Lamsrack met knoflook en citroen – Heb je zin in een feestelijk stuk vlees, maar niet in een lange of ingewikkelde bereiding? Zet eens een lamsrack op tafel. Dit zijn ribben van het lam, dus eigenlijk de lamskoteletten, maar dan nog aan een stuk. Laat ze een half uurtje marineren in een marinade van knoflook, citroen en zwarte peper. Daarna kan het lamsvlees de oven in en ondertussen bereid jij de rest van de maaltijd. Niks ingewikkelds aan.
Nederlands lamsrack in het voorjaar
Nederlands lamsvlees is een echt seizoensproduct. Het is dus vooral verkrijgbaar in het voorjaar en de zomer. Dit maakt lamsrack natuurlijk een mooi onderdeel van je Paas- of Pinkstermenu. Maar ook zonder speciale gelegenheid is lamsrack of ander lamsvlees een prima idee. Doe jezelf en je tafelgenoten een plezier en kies eens voor lamsrack met knoflook en citroen. Buiten het seizoen is er in Nederland geïmporteerd lamsvlees te koop. Houd er rekening mee dat niet elke slager lamsrack op voorraad heeft en dat hij het dus mogelijk eerst voor je moet bestellen.
Knoflook, citroen en zwarte peper
De marinade van knoflook, citroen en zwarte peper geeft je lamsvlees een heerlijke smaak. Toch is deze marinade niet te overheersend bij dit vlees. Je kunt bij de lamsrack met knoflook en citroen uit dit recept kiezen voor bijgerechten in vrijwel elke stijl. Een stamppotje met voorjaarsgroenten, zoals op de foto, is er heerlijk bij. Maar frietjes en een salade kan natuurlijk ook prima bij lamsvlees!
Lamsrack, een echte voorjaarsdelicatesse
Lamsrack is lekker luxe vlees dat uitstekend past bij het voorjaar. Hier vind je tips & recepten voor de perfecte bereiding van een lamsrack.
Lees verderLamsrack met knoflook en citroen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 lamsrack met 9 botjes, een half uur van te voren uit de koelkast halen
- 4 teentjes knoflook, gehakt
- 3 eetlepels citroensap
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel grof gemalen zwarte peper
- 1 theelepel zout
Bereidingswijze van dit recept
Lamsrack met knoflook en citroen maak je zo:
Meng in een kommetje de knoflook, het citroensap, de olijfolie, de zwarte peper en het zout tot een marinade.
Wrijf de lamsrack in met marinade en leg in een braadslee of ruime vuurvaste schaal. Laat de marinade een half uur intrekken.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zet de braadslee in het midden van de oven. Draai na een minuut of 10 het lamsrack om zodat ook de andere kant bruin kan bakken. Als het lamsrack 20 minuten in de oven is geweest zou het rosé gebraden moeten zijn. Wil je het lamsvlees wat meer doorbakken? Laat het dan iets langer in de oven. Let er wel op dat het vlees niet te gaar wordt.
Als je beschikt over een kernthermometer, houdt dan voor een rosé gebraden lamsrack een kerntemperatuur van 55 – 60 graden aan.
Haal het lamsrack uit de braadslee en verpak het in een vel aluminiumfolie en leg het 10 minuten weg om te rusten.
Snijd het lamsrack met knoflook en citroen met een scherp mes, tussen de botjes door, in koteletjes. Schik er 3 per persoon op een bord met de bijgerechten die je hebt gekozen. Serveer direct.
Tafel lekker !!