• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, april 15, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Runderragout; Zelfgemaakt écht het lekkerst

door Elise de Haan
in Vleesgerechten, Voorgerecht
0
1
runderragout

Runderragout – Iedereen kent wel de ragout in blikjes. Maar heb je er al eens aan gedacht om zelf ragout te maken? Als je dat nog nooit hebt gedaan lijkt dat misschien ingewikkeld, maar niets is minder waar. Het kost ook niet veel tijd. En natuurlijk is het veel lekkerder dan ragout uit een blikje.

Het zelf maken van ragout is ook een uitgelezen mogelijkheid om restjes vlees te verwerken tot iets heel lekkers.

Je kunt met vleesragout een heleboel verschillende dingen doen. Leuk om te serveren als voorgerecht, in een pasteibakje van bladerdeeg. Ook lekker om te eten met rijst of pasta, als hoofdmaaltijd.

Het onderstaande recept is een recept voor een eenvoudige runderragout. Voor deze ragout werd draadjes- of suddervlees gebruikt dat op de klassieke manier werd bereid. Wil je een extra gevulde ragout? Voeg dan wat gebakken paddenstoelen toe!

Het is mogelijk dit gerecht een dag van te voren te maken. Bewaar het dan in de koelkast.

rundvleesragout
Runderragout in pasteibakje (voorgerecht)
pasta met runderragout en paddenstoelen
Pasta met extra gevulde runderragout ( hoofdgerecht )

Runderragout

Porties: 4 presonen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gr gaar rundvlees
  • 750 ml koude runderbouillon, zelfgemaakt of van blokjes
  • 50 gr roomboter
  • 50 gr bloem
  • 1 flinke el crème fraîche
  • 4 tl Worcestershire sauce
  • zout en peper
  • 1/2 el gehakte peterselie
  • 400 gram gemengde paddenstoelen ( optioneel )
  • 1 kleine ui, gesnipperd ( optioneel )
  • 1 teentje knoflook, gehakt ( optioneel )
  • 1 el verse tijmblaadjes ( optioneel )

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je zelf runderragout:

Snijd het rundvlees in stukjes en pluis het een beetje uit elkaar.

Vervolgens maak je de roux. Dit is de basis van de ragout. Laat de boter smelten in een pan en laat deze lichtbruin worden. Let er op dat het niet te hard gaat en de boter verbrandt.

Voeg in een keer alle bloem bij de boter. Zet het vuur iets lager en roer de bloem goed door de boter heen. Blijf roeren en bak zo in een paar minuten de bloem gaar. Als je de bloem niet goed laat garen krijgt je ragout een meelsmaak.

Als de bloem gaar is schenk je een scheut koude bouillon bij de roux. Roer deze er goed door heen zodat het vocht opgenomen wordt. Dit blijf je herhalen tot de bouillon op is. Zet het vuur dan heel laag en roer de crème fraîche er door.

Schep het vlees en de peterselie door de ragout. Breng op smaak met de Worcestershire sauce, peper en zout. Hoeveel zout je moet gebruiken is afhankelijk van of je zelf bouillon hebt getrokken ( en daar al dan niet zout aan toe gevoegd ) hebt, of dat je bouillonblokjes hebt gebruikt. Deze bevatten vaak veel zout. Proeven dus!

Als je gaat voor de extra gevulde versie van de runderragout, smelt dan wat boter in een koekenpan, laat bruin worden en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg dan de paddenstoelen en de tijm toe, en bak mee tot de paddenstoelen gaar zijn. Giet overtollig vocht af, of gebruik een schuimspaan om de paddenstoelen uit de pan te halen. Schep ze door de ragout.

Serveer de runderragout als voorgerecht in een pasteibakje, of met rijst als hoofdmaaltijd. Bestrooi eventueel met wat gehakte peterselie als garnering.

Tafel lekker !!

Tags: RagoutVleesVlees - Rundvlees
DeelPin358Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje
Vleesgerechten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje

Broodje hamburger met gegrilde groente, avocado en mozzarella
Vleesgerechten

Broodje hamburger met gegrilde groente en mozzarella

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Broodje hamburger hawai
Vleesgerechten

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade
Hapjes

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Reacties 1

  1. Mieke says:
    1 jaar geleden

    Omdat wij iedere dag soep eten (zomer en winter) trek ik héél vaak zelf bouillon. In de snelkookpan duurt dat 45 min. Zodoende heb ik veel bouillonvlees over en daar maak ik dan heel regelmatig ragout van. Dat doe ik in de magnetron en dat gaat super goed en ook snel. Bovendien heb je dan nooit een aangekoekte pan of last van verbranden.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Raapstelen
Specials

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er...

Lees verder
frittata recepten

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Nieuwe recepten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje
Vleesgerechten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje

Wil je echt genieten van je shoarma van lamsvlees met pitabroodje ? Maak dan de pitabroodjes en de knoflooksaus ook...

Lees verder
Oosterse komkommersalade

Oosterse komkommersalade; Lekker bij bami of nasi

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...

Lees verder
eieren in beslag

Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?

Kippenvleugeltjes bereiden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Jona op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen