• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, mei 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Lamsschouder uit de oven

door Marlene Stolte
in Vleesgerechten
0
0
Lamsschouder uit de oven

Lamsschouder uit de oven – Zo’n mega varkensschouder staat nog op mijn “to do”lijstje. Maar dat doe je niet zomaar, het heeft uren, en dan heb ik het echt over ongeveer een halve dag, nodig en natuurlijk een huis vol mensen. Op mijn wensen lijstje dus en gaat er zeker nog een keer komen. Het heeft wat zo’n groot stuk vlees, op een mooie schaal of plank midden op de tafel, mooi gegaard vlees, waar iedereen zijn deel vanaf plukt.

Perfecte voorjaarsstoof

Maar niet nu en om toch alvast het gevoel te krijgen met een schouder aan de gang te gaan heb ik gekozen voor een lamsschouder. Een perfecte voorjaarsstoof. Kilo’s minder en een iets kortere bereidingstijd, al is het zeker geen gerecht voor een doordeweekse avond na een lange werkdag. De schouder is veel smaak voor een leuke prijs, zeker als je het over lamsvlees hebt. Vergeet de rollade en ga met een hele schouder met been aan de gang. Serveer er een traditionele mintsaus bij en een puree. De saus en de puree maak je natuurlijk ook zelf! Het recept voor een supermakkelijke mintsaus geef ik er meteen bij.

Ik had een lamsschouder van 1,5 kilo voor 4 personen. Lijkt veel te veel, maar vergeet niet dat er nog een paar botten in zitten. Heb je over, nooit weggooien! Pluk de restjes van het bot en gebruik het vlees bijvoorbeeld in een ragout.

Lamsstoofvlees-met-een-Midden-Oosters-tintje

Lamsschouder, een stuk vlees vol smaak

Lamsschouder is een heerlijk mals stuk vlees van het lam. Het kost even tijd om te bereiden, maar we beloven je dat het de moeite waard is!

Lamsschouder uit de oven

Lamsschouder gekruidWat heb je nodig

  • 1 lamsschouder van ongeveer 1,5 kilo
  • bos rozemarijn (ongeveer 10 takjes, wat meer mag, minder niet)
  • teentjes van een halve bol knoflook, ongepeld
  • olijfolie
  • versgemalen peper en zout

Lamsschouder uit de oven maak je zo:

Het vlees heb je natuurlijk al een uur voordat je begint buiten de koelkast liggen, niet vergeten! Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de helf van de rozemarijn en de knoflook op de bodem van de braadslee. Kerf de vette kant over het hele oppervlak in met een scherp mes en smeer de schouder in met olijfolie. Strooi flink wat peper en zout op de niet vette kant van de schouder en leg deze daarna met de niet vette kant naar beneden op de rozemarijn en knoflook in de braadslee. Bestrooi ook de vette kant met flink wat peper en zout en leg daar de resterende takjes rozemarijn en teentjes knoflook op. Bedek de braadslee met aluminiumfolie en zet in de oven. Draai de temperatuur naar 170 graden.

Ga nu de komende 3 uur je mail bijwerken, de was doen, krantje lezen, wijntje drinken of gewoon lekker helemaal niets. Ga dan weer even de keuken in, maak de mintsaus en begin met de puree. Rustig aan hoor, je lamsschouder heeft in totaal ongeveer 4 uur nodig. Werk je met een kernthermometer houd dan 65 graden aan. Heb je die niet kijk dan na ongeveer 3,5 uur of je het vlees met twee vorken makkelijk uit elkaar kan trekken. Lukt dat, schouder uit de oven en anders nog 10 minuten afgedekt in de oven en dan weer kijken. Weet je het niet zeker, gewoon even proeven. Laat het vlees nadat het uit de oven is nog even 5 minuten onder folie nagaren. Pak de lamsschouder uit de oven goed in, zodat het echt warm blijft.

Makkelijke mintsaus

Lam en mint is een klassieke combinatie, maar laten we het niet te moeilijk maken. Pluk de blaadjes van een bosje mint. Snijd deze zo fijn mogelijk en gooi er dan kokend water over totdat de mint net onderstaat. Doe hier 2 tl suiker bij, 4 el witte wijnazijn en een paar snufjes zeezout. Proef en voeg eventueel nog wat suiker of zout toe. Zet afgedekt opzij totdat je lamsvlees klaar is.

Eet lekker!

Tags: Vlees
DeelPin50Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Lamsbiefstuk met uiencompote
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met uiencompote

Roasted lamb
Vleesgerechten

Roasted lamb; lamsbout als een pronkstuk op tafel

Kippenpoten met paprika
Vleesgerechten

Kippenpoten met paprika

Sjasliek
Vleesgerechten

Sjasliek; uit de oven of van de barbecue

Lamsbiefstuk met citroen-honingsaus
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met citroen-honingsaus

Lamskoteletten met een Oosters tintje
Vleesgerechten

Lamskoteletten met een Oosters tintje

kippenpoten met citroen en tijm
Vleesgerechten

Kippenpoten met citroen en tijm; puur en simpel!

kruidige kippenpoten uit de oven
Vleesgerechten

Kruidige kippenpoten uit de oven

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Pasta met zalm saffraan en spinazie
  • De perfecte gehaktbal
  • Lavas
  • Hoe vaak eet jij thuis vis? En dan bedoelen we niet de afgehaalde kibbeling.
  • Geschilde asperges of ongeschilde asperges

Uitgelicht

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.

Check het recept of lees de info
courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

asperges met vis

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met gerookte zalm

Recept in de picture

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

De lekkerste snack? Dat zijn beslist deze nacho's uit de oven. Je maakt ze met verse ingrediënten en een heerlijke zelfgemaakte kaassaus!

Check het recept of lees de info
Gebakken langoustines

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Aardappelen met rozemarijn en knoflook

Aardappelen met knoflook en rozemarijn

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep
  • Guido op Verse aspergesoep
  • Connie Derks op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Susanne Hermsen op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Elise de Haan op Stamppot met spinazie en bospeen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen