• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, februari 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Runderlappen met een Noord-Afrikaans tintje

Heerlijk pittige stoofvlees met een beetje zoet!

door Elise de Haan
in Vleesgerechten
1
0
Runderlappen met een Noord-Afrikaans tintje

Runderlappen met een Noord-Afrikaans tintje – Eet je graag gestoofd vlees, en dan in het bijzonder rundvlees? En zou je daar graag eens een andere touch aan geven? Dan zijn runderlappen met een Noord-Afrikaans tintje vast wel een gerecht dat je nieuwsgierig maakt. Het rundvlees wordt zachtjes gestoofd in runderbouillon waaraan heerlijke, verwarmende specerijen toegevoegd zijn. Samen met de chilipeper en de verse gember geeft dat een lekker pittige smaak aan het vlees, maar niet overdreven heet. De gedroogde abrikozen en dadels maken het gerecht ook een beetje zoet. Als je de runderlappen met een Noord-Afrikaans tintje dan ook nog eens combineert met (parel)couscous en wat gebakken groenten, dan zet je gestoofd rundvlees eens op een compleet andere manier op tafel.

Runderlappen, wat zijn dat?

Als je bij de slager eens naar het rundvlees kijkt, dan zul je zien dat er een heleboel verschillende soorten ‘lappen’ liggen. Je zult zien dat er riblappen, sucadelappen en runderlappen worden verkocht. Weet jij het verschil tussen al die lappen? Want riblappen en sucadelappen zijn wel runderlappen natuurlijk, maar runderlappen zijn geen riblappen of sucadelappen. Kun je het nog volgen? Voor de runderlappen met een Noord-Afrikaans tintje worden zoals je ongetwijfeld al had begrepen runderlappen gebruikt. Runderlappen worden gesneden uit de dikke delen van het rund, en het is de magerste van alle soorten. Bereiden kost wel wat tijd, want een uurtje of drie hebben ze zeker wel nodig om goed te garen.

Runderlappen met een Noord-Afrikaans tintje – tips

Je kunt de dadels en abrikozen in het gerecht eventueel vervangen door andere zuidvruchten als je die lekkerder vindt. Tutti frutti zou ook een optie zijn.

De runderlappen met een Noord-Afrikaans tintje kunnen van tevoren worden bereid en later gewoon weer worden opgewarmd als je ze niet direct wilt eten. Bewaar ze dan tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Runderlappen

Runderlappen

Weet jij wat runderlappen zijn? Je denkt dan vast aan bieflappen, riblappen, sucadelappen et cetera. Maar wat zijn dan 'gewone runderlappen'?

Runderlappen met een Noord-Afrikaans tintje

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 190 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram runderlappen, in blokjes
  • 2 uien, in kwart ringen
  • 4 teentjes knoflook, in heel dunne plakjes
  • 1 rode chilipeper, in ringetjes
  • 15 gram verse gember, zeer fijn gehakt of geraspt
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 3 kardamompeulen
  • 1 steranijs
  • 2 stukjes foelie
  • 500 ml runderbouillon, warm
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 75 gram dadels, ontpit
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • olijfolie om in te bakken
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je runderlappen met een Noord-Afrikaans tintje:

Verhit een scheut olie in een braadpan. Bak hierin het vlees rondom bruin aan. Voeg de uien, de knoflook, de chilipeper, en de gember toe en bak deze mee tot de uien glazig zijn.

Doe de steranijs, het kaneelstokje, de kruidnagels, de kardemom en de foelie bij het vlees in de pan. Bak deze ook even mee en blus dan af met de warme bouillon.

Laat het vlees nu op een heel laag vuur, met het deksel op de pan, 2 uur zachtjes stoven. Voeg dan de abrikozen en de dadels toe en laat die nog een uurtje meestoven.

Roer de peterselie door het gerecht en breng het op smaak met peper en zout.

Runderlappen met een Noord-Afrikaans tintje zijn lekker parelcouscous en gebakken groenten.

Tafel lekker !!

DeelPin17Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kip met 40 teentjes knoflook
Vleesgerechten

Kip met 40 teentjes knoflook

pittige kip
Vleesgerechten

Pittige kip in zoetzure ananassaus

Souvlaki
Vleesgerechten

Griekse souvlaki van varkenshaas

Oma’s gehaktballen
Vleesgerechten

Oma’s gehaktballen

runderrollade uit de oven
Vleesgerechten

Runderrollade uit de oven

goulash uit de snelkookpan met paprika
Vleesgerechten

Goulash uit de snelkookpan

Tex-Mex gehaktballen
Vleesgerechten

Tex-Mex gehaktballen

Hachee
Vleesgerechten

Hachee volgens oud-Hollands recept

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Chocolade in drievoud want deze chocolademousse taart bevat pure chocolademousse en witte chocolademousse met stukjes chocoladekoekjes.

Check het recept of lees de info
Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Geroosterde knolgroenten

Geroosterde knolgroenten; vitamientjes in de winter

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen