Oosterse kippenlevertjes – De lever is nu niet bepaald het favorietste deel van de kip. Een hartgrondig ‘gatver!’ is meestal de eerste reactie die je krijgt als er kippenlevertjes ter sprake komen. En dat is jammer, en niet helemaal terecht, want ze kunnen echt wel lekker zijn. Eet ze eens anders, en maak eens Oosterse kippenlevertjes. Lekker pittig gekruid maken ze een heel andere indruk, en kom je misschien tot de conclusie dat je iets te snel hebt geroepen dat je ze niet lust.
Ook de levertjes zijn lekker!
Waarom je de oosterse kippenlevertjes echt eens zou moeten proeven? Bijna iedereen lust wel kip, zoals kipfilet en kippendijen. En ook de kippenpoten en drumsticks worden vaak met gejuich ontvangen. Een hele geroosterde kip, al dan niet met patat en appelmoes is een favoriet van velen, en de vleugeltjes verschijnen regelmatig als borrelhapje. Waarom zou je de levertjes dan niet eten? Omdat het orgaanvlees is? Dat denk je vast ook niet als je gedachteloos een plakje leverworst in je mond steekt, of een stukje stokbrood besmeert met die lekkere boerenpaté. Die worden namelijk ook gemaakt van lever, en bestaan dus voor een groot gedeelte ook uit orgaanvlees. Bekijk het dus eens op die manier, en probeer het gewoon eens. De Oosterse kippenlevertjes uit het recept hieronder zijn echt een toegankelijk gerecht. Op smaak gebracht met oosterse ingrediënten. Maak ze eens als onderdeel van een rijsttafel, of naast een ander oosters gerecht. Ze zijn makkelijk en snel te maken, en je zet iets origineels op tafel. Die schaal kan wel eens eerder leeg zijn dan je verwacht.
Je eet ze niet omdat het orgaanvlees is? Dat denk je vast ook niet als je gedachteloos een plakje leverworst in je mond steekt!
Oosterse kippenlevertjes
Let er wel op dat je verse kippenlevertjes koopt. De poelier verkoopt ze uiteraard, maar ook in de meeste supermarkten, in het koelschap bij de andere soorten vlees, vind je wel kippenlever.
Oosterse kippenlevertjes zijn niet alleen lekker bij een rijsttafel of als onderdeel van een oosterse maaltijd. Ook als lunchgerecht, met een schepje rijst of wat vers gebakken stokbrood, zijn ze een goed idee.
Kippenlevertjes; de lekkerste recepten
Je gruwelt er van of je vindt ze heerlijk. We hebben het hier over kippenlevertjes. Voor de liefhebbers delen we de lekkerste recepten!
Oosterse kippenlevertjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 800 gram kippenlever
- 2 eetlepels verse gember, gehakt
- 1 kleine ui
- 1 teen knoflook
- 1 rode chilipeper
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel korianderpoeder
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel sereh
- 4 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels ketjap asin
- 1 lente-uitje
- olie, om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je oosterse kippenlevertjes:
Snipper de ui en de knoflook heel fijn. Hak de verse gember heel fijn. Snijd de chilipeper in ringen. Houd je niet van heel pittig? Verwijder dan het zaad.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak hierin de ui, de knoflook, de gember en de chilipeper aan.
Voeg vervolgens de kippenlevertjes toe en doe de kurkuma, de koriander, de komijn en de sereh erbij.
Bak ongeveer 3 minuten en schep de oosterse kippenlevertjes steeds even voorzichtig om.
Doe de ketjap manis en de ketjap asin er bij en bak nog even een minuutje mee. Laat de levertjes niet te lang bakken, anders loop je het risico dat ze te droog worden.
Schep de oosterse kippenlevertjes in een schaaltje, en strooi er wat gesneden lente-ui, en eventueel wat chilipeper, over ter garnering. Serveer direct.
Tafel lekker !!
Bouillon trekken van hartjes, maagjes, nekjes met Maggi of kipbouilon blokje. Daarna nek van bot ontdoen, maag, hart klein snijden. Daarna de lever, vermicelli en eventueel kruiden toevoegen.
Inderdaad een recept uit jaren 50/60
Heerlijke voordelige soep.
Ik ken het recept niet, maar het klinkt inderdaad als iets uit de jaren 50/60, Dolly. Zou het nog veel gegeten worden?
Mijn moeder maakte vroeger kippen soep met levertjes, maagjes, hartjes, nekjes en kip weet alleen niet hoe ze het klaar maakte
Dat klinkt bijzonder, Denis. Wij kennen het recept helaas ook niet.
bij mijn vriendin thuis ook groot gezin lekker die soep met vermeseli en selderij denk ik verder aan maggiblokjes was in die tijd waarschijnlijk het enige vlees per week maar ik ben nog steeds gek op deze soep en op kippenlevertjes
Wat we al zeiden Nel, de soep kennen we niet, maar kippenlevertjes vinden we heerlijk!