Oosterse varkenshaasspiesjes – Ben je toe aan eens iets anders dan de eeuwige saté met satésaus? Maak dan deze lijnvriendelijke versie van saté
Saté
We denken bij een sateetje al gauw aan een spiesje met gemarineerde kip of varkenshaas overgoten met een pindasaus. Maar wist je dat saté eigenlijk niets meer of minder betekent dan meerdere stukjes vlees geregen aan een houten spies? Daar kunnen we wel een aantal variaties mee bedenken, toch? Laten we eens beginnen met deze oosterse varkenshaasspiesjes.
Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
Het meest malse stukje van het varken, dat is de varkenshaas. Lekker om zo te bakken, maar ook voor een saté of een brochette onverslaanbaar!
Oosterse varkenshaasspiesjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- +/- 400 gram varkenshaas
- 250 gram kastanjechampignons
- 2 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepeltje sambal
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- Satéprikkers
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Oosterse varkenshaasspiesjes:
Leg ongeveer 10 satéprikkers in een bakje met koud water. Meng de ketjap met de olie, sambal en pers er het teentje knoflook boven uit. Snij de varkenshaas in grove stukken ongeveer ter grootte van de champignons en meng deze met de marinade. Zet dit een uurtje koel weg. Haal het vlees uit de koelkast en voeg er een eetlepel sesamzaadjes en de champignons aan toe. Snij eventueel de grote champignons een keer door. Rijg nu het vlees en de champignons aan de stokjes, begin en eindig steeds met een stukje vlees. Verhit een grillpan en bak de spiesjes in ongeveer 10 minuten gaar. Deze oosterse varkenshaasspiesjes zijn erg lekker bij de BBQ, maar ook bij witte rijst en sperzieboontjes. Geef er sweet chili saus bij of een beetje extra ketjap.
Tafel lekker !!