• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, mei 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Roasted lamb; lamsbout als een pronkstuk op tafel

Lamsbout Australische stijl, van de bbq!

door Elise de Haan
in Vleesgerechten
0
0
Roasted lamb

Roasted lamb – Als je op zoek bent naar een lekker en indrukwekkend gerecht voor een speciale gelegenheid, dan is geroosterde lamsbout op de Australische manier zeker een aanrader. Dit smakelijke gerecht is eenvoudig te maken en zal zeker indruk maken op je gasten.

Roasted lamb, Australische stijl, is een heerlijk stuk vlees dat perfect past bij een gezellige barbecue met vrienden of familie. Dit gerecht is al jarenlang populair in Australië en is inmiddels wereldwijd bekend. Het is een makkelijk te maken gerecht, maar het vergt wel enige tijd, planning en voorbereiding. Je kunt een lamsbout zowel in de oven als op de barbecue roosteren. Je moet dan wel in het bezit zijn van een barbecue met een deksel. Het is geen vleesgerecht dat je even snel maakt, houd daar rekening mee.

Wel makkelijk. Niet: “even snel”

Lamsbout

Lamsbout is een van de lekkerste stukken lamsvlees. Het is mals en sappig en heeft een unieke smaak die niet te vergelijken is met andere soorten vlees. Het is daarom ook niet zo vreemd dat roasted lamb een van de populairste vleesgerechten in Australië is. Australische lamsbout is van hoge kwaliteit en wordt vaak gegeten tijdens de paasdagen of andere feestelijke gelegenheden. De eerste stap bij het maken van geroosterde lamsbout, Australische stijl, is het kopen van een goede kwaliteit lamsbout. Meestal zitten er in een lamsbout één of twee grote botten. Die haal je er makkelijk uit als het vlees gaar is. Heb je liever geen botten? Vraag dan bij de slager naar een lamsbout zonder bot.

Roasted lamb – tips

Zorg er voor dat je de lamsbout zeker een uur voor dat je hem gaat bereiden uit de koelkast hebt gehaald. Het vlees moet op kamertemperatuur zijn op het moment dat je het in de oven stopt of op de barbecue legt.

Een kernthermometer is eigenlijk een onmisbaar gereedschap om een groot stuk vlees te bereiden. Je koopt er al een voor een paar euro en dat is de investering absoluut waard.

Een perfecte garing? Check de kerntemperatuur!

Je kunt een roasted lamb ‘rosé’ in mooie plakken serveren. In dat geval zorg je ervoor dat de kerntemperatuur van het vlees tussen de 60 en de 63 graden is. Heb je de lamsbout liever echt rood? Dan houd je het tussen de 55 en 60 graden. Wil je de lamsbout echt goed gaar, zoals op de foto? Dan moet de kerntemperatuur minstens 90 graden zijn. Je kunt het vlees dan in stukken serveren, maar ook als ‘pulled lamb’. Daarvoor kun je het met twee vorken uit elkaar trekken.

Mocht je restjes overhouden, gebruik die dan bijvoorbeeld voor een broodje  ‘pulled lamb’.

Roasted lamb
Lamsvlees

Lamsvlees; dat betekent voorjaar

Lammetjes horen bij het voorjaar, dus dat is de tijd om van Nederlands lamsvlees te genieten. Met deze lamsvleesrecepten gaat dat lukken!

Roasted lamb

Porties: 6-8 personen
Bereidingstijd: 360 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 lamsbout van ongeveer 2,5 kilo, met bot
  • 6 teentjes knoflook, gepeld en gehalveerd
  • 1 bosje rozemarijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je roasted lamb:

Haal de lamsbout een uur voor je hem wilt gaan bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

Steek de barbecue aan, of verwarm de oven op 180 graden voor.

Maak met een scherp mesje kleine sneetjes in de lamsbout. Stop in elk sneetje een halve teen knoflook of een takje rozemarijn. Zorg dat ze gelijkmatig verdeeld zijn.

Smeer de lamsbout in met olijfolie en kruid hem met peper en zout.

Laat het vlees rondom bruin worden. Let er wel op dat het niet te hard gaat.

Verpak de lamsbout vervolgens in aluminiumfolie en leg hem terug op de barbecue of in de oven. Draai het vlees tijdens het garingsproces af en toe om. Hoe lang dit garingsproces duurt, is afhankelijk van hoe groot de door jou gekochte lamsbout is en hoe gaar je hem wilt hebben.  Zie de tekst hierover bij de tips. Houd het vlees dus in de gaten door regelmatig de kerntemperatuur te meten.

Zodra het vlees de door jou gewenste temperatuur heeft haal je het van de barbecue of uit de oven. Laat het, nog ingepakt, een paar minuten rusten voor je de roasted lamb aansnijdt.

Serveer met vers stokbrood of geroosterde aardappeltjes, een coleslaw of geroosterde groenten.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin4Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Lamsbiefstuk met uiencompote
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met uiencompote

Kippenpoten met paprika
Vleesgerechten

Kippenpoten met paprika

Sjasliek
Vleesgerechten

Sjasliek; uit de oven of van de barbecue

Lamsbiefstuk met citroen-honingsaus
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met citroen-honingsaus

Lamskoteletten met een Oosters tintje
Vleesgerechten

Lamskoteletten met een Oosters tintje

kippenpoten met citroen en tijm
Vleesgerechten

Kippenpoten met citroen en tijm; puur en simpel!

kruidige kippenpoten uit de oven
Vleesgerechten

Kruidige kippenpoten uit de oven

kippenpoten in een pittige marinade
Vleesgerechten

Kippenpoten in een pittige marinade

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

twintig + zestien =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Pasta met zalm saffraan en spinazie
  • De perfecte gehaktbal
  • Lavas
  • Hoe vaak eet jij thuis vis? En dan bedoelen we niet de afgehaalde kibbeling.
  • Geschilde asperges of ongeschilde asperges

Uitgelicht

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.

Check het recept of lees de info
courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

asperges met vis

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met gerookte zalm

Recept in de picture

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

De lekkerste snack? Dat zijn beslist deze nacho's uit de oven. Je maakt ze met verse ingrediënten en een heerlijke zelfgemaakte kaassaus!

Check het recept of lees de info
Gebakken langoustines

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Aardappelen met rozemarijn en knoflook

Aardappelen met knoflook en rozemarijn

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep
  • Guido op Verse aspergesoep
  • Connie Derks op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Susanne Hermsen op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Elise de Haan op Stamppot met spinazie en bospeen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen