Pakketjes kipfilet gevuld met brie – Wil je eens een ander hoofdgerecht met kipfilet maken? En houd je ook nog eens van Franse kaas? Dan ben je hier aan het goede adres , want je vindt hier een heel leuk recept voor pakketjes kipfilet gevuld met brie. Je snapt ongetwijfeld dat die brie gaat smelten tijdens het bakken van het vlees. En dat levert je dan een heerlijk romig sausje op. Dit recept is heel geschikt voor een speciaal etentje, terwijl je het ook heel goed voor een zondagse maaltijd kunt maken. Je maakt er in ieder geval vrienden mee!
Kipfilet kun je heel goed vullen
Kipfilet is ideaal om te vullen. En dat is precies wat je gaat doen als je het recept voor kipfilet gevuld met brie gaat maken. Je kunt inkepingen maken, daar de vulling in doen en daar een prikker doorheen steken. Je hebt dan een erg groot stuk vlees dat vaak lastig gaar te krijgen is en waar de vulling tijdens het bakken makkelijk uitloopt.
Maar het kan ook anders. Een betere manier is om de kipfilet overdwars in 2 stukken te snijden, zodat je 2 dikke plakken kipfilet krijgt. Door die plakken plat te slaan krijg je grote platte plakken kipfilet. Door de plakken vlees plat te slaan wordt de structuur van het vlees korter waardoor het vlees zachter wordt. In die plakken kun je vrij makkelijk allerlei soorten vullingen invouwen, omdat je zo een groter oppervlak hebt. In het recept voor de pakketjes kipfilet gevuld met brie pak je ze ook nog eens in plakjes spek. Dus de vulling blijft dan goed op zijn plaats.
Brie als vulling
Brie is een vrij neutraal Frans kaasje dat goed combineert met allerlei soorten vlees zoals varkenshaas, schnitzel of kipfilet. De kaas smelt makkelijk, waardoor er een soort van sausje ontstaat dat uit het vlees loopt als je de kipfilet gevuld met brie doorsnijdt. Dat staat natuurlijk heel mooi op het bord. Met dit recept kun je dus indruk maken op je tafelgenoten.
Brie; eet jij wel de echte?
Het is een van de meest populaire buitenlandse kazen die in Nederland wordt verkocht; brie! Wat weet jij over deze Frans kaas?
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Pakketjes kipfilet gevuld met brie
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 flinke kipfilets
- 150 gram ontbijtspek
- een punt brie
- zout en peper
- boter of olie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de pakketjes kipfilet gevuld met brie:
Snijd de kipfilet overlangs doormidden zodat je 4 plakken kipfilet hebt.
Neem een stuk huishoudfolie en leg dat op een plak kipfilet. Sla de kipfilet plat met een vleeshamer of pannetje, bestrooi licht met wat peper.
Snijd een dikke plak van de brie en snijd daar een stukje vanaf dat iets smaller is dan de kipfilet. Vouw de kaas in de kipfilet.
Leg 3 plakjes ontbijtspek op je snijplank en snijd een vierde plakje doormidden, leg die 2 stukjes overdwars.
Leg de kipfilet op de spekplakjes en vouw nu eerst de 2 kleine stukjes over de kipfilet. Vouw er nu de rest van het spek omheen. Leg op een stukje huishoudfolie en rol het pakketje strak in de folie, doe dit ook met de andere kipfilets. Leg de pakketjes koel weg tot gebruik.
Verwarm een beetje olie of boter in een braadpan en leg de pakketjes met de naad onder in de hete pan. Door ze eerst op de naad te bakken blijft het spek mooier om de pakketjes zitten. Bak de pakketjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de pakketjes kipfilet gevuld met brie samen met gebakken aardappeltjes en een groente naar keuze.
Tafel lekker !!