Nacho’s met kipgehakt – Maak iedereen blij door een schaal met warme nacho chips op tafel te zetten. Door een royale topping is dat niet alleen een feest om te zien, maar ook om te eten. En het recept is ook nog eens heel makkelijk te maken.
Feestmaal of party food, dit is het recept voor een feestje!
Als een grote schaal gevuld met lekker warme nacho’s, met een heerlijke topping van kipgehakt en verse groenten met een mooie hoeveelheid gesmolten kaas op tafel komt, is er niemand die daar geen trek in heeft. Want eerlijk is eerlijk, al is er ruim gebruikgemaakt van verse groenten, een echt gezonde maaltijd is het niet. Maar af en toe valt er iets te vieren, er is bijvoorbeeld iemand geslaagd of jarig en is er reden om een keer buiten de lijntjes te kleuren. Als je dan iets extra’s op tafel zet zoals een grote schaal nacho’s met kipgehakt moet dat ook wel erg lekker zijn. Dit is het recept om heel makkelijk een succes van je feestje te maken.
Vind je een schaal nacho’s net iets te ver gaan als maaltijd? Zet hem dan eens op een spelletjesavond of bij een feestje op tafel, zeker weten dat die schaal zo leeg is.
Kies eens voor kipgehakt
Als er nacho’s op tafel komen kun je kiezen uit meerdere soorten vlees om het gerecht mee te maken. Meestal wordt er dan gekozen voor rundergehakt, gestoofd rundvlees, pulled chicken of pulled pork. Je ziet bijna nooit een recept voor nacho’s met kipgehakt. Toch is dit een hele goede keuze. Kipgehakt is neutraal van smaak, dus de andere smaken komen goed tot hun recht. Het valt minder zwaar en is lichter verteerbaar, wat een prettige bijkomstigheid is bij die hoeveelheid chips en kaas. De rode ui kun je natuurlijk gewoon dun gesneden verwerken, maar hij wordt extra lekker als je de uiringen op zoetzuur zet. Het is iets meer werk, maar de ui is makkelijk een week te bewaren en geeft aan heel veel gerechten een echte smaak boost.
Tip: voor een extra smaak boost maak je zoetzure rode ui
Krokante nacho’s met kipgehakt maken
Een nadeel van het recept voor nacho’s uit de oven is dat de saus ervoor kan zorgen dat de chips een beetje vochtig wordt. Je kunt de schaal vullen en na 5 tot 10 minuten even omscheppen, zodat alles goed warm wordt voordat de bovenste nacho’s te donker worden. Maar je kunt de nacho’s met kipgehakt ook in twee delen verwarmen. Vul de ovenvaste schaal dan eerst met de helft van de ingrediënten en als dat goed warm is, doe je de rest van de ingrediënten in de schaal. Zet de schaal dan nog 10 minuten terug om de rest ook goed te kunnen verwarmen. Door de warme schaal blijven de nacho’s met kipgehakt ook langer warm. Vlak voor het serveren verdeel je er dan nog een beetje zure room, zoetzure ui en koriander overheen, dat wordt absoluut smullen!
Kipgehakt; heerlijke recepten, net even anders
Heel veel redenen om voor kipgehakt te kiezen. Kipgehakt geeft een podium aan verse kruiden en specerijen en de kwaliteit is echt van belang.
Nacho's met kipgehakt
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram tortilla chips
- 300 gram kipgehakt
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel cajunkruiden
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
- 400 gram verse tomaten
- 2 rode puntpaprika’s
- 1/2 groene paprika
- 1/2 rode peper
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 125 gram geraspte jonge kaas
- 125 gram geraspte cheddar
- 1 rode ui
- 100 gram ijsbergsla
- 50 gram suiker
- 50 ml azijn
- 100 ml kokend water
- 100 ml zure room
- een paar takjes verse koriander
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je nacho’s met kipgehakt:
Snijd de ui in dunne plakjes en zet ze op zoetzuur. Doe hiervoor 50 gram suiker in een jampot en giet er 100 ml kokend water bij. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg nu de azijn er aan toe. Laat afkoelen en doe er de gesneden ui in en laat trekken.
Snijd de paprika’s en tomaten in kleine blokjes en snijd een half pepertje ragfijn en meng dit door elkaar. Leg 1/4 apart in een zeef om het overtollige vocht weg te laten lopen. Pers de knoflook uit boven de rest.
Bak het kipgehakt rul in een hete koekenpan. Voeg de tomatenpuree en het groente-knoflookmengsel er aan toe samen met de cajunkruiden, oregano en paprikapoeder. Bak alles tot alle vocht verdampt is. Breng eventueel verder op smaak met cajunkruiden, zout en peper.
Rasp de kaas en meng de 2 soorten door elkaar.
Snijd de ijsbergsla in reepjes.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een grote ovenvaste serveerschaal.
Doe eerst de helft van de nacho’s met de helft van het kipgehakt en de helft van de kaas in de schaal en verwarm dit in de oven.
Haal dit er na 5 tot 10 minuten uit en verdeel er de ijsbergsla, de helft van de rauwe groenten en een paar uienringen over. Vul de schaal dan verder met de rest van de nacho’s, kipgehakt, rauwe groenten en overgebleven kaas en warm alles in ongeveer 10 minuten goed door.
Haal de schaal uit de oven en decoreer met uienringen, korianderblaadjes en een paar lepeltjes zure room. Serveer direct.
Tafel lekker !!