• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, november 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Curry

Rundercurry madras uit de tajine

door Samantha
in Curry, Vleesgerechten
0
5
Rundercurry madras uit de tajine

Rundercurry madras uit de tajine – Een tajine is gemaakt van aardwerk en bestaat uit 2 delen nl; een brede platte basis waarin het voedsel gekookt wordt en een unieke trechtervormige deksel. Dit zelfde ontwerp wordt al eeuwen gebruikt om heel langzaam vlees, gevogelte, groenten, fruit en kruiden klaar te maken. Zo is de afgewerkte maaltijd heel sappig en vol van smaak.

Het unieke, kegelvormige deksel werd oorspronkelijk ontworpen om de benodigde hoeveelheid water tijdens het koken te beperken, aangezien vers water altijd heel duur was in Noord-Afrika. In een tajine zal slechts een kleine hoeveelheid water het voedsel gedurende lange tijd vochtig houden. Als binnenin stoom geproduceerd wordt, koelt en herproduceert deze als ze tegen de zijwanden slaat, dus in plaats van te verdampen wordt het vocht behouden.

De tajine gebruiksklaar maken

Tajine van Kitchen&moreDe meningen verschillen een beetje, maar een nieuwe tajine hoor je voor gebruik eerst enig tijd in water te laten weken. Het wordt afgeraden om de deksel te lang onder water te houden. Ik besluit dan ook enkel de schaal en niet de deksel, te laten weken in water.

Een tajine is in principe bedoeld voor de oven. Ook op een andere hittebron is het echter mogelijk. Bij gebruik op een fornuis wordt een vlamverdeler aangeraden en bij gebruik op inductie gebruik je bij voorkeur een inductieadapter.

Rundercurry madras

De tajine heeft een doorsnee van 22 cm, voldoende voor het bereiden van een gerecht geschikt voor 2 à 3 personen.

Rooster onderstaande ingrediënten in een koekenpan tot ze heerlijk gaan geuren en laat ze dan afkoelen. Als ze voldoende zijn afgekoeld stamp je ze in een vijzel fijn.

  • 10 zwarte peperkorrels
  • 1/2 tl venkelzaad
  • 2 tl korianderzaad
  • 5 fenegriekzaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 2 tl chilivlokken

Tijd om mijn tajine op het fornuis te plaatsen, ik kook zelf op gas dus leg eerst het sudderplaatje op het vuur en plaats hier de tajine op.

  • 1 el olie
  • 1 ui (in fijne ringen gesneden)
  • 2 cm verse gember (fijngesneden)
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 1 rawit peper
  • 500 gram magere runderlappen (in blokken gesneden)
  • snuf zout
  • 1 grote tomaat (ontveld en in stukjes gesneden)
  • 200 gram sperziebonen (gehalveerd)

Verhit in de tajine een el olie en bak hierin de ui tot deze licht bruin kleurt. Voeg vervolgens de gember, de knoflook en de peper toe. Bak deze kruiden even mee en voeg dan de runderlappen toe. Als laatste voeg je het specerijenmengsel dat je eerder in de vijzel fijnstampte toe, samen met het zout, de tomaat en de kokosmelk. Breng het geheel aan de kook, plaats de deksel van de tajine erop en laat zo 2,5 uur in de oven (150 graden) gaar sudderen.

Voeg het laatste uur de sperziebonen toe.

Serveer met rijst en een frisse komkommersalade.

Rundvlees

Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten

Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.

DeelPin22TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gehaktbrood van wildgehakt
Recepten

Gehaktbrood van wildgehakt

draadjesvlees
Vleesgerechten

Oma’s draadjesvlees; Smelt op je tong

Wildgehaktballen
Vleesgerechten

Wildgehaktballen; wild kan ook eenvoudig

Kip gestoofd in tomatensaus
Vleesgerechten

Kip gestoofd in tomatensaus

Varkenshaas met spek en rozemarijn
Vleesgerechten

Varkenshaas met spek en rozemarijn

Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
Vleesgerechten

Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus

Kip uit de oven
Vleesgerechten

Kip uit de oven; een complete maaltijd met aardappels en groente

runderragout
Vleesgerechten

Runderragout; Zelfgemaakt écht het lekkerst

Reacties 5

  1. Pim says:
    1 jaar geleden

    Super lekker!
    (De kokosmelk mist in het ingrediënten lijstje.. had even twijfel hoeveel er daarvan erbij moest). Maar goed gelukt!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 jaar geleden

      Oeps, foutje inderdaad Pim, maar fijn dat het gelukt is en vooral dat het gesmaakt heeft.

      Beantwoorden
  2. Nellie says:
    8 jaar geleden

    Ik vind de recepten gemakkelijk te volgen, alles is goed uitgelegt, . Ik heb al voor over 45 jaar in Australie gewoont en af en toe heb ik wel trek in kroketten, stampot en oliebollen en andere dingen uit mijn kinder jaren, zo het is wel fijn dat ik online kan gaan om die Hollandse recepten op te zoeken.

    Beantwoorden
  3. Samantha says:
    8 jaar geleden

    Bedankt voor de suggestie zal er in de toekomst zeker rekening mee houden. Voor nu kan ik je als advies geven om eens bij een Turkse of Aziatische supermarkt binnen te wandelen. Veel van mijn kruiden en specerijen haal ik daarvandaan, ook bij “de Tuinen” verkopen ze tegenwoordig steeds meer kruiden en specerijen of op de markt natuurlijk als daar een kruidenkraam aanwezig is. In dit artikel lees je meer over de diverse kruiden en specerijen lekkertafelen.nl/kookschool/winterse-kruiden-en-specerijen

    Beantwoorden
  4. Claudioverde says:
    8 jaar geleden

    Vind het wel leuk om recepten uit te proberen. Maar vind vaak ingrediënten die ik niet ken zoals venkelzaad, korianderzaad, fenegriekzaadjes, rawitpeper.
    Zou het een toegevoegde waarde vinden als men erbij vermeld waar dat soort ingrediënten verkrijgbaar is.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Recepten met garnalen
Specials

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Check het recept of lees de info
Oesters

Oesters; een feestelijk hapje!

slagroom

Slagroom

poké bowl recepten

Poké bowl recepten; ontdek deze varianten

Recept in de picture

Spruitjes met cranberry en geitenkaas
Hoofdgerecht

Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven

Dit bijgerecht is heerlijk bij een stukje vlees of wild. Spruitjes met cranberry's en geitenkaas passen dus prima in een feestdagenmenu!

Check het recept of lees de info
Romige aardappelschotel met kip en paprika

Romige aardappelschotel met kip en paprika

haring salade

Rode bietjes-haring salade

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Ossenstaartsoep
  • Eric Hoyer op Ossenstaartsoep
  • Connie Derks op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • letta de Jong op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Catharina op Garnalenmousse in een glaasje
  • Elise de Haan op Hollandse borrelplank; een feestje!
  • Vera van Geresteijn op Hollandse borrelplank; een feestje!
  • Connie Derks op Witte kool met spek en ui
  • Ria Willems op Witte kool met spek en ui

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen