Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Saltimbocca en bloemkoolrisotto; Een bordje uit de Italiaanse keuken

Zowel risotto als Saltimbocca zijn Italiaanse specialiteiten. Waarom deze dan niet combineren op één bordje. Het gerecht staat in een half uur op tafel.

0 1.349

Saltimbocca en bloemkoolrisotto – Zowel risotto als Saltimbocca zijn Italiaanse specialiteiten. Waarom deze dan niet combineren op één bordje. Vandaag geen pizza, geen pasta, maar een hele andere kant van de Italiaanse keuken dus. De Saltimbocca bestaat uit dunne lapjes kalfsvlees, bedekt met plakjes rauwe ham en salie en nagesmoord in witte wijn. De risotto is een rijstgerecht. De rijst wordt eerst droog aangebakken in een paar minuten en daarna in bouillon gekookt. Deze twee gerechten samen geven je het idee dat je lekker in een restaurantje in Italië zit te genieten.

Bloemkoolrisotto

De ui en sjalot fijn snipperen. Deze even laten garen in olijfolie en vervolgens de risotto rijst toevoegen. Laat deze glazig worden en voeg de melk toe. Zet het vuur lager en voeg steeds een deel van de kippenbouillon toe als de rijst het vocht heeft opgenomen. De bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen. De helft van de bloemkool fijnhakken in de keukenmachine of met een rasp. De andere helft wordt beetgaar gestoomd of gekookt, na het afkoelen wordt deze opgebakken in een beetje olijfolie ( dit dient als afwerking op de risotto). Doe de fijngehakte bloemkool bij de risotto en breng het geheel op smaak met peper, zout en piri piri kruiden. Meng nu de Parmezaanse kaas door de risotto.  Verdeel de risotto over de borden en versier met de gebakken bloemkool en een blaadje salie.

saltimbocca

Saltimbocca

  • 8 kalfslapjes
  • 16 plakjes Prosciutto
  • 1 bolletje mozzarella
  • 8 grote salieblaadjes
  • 16 kleine salieblaadjes
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml kalfsfond
  • zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Leg op elk kalfslapje een plakje Prosciutto en een plakje mozzarella en vervolgens weer een plakje Prosciutto + 2 kleine blaadjes salie. Vouw het kalfslapje dicht en zet het vast met een houte prikker. Versier met een groot salieblaadje. Kruid met peper en zout. Laat de pakketjes even rusten. Bak de kalfslapjes in hete olijfolie (dit gaat heel snel!) Blus dan af met de witte wijn en de bouillon. Laat even inkoken om een sausje te verkrijgen. Serveer met de bloemkoolrisotto.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer