Lamsstoofvlees met een Midden-Oosters tintje –Â Iedereen in mijn gezin is gek op stoofvlees. En of dat nou rund, varken of lam is, dat maakt niet zoveel uit. Het moet alleen niet steeds op dezelfde manier worden klaar gemaakt. Nu kun je met stoofvlees heel veel kanten uit, dus we eten het op een heleboel verschillende manieren. Het klaarmaken van stoofvlees vergt wel wat tijd. Maar daarna heb je dan ook een pan vol heerlijk comfortfood.
Ik maakte lamsstoofvlees, met een Midden-Oosters tintje. Ik kruidde het vlees met shoarmakruiden. Wel zelf gemaakte, want de kant en klare uit de supermarkt vind ik niet lekker en die zit vol met onnodige ingrediënten en heel veel zout. Het recept van de shoarmakruiden vind je ook op deze website. Uiteraard kun je ook je eigen mix gebruiken.
Laat het lamsvlees zeker 2 Ã 3 uur op een zacht vuurtje stoven, langer mag ook. Dan wordt het heerlijk zacht. Het laatste half uur de deksel eraf, dan kan de saus wat inkoken. Let wel op dat het vlees niet aanbrandt!
Lamsstoofvlees met een Midden-Oosters tintje
Vleesgerecht of stoofschotel voor 4 personen
- 800 gram lamsschouder in blokjes
- 2 uien gesnipperd
- 2 teentjes knoflook gehakt
- 2 rode puntpaprika in stukjes
- 1,5 el shoarmakruiden
- 1 tl oregano gedroogd
- 500 ml groentebouillon
- olie om in te bakken
Zo maak je lamsstoofvlees:
Bak het vlees rondom aan in de olie. Doe dan de uien, knoflook en paprika erbij. Bak even mee en voeg dan de shoarmakruiden en oregano toe. Ook even meebakken. Afblussen met de bouillon. Breng weer aan de kook en laat op een zacht vuurtje in 2 Ã 3 uur gaar stoven.
Wij aten dit lamsstoofvlees met couscous en gebakken groenten gekruid met wat ras el hanout.