• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, april 13, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Lamsrack met knoflook en citroen

door Elise de Haan
in Vleesgerechten
0
0
Lamsrack met citroen en knoflook

Lamsrack met knoflook en citroen – Heb je zin in een feestelijk stuk vlees, maar niet in een lange of ingewikkelde bereiding? Zet eens een lamsrack op tafel. Dit zijn ribben van het lam, dus eigenlijk de lamskoteletten, maar dan nog aan een stuk. Laat ze een half uurtje marineren in een marinade van knoflook, citroen en zwarte peper. Daarna kan het lamsvlees de oven in en ondertussen bereid jij de rest van de maaltijd. Niks ingewikkelds aan.

Nederlands lamsrack in het voorjaar

Nederlands lamsvlees is een echt seizoensproduct. Het is dus vooral verkrijgbaar in het voorjaar en de zomer. Dit maakt lamsrack natuurlijk een mooi onderdeel van je Paas- of Pinkstermenu. Maar ook zonder speciale gelegenheid is lamsrack of ander lamsvlees een prima idee. Doe jezelf en je tafelgenoten een plezier en kies eens voor lamsrack met knoflook en citroen. Buiten het seizoen is er in Nederland geïmporteerd lamsvlees te koop. Houd er rekening mee dat niet elke slager lamsrack op voorraad heeft en dat hij het dus mogelijk eerst voor je moet bestellen.

Knoflook, citroen en zwarte peper

De marinade van knoflook, citroen en zwarte peper geeft je lamsvlees een heerlijke smaak. Toch is deze marinade niet te overheersend bij dit vlees. Je kunt bij de lamsrack met knoflook en citroen uit dit recept kiezen voor bijgerechten in vrijwel elke stijl. Een stamppotje met voorjaarsgroenten, zoals op de foto, is er heerlijk bij. Maar frietjes en een salade kan natuurlijk ook prima bij lamsvlees!

lamsrack
Specials

Lamsrack, een echte voorjaarsdelicatesse

Lamsrack is lekker luxe vlees dat uitstekend past bij het voorjaar. Hier vind je tips & recepten voor de perfecte bereiding van een lamsrack.

Lees verder

Lamsrack met knoflook en citroen

Porties: 3 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 lamsrack met 9 botjes, een half uur van te voren uit de koelkast halen
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 eetlepels citroensap
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel grof gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel zout

Bereidingswijze van dit recept

Lamsrack met knoflook en citroen maak je zo:

Meng in een kommetje de knoflook, het citroensap, de olijfolie, de zwarte peper en het zout tot een marinade.

Wrijf de lamsrack in met marinade en leg in een braadslee of ruime vuurvaste schaal. Laat de marinade een half uur intrekken.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zet de braadslee in het midden van de oven. Draai na een minuut of 10 het lamsrack om zodat ook de andere  kant bruin kan bakken. Als het lamsrack 20 minuten in de oven is geweest zou het rosé gebraden moeten zijn. Wil je het lamsvlees wat meer doorbakken? Laat het dan iets langer in de oven. Let er wel op dat het vlees niet te gaar wordt.

Als je beschikt over een kernthermometer, houdt dan voor een rosé gebraden lamsrack een kerntemperatuur van 55 – 60 graden aan.

Haal het lamsrack uit de braadslee en verpak het in een vel aluminiumfolie en leg het 10 minuten weg om te rusten.

Snijd het lamsrack met knoflook en citroen met een scherp mes, tussen de botjes door, in koteletjes. Schik er 3 per persoon op een bord met de bijgerechten die je hebt gekozen. Serveer direct.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Lamsvlees
DeelPin4Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Broodje hamburger hawai
Vleesgerechten

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade
Hapjes

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Macaroni met smoked pulled chicken
Pastagerechten

Macaroni met smoked pulled chicken

Broodje hamburger BLT
Vleesgerechten

Broodje hamburger BLT ( Bacon, Lettuce, Tomato )

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Kun je ze al ruiken, deze heerlijke, geroosterde Spaans gekruide lamskoteletten? Een echt zomers gerecht voor op de barbecue.

Lees verder
pasta salade met meloen

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Broodje hamburger hawai

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Handige kooktips

Kippenvleugeltjes bereiden
Kookschool

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden – Kippenvleugeltjes zijn een heerlijke snack. Bij de borrel, gewoon tussendoor, of als onderdeel van...

Lees verder
schuimomelet

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Willianne op Avocado bewaren, inclusief handige aanschaftips
  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Scholrolletjes met Dijonaisesaus
  • Frank van der Bolt op Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen