• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, augustus 15, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Runderragout; Zelfgemaakt écht het lekkerst

door Elise de Haan
in Vleesgerechten, Voorgerecht
0
5
runderragout

Runderragout – Iedereen kent wel de ragout in blikjes. Maar heb je er al eens aan gedacht om zelf ragout te maken? Als je dat nog nooit hebt gedaan lijkt dat misschien ingewikkeld, maar niets is minder waar. Het kost ook niet veel tijd. En natuurlijk is het veel lekkerder dan ragout uit een blikje.

Het zelf maken van ragout is ook een uitgelezen mogelijkheid om restjes vlees te verwerken tot iets heel lekkers.

Je kunt met vleesragout een heleboel verschillende dingen doen. Leuk om te serveren als voorgerecht, in een pasteibakje van bladerdeeg. Ook lekker om te eten met rijst of pasta, als hoofdmaaltijd.

Het onderstaande recept is een recept voor een eenvoudige runderragout. Voor deze ragout werd draadjes- of suddervlees gebruikt dat op de klassieke manier werd bereid. Wil je een extra gevulde ragout? Voeg dan wat gebakken paddenstoelen toe!

Het is mogelijk dit gerecht een dag van te voren te maken. Bewaar het dan in de koelkast.

rundvleesragout
Runderragout in pasteibakje (voorgerecht)
pasta met runderragout en paddenstoelen
Pasta met extra gevulde runderragout ( hoofdgerecht )

Runderragout

Porties: 4 presonen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gr gaar rundvlees
  • 750 ml koude runderbouillon, zelfgemaakt of van blokjes
  • 50 gr roomboter
  • 50 gr bloem
  • 1 flinke el crème fraîche
  • 4 tl Worcestershire sauce
  • zout en peper
  • 1/2 el gehakte peterselie
  • 400 gram gemengde paddenstoelen ( optioneel )
  • 1 kleine ui, gesnipperd ( optioneel )
  • 1 teentje knoflook, gehakt ( optioneel )
  • 1 el verse tijmblaadjes ( optioneel )

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je zelf runderragout:

Snijd het rundvlees in stukjes en pluis het een beetje uit elkaar.

Vervolgens maak je de roux. Dit is de basis van de ragout. Laat de boter smelten in een pan en laat deze lichtbruin worden. Let er op dat het niet te hard gaat en de boter verbrandt.

Voeg in een keer alle bloem bij de boter. Zet het vuur iets lager en roer de bloem goed door de boter heen. Blijf roeren en bak zo in een paar minuten de bloem gaar. Als je de bloem niet goed laat garen krijgt je ragout een meelsmaak.

Als de bloem gaar is schenk je een scheut koude bouillon bij de roux. Roer deze er goed door heen zodat het vocht opgenomen wordt. Dit blijf je herhalen tot de bouillon op is. Zet het vuur dan heel laag en roer de crème fraîche er door.

Schep het vlees en de peterselie door de ragout. Breng op smaak met de Worcestershire sauce, peper en zout. Hoeveel zout je moet gebruiken is afhankelijk van of je zelf bouillon hebt getrokken ( en daar al dan niet zout aan toe gevoegd ) hebt, of dat je bouillonblokjes hebt gebruikt. Deze bevatten vaak veel zout. Proeven dus!

Als je gaat voor de extra gevulde versie van de runderragout, smelt dan wat boter in een koekenpan, laat bruin worden en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg dan de paddenstoelen en de tijm toe, en bak mee tot de paddenstoelen gaar zijn. Giet overtollig vocht af, of gebruik een schuimspaan om de paddenstoelen uit de pan te halen. Schep ze door de ragout.

Serveer de runderragout als voorgerecht in een pasteibakje, of met rijst als hoofdmaaltijd. Bestrooi eventueel met wat gehakte peterselie als garnering.

Tafel lekker !!

Tags: RagoutVleesVlees - Rundvlees
DeelPin1041Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Pakketjes kipfilet gevuld met Brie
Vleesgerechten

Pakketjes kipfilet gevuld met brie

Kip in het pannetje
Vleesgerechten

Kip in het pannetje; de klassieker!

gegrilde ribeye
Vleesgerechten

Gegrilde ribeye in een whiskey-marinade

spies van biefstuk
Vleesgerechten

Spies van biefstuk

Varkenshaas met champignons en krieltjes
Vleesgerechten

Varkenshaas met champignons en krieltjes

Lamsbiefstuk met kruidenboter
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met kruidenboter

saté van varkenshaas
Vleesgerechten

Saté van varkenshaas ( Saté Babi )

Runderribstuk
Vleesgerechten

Runderribstuk slowcooking op de barbecue

Reacties 5

  1. Anna says:
    8 maanden geleden

    Dit recept (met de toegevoegde champignons) gebruikt om van het overgebleven schenkelvlees van de al getrokken bouillon een ragout te maken. Top!
    De lepel crème fraîche is niet persé nodig (mocht je het niet in huis hebben). Romig genoeg met het rouxtje.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      8 maanden geleden

      Leuk Anna, fijn dat je het deelt. Koken met restjes is zó leuk!

      Beantwoorden
  2. Winny says:
    9 maanden geleden

    Wil,dit graag met Kalfsvlees en Kalsfound maken?

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      9 maanden geleden

      Dat kan heel goed, Winny. Vervang het rundvlees gewoon door gaar kalfsvlees en de runderbouillon door kalfsfond. Verder gewoon het recept aanhouden. Laat je ons weten of het lekker was?

      Beantwoorden
  3. Mieke says:
    3 jaar geleden

    Omdat wij iedere dag soep eten (zomer en winter) trek ik héél vaak zelf bouillon. In de snelkookpan duurt dat 45 min. Zodoende heb ik veel bouillonvlees over en daar maak ik dan heel regelmatig ragout van. Dat doe ik in de magnetron en dat gaat super goed en ook snel. Bovendien heb je dan nooit een aangekoekte pan of last van verbranden.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

Milkshakes, vier het zonnetje uitbundig. Zelf milkshake maken is niet zo moeilijk. Bekijk hier een aantal heerlijke zomerse voorbeelden.

Check het recept of lees de info
Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje

Recept in de picture

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

Pilav is meestal met rijst, maar deze pilav van pasta is wel heel bijzonder. Dankzij de kleine 'vogeltongpasta' lijkt hij ook nog eens op echte pilav.

Check het recept of lees de info
Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Handige kooktips

Tong bakken doe je zo
Kookschool

Tong bakken doe je zo

Vind je verse tong bakken lastig? Weet je niet goed waar te beginnen? Met deze stap voor stap handleiding en foto's helpen we je op weg.

Check het recept of lees de info
Gruyère

Gruyère; die andere beroemde Zwitserse kaas

Kruidenolie zelf maken

Kruidenolie maken we zelf van verse kruiden

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Agnes de Groene op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Redactie op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Djorgio op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Kris op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Pieters Linda op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen