• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Curry

Rundercurry madras uit de tajine

door Samantha
in Curry, Vleesgerechten
0
5
Rundercurry madras uit de tajine

Rundercurry madras uit de tajine – Een tajine is gemaakt van aardwerk en bestaat uit 2 delen nl; een brede platte basis waarin het voedsel gekookt wordt en een unieke trechtervormige deksel. Dit zelfde ontwerp wordt al eeuwen gebruikt om heel langzaam vlees, gevogelte, groenten, fruit en kruiden klaar te maken. Zo is de afgewerkte maaltijd heel sappig en vol van smaak.

Het unieke, kegelvormige deksel werd oorspronkelijk ontworpen om de benodigde hoeveelheid water tijdens het koken te beperken, aangezien vers water altijd heel duur was in Noord-Afrika. In een tajine zal slechts een kleine hoeveelheid water het voedsel gedurende lange tijd vochtig houden. Als binnenin stoom geproduceerd wordt, koelt en herproduceert deze als ze tegen de zijwanden slaat, dus in plaats van te verdampen wordt het vocht behouden.

De tajine gebruiksklaar maken

Tajine van Kitchen&moreDe meningen verschillen een beetje, maar een nieuwe tajine hoor je voor gebruik eerst enig tijd in water te laten weken. Het wordt afgeraden om de deksel te lang onder water te houden. Ik besluit dan ook enkel de schaal en niet de deksel, te laten weken in water.

Een tajine is in principe bedoeld voor de oven. Ook op een andere hittebron is het echter mogelijk. Bij gebruik op een fornuis wordt een vlamverdeler aangeraden en bij gebruik op inductie gebruik je bij voorkeur een inductieadapter.

Rundercurry madras

De tajine heeft een doorsnee van 22 cm, voldoende voor het bereiden van een gerecht geschikt voor 2 à 3 personen.

Rooster onderstaande ingrediënten in een koekenpan tot ze heerlijk gaan geuren en laat ze dan afkoelen. Als ze voldoende zijn afgekoeld stamp je ze in een vijzel fijn.

  • 10 zwarte peperkorrels
  • 1/2 tl venkelzaad
  • 2 tl korianderzaad
  • 5 fenegriekzaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 2 tl chilivlokken

Tijd om mijn tajine op het fornuis te plaatsen, ik kook zelf op gas dus leg eerst het sudderplaatje op het vuur en plaats hier de tajine op.

  • 1 el olie
  • 1 ui (in fijne ringen gesneden)
  • 2 cm verse gember (fijngesneden)
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 1 rawit peper
  • 500 gram magere runderlappen (in blokken gesneden)
  • snuf zout
  • 1 grote tomaat (ontveld en in stukjes gesneden)
  • 200 gram sperziebonen (gehalveerd)

Verhit in de tajine een el olie en bak hierin de ui tot deze licht bruin kleurt. Voeg vervolgens de gember, de knoflook en de peper toe. Bak deze kruiden even mee en voeg dan de runderlappen toe. Als laatste voeg je het specerijenmengsel dat je eerder in de vijzel fijnstampte toe, samen met het zout, de tomaat en de kokosmelk. Breng het geheel aan de kook, plaats de deksel van de tajine erop en laat zo 2,5 uur in de oven (150 graden) gaar sudderen.

Voeg het laatste uur de sperziebonen toe.

Serveer met rijst en een frisse komkommersalade.

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.

Tags: CurryTajinewereldgerechten
DeelPin20Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kip met 40 teentjes knoflook
Vleesgerechten

Kip met 40 teentjes knoflook

pittige kip
Vleesgerechten

Pittige kip in zoetzure ananassaus

Souvlaki
Vleesgerechten

Griekse souvlaki van varkenshaas

Oma’s gehaktballen
Vleesgerechten

Oma’s gehaktballen

runderrollade uit de oven
Vleesgerechten

Runderrollade uit de oven

goulash uit de snelkookpan met paprika
Vleesgerechten

Goulash uit de snelkookpan

Tex-Mex gehaktballen
Vleesgerechten

Tex-Mex gehaktballen

Hachee
Vleesgerechten

Hachee volgens oud-Hollands recept

Reacties 5

  1. Pim says:
    5 maanden geleden

    Super lekker!
    (De kokosmelk mist in het ingrediënten lijstje.. had even twijfel hoeveel er daarvan erbij moest). Maar goed gelukt!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      5 maanden geleden

      Oeps, foutje inderdaad Pim, maar fijn dat het gelukt is en vooral dat het gesmaakt heeft.

      Beantwoorden
  2. Nellie says:
    7 jaar geleden

    Ik vind de recepten gemakkelijk te volgen, alles is goed uitgelegt, . Ik heb al voor over 45 jaar in Australie gewoont en af en toe heb ik wel trek in kroketten, stampot en oliebollen en andere dingen uit mijn kinder jaren, zo het is wel fijn dat ik online kan gaan om die Hollandse recepten op te zoeken.

    Beantwoorden
  3. Samantha says:
    7 jaar geleden

    Bedankt voor de suggestie zal er in de toekomst zeker rekening mee houden. Voor nu kan ik je als advies geven om eens bij een Turkse of Aziatische supermarkt binnen te wandelen. Veel van mijn kruiden en specerijen haal ik daarvandaan, ook bij “de Tuinen” verkopen ze tegenwoordig steeds meer kruiden en specerijen of op de markt natuurlijk als daar een kruidenkraam aanwezig is. In dit artikel lees je meer over de diverse kruiden en specerijen lekkertafelen.nl/kookschool/winterse-kruiden-en-specerijen

    Beantwoorden
  4. Claudioverde says:
    7 jaar geleden

    Vind het wel leuk om recepten uit te proberen. Maar vind vaak ingrediënten die ik niet ken zoals venkelzaad, korianderzaad, fenegriekzaadjes, rawitpeper.
    Zou het een toegevoegde waarde vinden als men erbij vermeld waar dat soort ingrediënten verkrijgbaar is.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

eieren met mayonaise
Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Een echte bistro klassieker uit Frankrijk, eieren met mayonaise of oeuf mayonaise zoals de Fransen zeggen.

Check het recept of lees de info
Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen