Pulled Chicken – Dit gerecht is razend populair geworden. En eerlijk is eerlijk, het is ook gewoon erg lekker eten. Naast de bekende pulled pork (varkensvlees dus) is de pulled chicken echt geliefd.
Smaak meegeven
Je kunt pulled chicken op meerdere manieren kruiden. In onderstaand recept vind je een Midden-Oosterse variant. Voor dit vleesgerecht gebruik je shoarmakruiden. Die shoarmakruiden kun je gewoon kopen, maar je kunt het ook zelf samenstellen. Met een eigen samenstelling kun de specerijenmix aanpassen aan jouw persoonlijke smaak. Hier vind je een recept voor shoarmakruiden. Het garen van de kip in een zelfgemaakte kippenbouillon geeft uiteraard ook heel veel smaak.
Pulled chicken trek je met twee vorken uit elkaar
Pulled Chicken is een hoofdgerecht met kipfilet die niet in stukjes gesneden wordt, maar met twee vorken uit elkaar getrokken wordt. Dit kun je op meerdere manieren serveren:
- als vleesgerecht met bulgur of rijst en een salade of gebakken gemengde groenten erbij.
- op een (plaat)pizza
- in een pitabroodje
- op stokbrood
- in een tosti
Kortom, er zijn nogal wat mogelijkheden. Weet jij er nog meer?
Neem de tijd, dat komt het resultaat zeker ten goede
Pulled chicken is in feite een snel gerecht. Toch wordt ook dit gerecht lekkerder door er wat meer tijd voor te nemen. Als je het een dag van tevoren maakt of een paar uur voordat je het serveert, kunnen de smaken beter in de kip trekken. Dit komt het uiteindelijke resultaat echt ten goede.
Als je het een dag van tevoren maakt of een paar uur voordat je het serveert, kunnen de smaken beter in de kip trekken.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Pulled Chicken op Midden-Oosterse wijze
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kilo kipfilet
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 140 gram tomatenpuree
- 2,5 eetlepels shoarmakruiden
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels granaatappelsiroop (Midden-Oosterse- of Turkse supermarkt)
- 700 ml kippenbouillon
- een scheutje olie voor kruidenmix
- olie om te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pulled chicken op Midden-Oosterse wijze:
Doe de ui, knoflook, en de shoarmakruiden met een scheutje olie in een hakmolen of blender en maak er een pasta van.
Bak in een grote braadpan, in wat olie, de kipfilet rondom bruin. Haal de kipfilets uit de pan en leg even op een bord.
Bak in dezelfde pan de kruidenpasta aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
Leg de kipfilet terug in de pan. Doe er kippenbouillon bij tot ze onder staan. Dit zal ongeveer 700 ml zijn. Laat alles op een zacht vuurtje ongeveer 45 minuten stoven.
Haal de kipfilets uit de pan en trek ze met 2 vorken uit elkaar.
Kook ondertussen de saus wat in zodat die wat dikker wordt. Breng op smaak met het citroensap, granaatappelsiroop, oregano en tijm. Voeg de “geplozen” kip weer aan de saus toe.
Serveer met de pulled chicken met bulgur en gebakken groenten of een salade.
Tafel lekker !!