• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, april 15, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Runderribstuk slowcooking op de barbecue

door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
0
Runderribstuk

Runderribstuk van de barbecue – Barbecueën en dan eens geen worstjes of hamburgers, maar een lekker groot stuk vlees. Het heeft wel wat tijd nodig, maar dan heb je ook wel wat.

Vaak moet het barbecueën snel gaan, maar neem eens de tijd en koop een mooi groot stuk vlees dat je rustig bereidt. In de tijd dat het vlees op de BBQ ligt maak je heerlijke verse salades en lekkere sausjes. Eventueel bak je ook nog zelf een heerlijke focaccia of stokbrood en dan smullen maar. Voor een mooi groot stuk vlees ga je naar de echte slager. Hij heeft vele soorten vlees aan het stuk voor op de barbecue, vraag jouw slager naar de mogelijkheden er zijn er meer dan je denkt.

Gesloten BBQ versus grill

Bij een grill heb je alleen de onder warmte, waardoor je vlees langer op de barbecue moet liggen. Bij een gesloten barbecue heb je zowel boven- als onderwarmte waarmee de grilltijd ingekort kan worden en je vlees zijn malsheid beter behoudt. De grill is daarom zeer geschikt voor kleine stukken vlees, spiesjes en vis. Voor grote stukken vlees is een gesloten barbecue meer geschikt. Erg fijn is het om dan een temperatuurmeter te hebben zodat je de temperatuur in je barbecue in de gaten kunt houden en door luchttoevoer de hitte kan regelen.

Marineren

Marineren is niet alleen smaak toevoegen, je maakt het vlees hiermee ook malser. Een marinade maak je niet zo maar, voor het beste resultaat houdt je je aan een paar regels:

– Voeg zuur toe voor de malsheid: een zuur kan zijn: wijn, citroen, yoghurt, azijn, tomaat of zelfs ananas, gember of kiwi.
– Voeg kruiden toe voor de smaak: kruiden kunnen verse kruiden zijn, maar ook gedroogde kruiden en specerijen zijn hiervoor zeer geschikt.
– Voeg vetten toe voor het verdelen van de smaak en het beter in laten trekken van de marinade: gebruik hiervoor olie, dit kan zonnebloemolie of olijfolie.
– Tijd is ook niet onbelangrijk, laat een marinade minimaal 12 uur inwerken voor het beste resultaat.

Runderribstuk
Runderribstuk
Runderribstuk
Cajun kruiden mix
Kookschool

Cajun kruiden mix maak je lekker zelf

Cajun kruiden zijn heerlijk aromatisch en licht pittig. Gebruik ze in de Cajun keuken, in sauzen of om vlees in te marineren. Nu lekker zelf gemixt!

Lees verder

Runderribstuk

Porties: 6 tot 8 personen
Bereidingstijd: 180 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • runderribstuk (short rib) van ongeveer 1,5 kg
  • 3 eetlepels cajun kruidenmix, zie recept
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 ml rode wijn

Bereidingswijze van dit recept

Meng de kruiden met de olie en giet er 1/3 van in een kommetje en zet dit apart om te gebruiken tijdens het garen. Voeg aan de rest van de kruidenmix de rode wijn toe en wrijf daar het vlees mee in. Doe het vlees in een plastic zak en sluit deze zo strak mogelijk om het vlees. Leg het vlees minimaal 12 uur maar liever 24 uur koud weg om de marinade goed in te laten trekken.

Doe 2 eetlepels water bij de kruidenolie, deze gebruik je om het vlees tijdens het gaarproces mee in te strijken. Laat het vlees op kamertemperatuur komen voor je het op de BBQ legt, zo schrikt het vlees niet zo van de temperatuur wisseling wat ook weer beter is voor de malsheid van je eindproduct. Dit mag met zo’n groot stuk vlees best minimaal een uur zijn.

Verwarm de BBQ tot 180 graden en schroei het vlees aan beide zijde kort dicht, temper de temperatuur tot 120 graden door de schuiven iets dichter te zetten en laat het vlees rustig in 2 ½ tot 3 uur gaar worden. Strijk tussendoor het vlees af en toe in met het kruidenmengsel.

Heb je geen barbecue met temperatuurmeter, maak dan gebruik van een kernthermometer en houd 85 graden aan. Let erop dat je de steker niet tegen het bot aan zet, dit wordt eerder warm. Reken met een ‘gewone’ barbecue minimaal een uur langere gaartijd.

Het beste kun je het runderribstuk met de ribkant op de grill leggen. Indien je vlees te donker dreigt te worden verpak het dan in aluminiumfolie. Haal het runderribstuk na ongeveer 3 uur van de BBQ en laat het een kwartiertje rusten voor je het aansnijd.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Barbecue vlees receptenVlees - Rundvlees
DeelPin9Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje
Vleesgerechten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje

Broodje hamburger met gegrilde groente, avocado en mozzarella
Vleesgerechten

Broodje hamburger met gegrilde groente en mozzarella

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Broodje hamburger hawai
Vleesgerechten

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade
Hapjes

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Raapstelen
Specials

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er...

Lees verder
frittata recepten

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Nieuwe recepten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje
Vleesgerechten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje

Wil je echt genieten van je shoarma van lamsvlees met pitabroodje ? Maak dan de pitabroodjes en de knoflooksaus ook...

Lees verder
Oosterse komkommersalade

Oosterse komkommersalade; Lekker bij bami of nasi

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...

Lees verder
eieren in beslag

Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?

Kippenvleugeltjes bereiden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Jona op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen