• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, april 19, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Pulled Chicken op Midden-Oosterse wijze

door Elise de Haan
in Vleesgerechten
0
0
Pulled chicken

Pulled Chicken op Midden-Oosterse wijze – Pulled chicken is razend populair geworden. En eerlijk is eerlijk, het is ook gewoon erg lekker eten. Naast de bekende pulled pork ( varkensvlees dus ) is de pulled chicken echt geliefd.

Smaak meegeven

Je kunt pulled chicken op meerdere manieren kruiden. In onderstaand recept delen we een Midden-Oosterse variant. Hiervoor gebruik je shoarmakruiden. Die shoarmakruiden kun je gewoon kopen maar je kunt het ook zelf samenstellen. Met een eigen samenstelling kun de specerijenmix aanpassen aan jouw persoonlijke smaak. Hier vind je een recept voor shoarmakruiden. Het garen van de kip in een zelfgemaakte kippenbouillon geeft uiteraard ook heel veel smaak.

Pulled chicken

Pulled Chicken is kipfilet die niet in stukjes gesneden wordt, maar met twee vorken uit elkaar getrokken wordt. Dit kun je op meerdere manieren serveren:

  • als vleesgerecht met bulgur of rijst en een salade of gebakken gemengde groenten erbij.
  • op een (plaat)pizza
  • in een pitabroodje
  • op stokbrood
  • in een tosti

Kortom er zijn nogal wat mogelijkheden. Weet jij er nog meer?

Tijd nemen

Pulled chicken is in feite een snel gerecht. Toch wordt ook dit gerecht lekkerder door er wat meer tijd voor te nemen. Als je het een dag van tevoren maakt of een paar uur voordat je het serveert, kunnen de smaken beter in de kip trekken. Dit komt het uiteindelijke resultaat echt ten goede.

Als je het een dag van tevoren maakt of een paar uur voordat je het serveert, kunnen de smaken beter in de kip trekken.

Pulled Chicken op Midden-Oosterse wijze

Porties: 5 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg kipfilet
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 140 gr tomatenpuree
  • 2,5 el shoarmakruiden
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 el citroensap
  • 2 el granaatappelsiroop (Midden-Oosterse- of Turkse supermarkt)
  • 700 ml kippenbouillon
  • een scheutje olie voor kruidenmix
  • olie om te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pulled chicken op Midden-Oosterse wijze:

Doe de ui, knoflook, en de shoarmakruiden met een scheutje olie in een hakmolen of blender en maak er een pasta van. Bak in een grote braadpan, in wat olie, de kipfilet rondom bruin. Haal de kipfilets uit de pan en leg even op een bord. Bak in dezelfde pan de kruidenpasta aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.

Leg de kipfilet terug in de pan. Doe er kippenbouillon bij tot ze onder staan. Dit zal ongeveer 700 ml zijn. Laat alles op een zacht vuurtje ongeveer 45 minuten stoven.

Haal de kipfilets uit de pan en trek deze met 2 vorken uit elkaar.

Kook ondertussen de saus wat in zodat deze wat dikker wordt. Breng op smaak met de citroensap, granaatappelsiroop, oregano en tijm. Voeg de “geplozen” kip weer aan de saus toe.

Serveer met de pulled chicken met bulgur en gebakken groenten of een salade.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - KipVlees - Kipfilet
DeelPin10Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Lamsköfte
Vleesgerechten

Lamsköfte met een muntsausje

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time
Specials

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time!

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje
Vleesgerechten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje

Broodje hamburger met gegrilde groente, avocado en mozzarella
Vleesgerechten

Broodje hamburger met gegrilde groente en mozzarella

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time
Specials

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time!

Als borrelhapje op een feestje, als snack tussendoor, of als onderdeel van een warme maaltijd... kippenvleugeltjes zijn altijd een goed...

Lees verder
Raapstelen

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

frittata recepten

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Nieuwe recepten

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing
Salade

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing

Een frisse salade van lollo rosso en lollo biondo met jonge kaas, tomaatjes en avocado met een zalige honing-mosterd dressing.

Lees verder
Wokschotel met krieltjes en spinazie

Wokschotel met krieltjes en spinazie

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...

Lees verder
eieren in beslag

Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?

Kippenvleugeltjes bereiden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Nelleke Damen op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Redactie op Mango chutney zelf maken
  • Ineke Dorrepaal op Mango chutney zelf maken
  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Jona op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen