• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, februari 26, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Curry

Rundercurry madras uit de tajine

door Samantha
in Curry, Vleesgerechten
0
3
Rundercurry madras uit de tajine

Rundercurry madras uit de tajine – Een tajine is gemaakt van aardwerk en bestaat uit 2 delen nl; een brede platte basis waarin het voedsel gekookt wordt en een unieke trechtervormige deksel. Dit zelfde ontwerp wordt al eeuwen gebruikt om heel langzaam vlees, gevogelte, groenten, fruit en kruiden klaar te maken. Zo is de afgewerkte maaltijd heel sappig en vol van smaak.

Het unieke, kegelvormige deksel werd oorspronkelijk ontworpen om de benodigde hoeveelheid water tijdens het koken te beperken, aangezien vers water altijd heel duur was in Noord-Afrika. In een tajine zal slechts een kleine hoeveelheid water het voedsel gedurende lange tijd vochtig houden. Als binnenin stoom geproduceerd wordt, koelt en herproduceert deze als ze tegen de zijwanden slaat, dus in plaats van te verdampen wordt het vocht behouden.

De tajine gebruiksklaar maken

Tajine van Kitchen&moreDe meningen verschillen een beetje, maar een nieuwe tajine hoor je voor gebruik eerst enig tijd in water te laten weken. Het wordt afgeraden om de deksel te lang onder water te houden. Ik besluit dan ook enkel de schaal en niet de deksel, te laten weken in water.

Een tajine is in principe bedoeld voor de oven. Ook op een andere hittebron is het echter mogelijk. Bij gebruik op een fornuis wordt een vlamverdeler aangeraden en bij gebruik op inductie gebruik je bij voorkeur een inductieadapter.

Rundercurry madras

De tajine heeft een doorsnee van 22 cm, voldoende voor het bereiden van een gerecht geschikt voor 2 à 3 personen.

Rooster onderstaande ingrediënten in een koekenpan tot ze heerlijk gaan geuren en laat ze dan afkoelen. Als ze voldoende zijn afgekoeld stamp je ze in een vijzel fijn.

  • 10 zwarte peperkorrels
  • 1/2 tl venkelzaad
  • 2 tl korianderzaad
  • 5 fenegriekzaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 2 tl chilivlokken

Tijd om mijn tajine op het fornuis te plaatsen, ik kook zelf op gas dus leg eerst het sudderplaatje op het vuur en plaats hier de tajine op.

  • 1 el olie
  • 1 ui (in fijne ringen gesneden)
  • 2 cm verse gember (fijngesneden)
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 1 rawit peper
  • 500 gram magere runderlappen (in blokken gesneden)
  • snuf zout
  • 1 grote tomaat (ontveld en in stukjes gesneden)
  • 200 gram sperziebonen (gehalveerd)

Verhit in de tajine een el olie en bak hierin de ui tot deze licht bruin kleurt. Voeg vervolgens de gember, de knoflook en de peper toe. Bak deze kruiden even mee en voeg dan de runderlappen toe. Als laatste voeg je het specerijenmengsel dat je eerder in de vijzel fijnstampte toe, samen met het zout, de tomaat en de kokosmelk. Breng het geheel aan de kook, plaats de deksel van de tajine erop en laat zo 2,5 uur in de oven (150 graden) gaar sudderen.

Voeg het laatste uur de sperziebonen toe.

Serveer met rijst en een frisse komkommersalade.

 

Tags: CurryTajineVlees - Rundvleeswereldgerechten
DeelPin12Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gele curry met gehaktballetjes
Curry

Gele curry met gehaktballetjes

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Beef Stroganoff
Vleesgerechten

Beef Stroganoff; Feest op tafel

Goulash met rundvlees recept
Stoofschotel

Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees

Stoofpot van rundvlees
Stoofschotel

Stoofpot van rundvlees; Na een dag nóg lekkerder

Reacties 3

  1. Nellie says:
    5 jaar geleden

    Ik vind de recepten gemakkelijk te volgen, alles is goed uitgelegt, . Ik heb al voor over 45 jaar in Australie gewoont en af en toe heb ik wel trek in kroketten, stampot en oliebollen en andere dingen uit mijn kinder jaren, zo het is wel fijn dat ik online kan gaan om die Hollandse recepten op te zoeken.

    Beantwoorden
  2. Samantha says:
    5 jaar geleden

    Bedankt voor de suggestie zal er in de toekomst zeker rekening mee houden. Voor nu kan ik je als advies geven om eens bij een Turkse of Aziatische supermarkt binnen te wandelen. Veel van mijn kruiden en specerijen haal ik daarvandaan, ook bij “de Tuinen” verkopen ze tegenwoordig steeds meer kruiden en specerijen of op de markt natuurlijk als daar een kruidenkraam aanwezig is. In dit artikel lees je meer over de diverse kruiden en specerijen lekkertafelen.nl/kookschool/winterse-kruiden-en-specerijen

    Beantwoorden
  3. Claudioverde says:
    5 jaar geleden

    Vind het wel leuk om recepten uit te proberen. Maar vind vaak ingrediënten die ik niet ken zoals venkelzaad, korianderzaad, fenegriekzaadjes, rawitpeper.
    Zou het een toegevoegde waarde vinden als men erbij vermeld waar dat soort ingrediënten verkrijgbaar is.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

Quiche Lorraine is een echte Franse klassieker. Gevuld met prei ( of bosuien ) en gerookte spekblokjes. Ideaal als je...

Lees verder
Shakshuka

Shakshuka ( in saus gepocheerde eieren )

Bavarois van kwark met mandarijn

Bavarois van kwark met mandarijn

Handige kooktips

rijpe mango
Kookschool

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Waar moet je op letten bij het kopen van een rijpe mango. Gebruik hiervoor je zintuigen, kijk, voel en ruik...

Lees verder
Hangop zelf maken recept

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Roux basisrecept

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • benjaminschot op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • Redactie op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Ellen op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen