Oosterse varkenshaasspiesjes – Echt lekkere saté, maar dan veel gezonder.
Zonder de satésaus
Wie het aandurft om met dit supermakkelijke recept aan de slag te gaan zal ervaren dat saté zonder satésaus ook heel lekker is. Misschien nog wel lekkerder dan de saté die je al kende. Met dit recept voor Oosterse varkenshaasspiesjes maak je saté in z’n puurste vorm, met het meest malse stukje varkensvlees. Dit is gegarandeerd een lekkernij.
Oosterse varkenshaasspiesjes met kastanjechampignons
In deze tijd moet de vleesconsumptie een beetje omlaag. Nee, je hoeft niet te stoppen met vlees eten, maar een beetje minderen mag best. Een klassieke saté maak je natuurlijk niet met kastanjechampignons, maar probeer met dit recept eens om er iets echt lekkers van te maken. Laat je niet verleiden om gewone witte champignons te gebruiken. Kastanjechampignons blijven steviger en zijn dus uitermate geschikt voor dit recept.
Haha, marineren stelt niets voor
Schrik jij van het woord marineren? Niet doen! Lees maar in het recept. Er staat letterlijk: “Meng de ketjap met de olie, sambal en pers er het teentje knoflook boven uit” En dat is dan marineren. Zo makkelijk kan het zijn! Maar voordat je dan echt die Oosterse varkenshaasspiesjes gaat maken moet het vlees wel even een uurtje in de marinade. Niet op het aanrecht, dat kan niet met vlees, dus een uurtje in de koelkast. In die tussentijd kun jij dus andere dingen doen. Dat is de tijd om wat lekkere bijgerechten te maken. In een uur maak jij er bijvoorbeeld nasi of bami bij.
Feest op tafel
Als je om je heen vraagt wie er zin heeft in een sateetje zal iedereen reageren. Dus met de Oosterse varkenshaasspiesjes zet je garandeert feest op tafel. Daar kunnen dan nog wat lekkernijen bij. Kies voor een geurige jasmijnrijst of basmatirijst. Combineer met geroosterde groenten en denk ook aan gestoomde broccoli of sperziebonen. O, en die Oosterse varkenshaasspiesjes passen uitstekend bij een kom gebakken noedels met een beetje sojasaus, sesamolie en groenten zoals wortel, paprika en taugé. Kortom, het is iedere dag feest, jij hangt de slingers op.
Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
Het meest malse stukje van het varken, dat is de varkenshaas. Lekker om zo te bakken, maar ook voor een saté of een brochette onverslaanbaar!
Oosterse varkenshaasspiesjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- +/- 400 gram varkenshaas
- 250 gram kastanjechampignons
- 2 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepeltje sambal
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- Satéprikkers
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Oosterse varkenshaasspiesjes:
Leg ongeveer 10 satéprikkers in een bakje met koud water.
Meng de ketjap met de olie, sambal en pers er het teentje knoflook boven uit.
Snijd de varkenshaas in grove stukken ongeveer ter grootte van de champignons en meng ze met de marinade.
Zet dit een uurtje koel weg.
Haal het vlees uit de koelkast en voeg er een eetlepel sesamzaadjes en de champignons aan toe.
Snij eventueel de grote champignons een keer door.
Rijg nu het vlees en de champignons aan de stokjes, begin en eindig steeds met een stukje vlees.
Verhit een grillpan en bak de spiesjes in ongeveer 10 minuten gaar.
De Oosterse varkenshaasspiesjes zijn erg lekker bij de BBQ, maar ook bij witte rijst en sperzieboontjes. Geef er zoete chilisaus bij of een beetje extra ketjap.
Tafel lekker !!