• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, oktober 4, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Saltimbocca en bloemkoolrisotto; Een bordje uit de Italiaanse keuken

door Arianne Parent
in Vleesgerechten
0
0
Bloemkoolrisotto en Saltimbocca

Saltimbocca en bloemkoolrisotto – Zowel risotto als Saltimbocca zijn Italiaanse specialiteiten. Waarom deze dan niet combineren op één bordje. Vandaag geen pizza, geen pasta, maar een hele andere kant van de Italiaanse keuken dus. De Saltimbocca bestaat uit dunne lapjes kalfsvlees, bedekt met plakjes rauwe ham en salie en nagesmoord in witte wijn. De risotto is een rijstgerecht. De rijst wordt eerst droog aangebakken in een paar minuten en daarna in bouillon gekookt. Deze twee gerechten samen geven je het idee dat je lekker in een restaurantje in Italië zit te genieten.

bloemkool als alternatief

Bloemkool als alternatief voor brood, rijst en aardappel

Gebruik je bloemkool als alternatief voor je brood, rijst of aardappel en haal met gemak de geadviseerde hoeveelheid groente per dag.

Bloemkoolrisotto

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 200 gram goede risotto rijst
  • 200 gram Parmezaanse kaas
  • 150 ml melk
  • 1 liter kippenbouillon
  • een snuifje Piri piri kruiden
  • zout en peper

De ui en sjalot fijn snipperen. Deze even laten garen in olijfolie en vervolgens de risotto rijst toevoegen. Laat deze glazig worden en voeg de melk toe. Zet het vuur lager en voeg steeds een deel van de kippenbouillon toe als de rijst het vocht heeft opgenomen. De bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen. De helft van de bloemkool fijnhakken in de keukenmachine of met een rasp. De andere helft wordt beetgaar gestoomd of gekookt, na het afkoelen wordt deze opgebakken in een beetje olijfolie ( dit dient als afwerking op de risotto). Doe de fijngehakte bloemkool bij de risotto en breng het geheel op smaak met peper, zout en piri piri kruiden. Meng nu de Parmezaanse kaas door de risotto.  Verdeel de risotto over de borden en versier met de gebakken bloemkool en een blaadje salie.

saltimbocca

Saltimbocca

  • 8 kalfslapjes
  • 16 plakjes Prosciutto
  • 1 bolletje mozzarella
  • 8 grote salieblaadjes
  • 16 kleine salieblaadjes
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml kalfsfond
  • zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Leg op elk kalfslapje een plakje Prosciutto en een plakje mozzarella en vervolgens weer een plakje Prosciutto + 2 kleine blaadjes salie. Vouw het kalfslapje dicht en zet het vast met een houte prikker. Versier met een groot salieblaadje. Kruid met peper en zout. Laat de pakketjes even rusten. Bak de kalfslapjes in hete olijfolie (dit gaat heel snel!) Blus dan af met de witte wijn en de bouillon. Laat even inkoken om een sausje te verkrijgen. Serveer met de bloemkoolrisotto.

Tafel lekker!

DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Risotto met Provolone en broccoli
Risotto

Risotto met provolone en broccoli

Curry van kip en aubergine
Curry

Curry van kip en aubergine

Varkenshaas met Cabralessaus
Vleesgerechten

Varkenshaas met Cabralessaus

Cabrales crème met PX-stroop
Hapjes

Cabrales crème met PX-stroop

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

biefstuk in een taco
Recepten

Biefstuk in een taco

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën
Specials

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Check het recept of lees de info
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

Recept in de picture

appel custard uit de oven
Nagerecht

Appel custard uit de oven; hier maak je vrienden mee

Met maar een paar ingrediënten maak jij een heerlijke appel custard uit de oven, die ook heel lekker ruikt. Probeer dit recept vandaag nog.

Check het recept of lees de info
Risotto met Provolone en broccoli

Risotto met provolone en broccoli

Spruitjes met appel spek en mosterd

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Appel custard uit de oven; hier maak je vrienden mee
  • Claudia Le Noble op Appel custard uit de oven; hier maak je vrienden mee
  • Redactie op Lamshaas – eenvoudig maar culinair genieten
  • Corry op Lamshaas – eenvoudig maar culinair genieten
  • Elise de Haan op Curry van kip en aubergine
  • Truus op Curry van kip en aubergine
  • Redactie op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Redactie op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Connie Derks op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Herma op Hazelnootpasta; de homemade Nutella

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen