

Varkenshaas met champignons en krieltjes
Vleesgerechten

Varkenshaas met champignons en krieltjes

Lamsbiefstuk met kruidenboter
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met kruidenboter

saté van varkenshaas
Vleesgerechten

Saté van varkenshaas ( Saté Babi )

Runderribstuk
Vleesgerechten

Runderribstuk slowcooking op de barbecue

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

Milkshakes, vier het zonnetje uitbundig. Zelf milkshake maken is niet zo moeilijk. Bekijk hier een aantal heerlijke zomerse voorbeelden.

Check het recept of lees de info
Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje

Recept in de picture

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

Pilav is meestal met rijst, maar deze pilav van pasta is wel heel bijzonder. Dankzij de kleine 'vogeltongpasta' lijkt hij ook nog eens op echte pilav.

Check het recept of lees de info
Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Handige kooktips

Tong bakken doe je zo
Kookschool

Tong bakken doe je zo

Vind je verse tong bakken lastig? Weet je niet goed waar te beginnen? Met deze stap voor stap handleiding en foto's helpen we je op weg.

Check het recept of lees de info
Gruyère

Gruyère; die andere beroemde Zwitserse kaas

Kruidenolie zelf maken

Kruidenolie maken we zelf van verse kruiden

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Agnes de Groene op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Redactie op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Djorgio op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Kris op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Pieters Linda op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen