• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, maart 24, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Rosbief uit de oven met stroganoffsaus

door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
5
Rosbief uit de oven

Rosbief uit de oven – Ga eens voor een groot stuk vlees, dat heeft namelijk veel voordelen. Het is makkelijker, het staat gezellig op tafel en er is genoeg voor iedereen. De eventuele restjes zijn koud zelfs nog lekkerder.

Vlees aan het stuk

We nemen al gauw een biefstuk als we rundvlees willen eten. Voor 2-4 personen is dat prima te doen, maar als je voor 8 personen moet koken heb je vaak al te weinig plek op je fornuis. Als je een groot stuk vlees neemt, bespaar je jezelf heel veel stress. Je bakt het vlees kort aan en zet het ongeveer een uur in de oven, je hebt er bijna geen omkijken naar. Laat de rosbief uit de oven nog 10 minuten rusten en je kunt het in mooie plakjes snijden, dik of dun, net wat jij lekker vindt. En de extra plek op het fornuis kun je gebruiken om er een heerlijke saus bij te maken.

Als je een groot stuk vlees neemt, bespaar je jezelf heel veel stress. Je bakt het vlees kort aan en zet het ongeveer een uur in de oven, je hebt er bijna geen omkijken naar.

Hoeveel heb ik nodig?

Als je rosbief gaat bakken kun je het beste een flink stuk rosbief nemen. Hoe groter het stuk vlees, hoe makkelijker de garing te beïnvloeden is. Voor de gemiddelde eter neem je 150 gram per persoon, maar neem geen kleiner stuk dan 1 kg. Als je eventueel over hebt, is rosbief perfect koud te gebruiken. Op brood, in een salade, als voorgerecht of gewoon koud als hoofdgerecht. Snijd de rosbief uit de oven dan als het afgekoeld is en zo dun mogelijk.

Hoe meet ik de temperatuur?

Sommige ovens zijn uitgerust met een thermometer en kun je instellen. Dit is meestal vrij makkelijk en te vinden in de gebruiksaanwijzing, het verschilt nogal eens per oven. Heb je deze niet? Koop dan een thermometer die in de oven kan, het liefst een digitale. Deze zijn echt niet zo duur en je hebt er echt profijt van. Hij is niet alleen handig om de temperatuur van het vlees te meten maar bijvoorbeeld ook voor chocolade of gistdeeg.

Rosbief uit de oven
Rosbief uit de oven

Rosbief uit de oven met stroganoffsaus

Een huisgemaakte stroganoffsaus maakt van de rosbief uit de oven een echt feestelijk gerecht. Let er wel even op dat we de stroganoffsaus niet in dit recept meegenomen hebben. Hieronder ons recept voor stroganoffsaus:

Stroganoff saus
Saus

Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.

Waarom zou je moeite doen voor een goed stuk vlees als je er een kant-en-klaar sausje bij serveert? Maak dus ook je eigen stroganoff saus!

Check het recept of lees de info

Rosbief uit de oven

Porties: 6 tot 8 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 1/2 kg rosbief
  • 1 tak verse rozemarijn
  • 5 takjes verse tijm
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • zwarte peper

Bereidingswijze van dit recept

Rosbief uit de oven maak je zo:

Laat het vlees ongeveer een half uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 150 graden. Vijzel of hak de rozemarijn, tijm, knoflook, zout en peper en voeg er 3 eetlepels olijfolie aan toe. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak het vlees hierin kort aan. Het hoeft alleen maar een beetje kleur te hebben. Leg het vlees in een braadslede of ovenschaal. Let erop dat je niet met een vleesvork in het vlees prikt, anders verliest het zijn sap.

Gebruik een klem of een spaan om het vlees te draaien of over te hevelen naar een braadslede. Bestrijk het vlees met de kruidenolie en zet het, met een vleesthermometer erin, in de oven. Bak het vlees tot een kerntemperatuur van 52 graden. Dit zal, afhankelijk van de grootte en de starttemperatuur, verschillen. Met 1 ½ kg duurde het 65 minuten tot het vlees een kerntemperatuur van 52 graden had. Haal het uit de oven en dek het af met aluminiumfolie. Laat het zo 10-15 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Snijd je het direct aan, dan verliest de rosbief te veel van zijn sappen, en dit komt de kwaliteit niet ten goede. Snijd de rosbief in plakken, zo dik als jij dat lekker vindt. Snijd alleen de plakken die je gaat gebruiken en snijd later eventueel nog meer af. Serveer de rosbief uit de oven in mooie plakken gesneden met bijvoorbeeld een huisgemaakte stroganoff saus.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Rundvlees - Rosbief
DeelPin1316Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

tartaar met een kaasvulling
Vleesgerechten

Tartaar met een kaasvulling

Cheeseburger
Vleesgerechten

Cheeseburger; klassiek Amerikaans fastfood

Blauwe kaasburger
Vleesgerechten

Blauwe kaasburger

Kip met 40 teentjes knoflook
Vleesgerechten

Kip met 40 teentjes knoflook

pittige kip
Vleesgerechten

Pittige kip in zoetzure ananassaus

Souvlaki
Vleesgerechten

Griekse souvlaki van varkenshaas

Oma’s gehaktballen
Vleesgerechten

Oma’s gehaktballen

runderrollade uit de oven
Vleesgerechten

Runderrollade uit de oven

Reacties 5

  1. Eline says:
    2 weken geleden

    Lekker recept! alleen is 50+ graden idd teveel, ik had hem helemaal doorbakken en bruin/grijs, dus erg taai. Dus of ik heb iets fout gedaan, of 50+ graden is idd iets teveel. maar voor de rest lekker recept!

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 weken geleden

      Wat jammer Eline, was het een kleiner stuk vlees misschien die slaan iets sneller door dan een groot stuk, de rosbief gaart altijd nog even na. Voor rood vlees hoort de kern temperatuur 48-51 graden zijn voor rosé 51-54. Dit zijn vaste waardes die in de keuken gehanteerd worden. De rosbief van de foto was 1, 1/2 kg en 52 graden.

      Beantwoorden
  2. Bianca says:
    11 maanden geleden

    52 graden is veel te veel.. Op lage temperatuur naar de 39 graden. In folie even door laten garen.. Of je moet hem graag taai hebben…

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      11 maanden geleden

      Daarin verschillen we van mening Bianca. Rond de 50 graden is wat ons betreft perfect. Natuurlijk kan iedereen dit aanpassen naar eigen smaak.

      Beantwoorden
  3. Mona van der Groef says:
    1 jaar geleden

    Dank u wel dit ga ik zeker maken. Fijne feestdagen.
    Groetjes Mona.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Venkeltaart met ham en kaas
Quiche

Venkeltaart met ham en kaas

Een hartige venkeltaart met ham en kaas, daar loopt toch iedereen warm voor? De zachte smaak van venkel combineert heerlijk met ham en kaas!

Check het recept of lees de info
Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem H. TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen