• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Pittige kip in zoetzure ananassaus

Het recept voor een pittig zoetzuur kipgerecht wat smaakt naar meer

door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
0
pittige kip

Pittige kip in zoetzure ananassaus – een zalig zoet/pittig kipgerecht met lekkere stukjes ananas.

Zoetzure kip is altijd lekker

Kip is bij vele favoriet en zeker als het pittige zoetzure kip is. Je ziet het vaker bij de chinees. Kip zoetzuur heet het dan. Hoe pittig jij jouw versie wil maken mag je helemaal zelf weten. De hoeveelheid peper die wij gebruikt hebben is gemiddeld, maar niet echt heet zodat ook kinderen er van mee kunnen eten, wil jij liever meer pit gebruik dan een hele rode peper met de zaadjes. De zoetzure saus met lekkere stukken verse ananas maken dat je er van kan blijven eten, zo lekker!

Ananas ook voor de marinade

In dit vleesgerecht marineren we de stukjes kip kort in de ongekookte versie van de saus. Dat klinkt misschien lastig, maar niets is minder waar. Je maakt de saus in een blender of met de staafmixer en een beetje daarvan houdt je achter om mee te marineren. Ananas is namelijk uitermate geschikt om mee te marineren. Zo worden de toch al malse stukjes kippendij nog zachter en lekker pittig.

Verse ananas bevat een stofje dat vlees malser maakt, ideaal om  mee te marineren dus.

In een jasje

Nadat je de stukjes kip door de marinade hebt gehaald worden ze in de maizena gewenteld. Dit gaat heel makkelijk door de maizena in een afsluitbare zak te doen en hiermee flink te schudden, zodat er over alle stukjes pittige kip een dun laagje maizena zit. Deze pittige kip bak je in een laagje olie in gedeeltes mooi goudbruin en gaar waardoor ze een laagje krijgen met lekker veel smaak.

Restjes pittige kip opwarmen

Het kan bijna niet, maar zou je van deze kip over hebben, warm hem dan los van elkaar in de oven op, zeker als ze al een dun laagje saus hebben. Een airfryer is hier ook heel geschikt voor. Warm je deze heerlijke stukjes pittige kip op in de magnetron dan wordt het een vochtige en plakkerige substantie die er niet bepaald smakelijk uitziet.

Kippendijen

Kippendijen; een veelzijdig stukje kip

Kipkarbonades, kippendijfilet en kippendijen, allemaal verschillende namen voor het bovenste deel van de kippenpoot. Wat is het verschil?

ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

Heerlijk fris zo uit het vuistje, maar ook erg lekker in zowel hartige als zoete gerechten, verse ananas is een topper in de keuken.

Pittige kip in zoetzure ananassaus

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 700 gram kippendijen
  • 1 verse ananas
  • 3 eetl azijn
  • 2 eetl sojasaus
  • 3 eetl rietsuiker
  • +/- 4 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 eetl cajunkruiden
  • 1/2 theel cilipoeder
  • 1/2 verse rode peper
  • +/- 100 gram maizena
  • zout
  • olie om in te frituren

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pittige kip in zoetzure ananassaus:

Snijd de boven- en onderkant van de ananas. Snijd deze nu in 4 kwarten van boven naar beneden. Snijd de parten over de lengte in drieën. Snijd nu de kern eruit en de schil eraf. Snijd 4 van deze stukken grof en doe in een blenderbeker of hoge kom. Doe er de schoongemaakte knoflook, de in stukken gesneden geschilde gember en de verse rode peper bij. Voeg de azijn, de suiker en 100 ml water toe samen met 1 afgestreken eetlepel cajunkruiden. Blender alles tot een gladde massa. Giet eventueel door een zeef in een pan en duw er alle sap uit.

Snijd de kippendijen in stukjes van 2-3 cm en doe deze in een kom. Bestrooi met de rest van de cajunkruiden en een beetje chilipoeder naar wens. Voeg er ongeveer 4 eetlepels van het zojuist gemaakte sap aan toe en meng alles goed door. Zet opzij.

Snijd de rest van de ananas in partjes en doe ze bij het sap in de pan. Maak een papje van 3 eetlepels sap en 2 eetlepels maizena. Breng het sap aan de kook en laat kort doorkoken. Bind nu met het aangemaakte sap tot een licht gebonden saus. Misschien hoef je niet alles te gebruiken. Proef de saus en voeg eventueel nog zoet, zuur, peper of zout naar smaak toe. Dit kan per ananas namelijk nogal verschil uitmaken. Zet opzij.

Verhit een hapjespan met een royale laag olie tot 180 graden om de stukjes kip in te frituren. Doe de maizena in een grote afsluitbare zak samen met een beetje chilipoeder. Schud flink zodat alles goed mengt. Doe er de stukjes kip bij en meng alles goed zodat de stukjes kip allemaal een laagje maizena hebben. Voeg wanneer nodig nog iets extra maizena toe. Bak nu in 3 of 4 porties de kip in goudbruin en gaar, dit is afhankelijk van de grootte van de stukjes kip ongeveer 5 minuten per portie. Zorg ervoor dat de kip niet tegen elkaar ligt tijdens het bakken. Schep de kip uit de pan en leg op keukenpapier om uit te lekken. Verwarm intussen de saus nog even goed door. Als alle stukjes pittige kip gebakken zijn doe je ze in een schaal. Schep er nu ongeveer 1/3 van de saus over en schep even goed door. Serveer de pittige kip, met de rest van de ananassaus er in een schaaltje naast, direct. Bestrooi met geroosterde sesamzaadjes, rode peper in ringetjes en lente-ui, serveer met witte rijst.

Tip: Als je denkt dat je niet alle kip gebruikt, doe dan geen saus op de kip die je niet nodig hebt.

Tafel lekker !!

DeelPin71Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gehaktbrood van kipgehakt
Vleesgerechten

Gehaktbrood van kipgehakt met paprika en champignons

Biefstuk met champignonroomsaus
Vleesgerechten

Biefstuk met champignonroomsaus

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Gehaktbrood met verse kruiden
Vleesgerechten

Gehaktbrood met verse kruiden

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

limburgs zoervleisj
Stoofschotel

Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg

kipgehaktballetjes met een dipsaus
Recepten

Een portie kipgehaktballetjes met een dipsaus

Spaanse stoofpot
Stoofschotel

Spaanse stoofpot met sucadelappen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen worden vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. In een gele curry moet je zeker ook eens proberen. Zo pittig als je zelf wilt.

Check het recept of lees de info
quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Fruitige roombotercake met peer en gember

Fruitige roombotercake met peer en gember

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen