Shoarma van lamsvlees met pitabroodje – Wil je echt genieten? Maak dan het pitabroodje en de knoflooksaus zelf.
Shoarma van lamsvlees met pitabroodje
De oorspronkelijke shoarma is een spies van rund, kip, kalkoen of lam die rechtop langs een grill geroosterd wordt en waar met een heel scherp mes dunne plakjes van af gesneden worden. Die spies heb je thuis normaal gesproken niet, dus koop je het vlees alvast voorgesneden en dat bak je vervolgens in een koekenpan. Het effect is iets anders, maar wel erg lekker.
In verschillende winkels tref je shoarmavlees, maar dat is in de meeste gevallen varkensvlees. Dit is een typisch Nederlands vleesgerecht, want shoarma komt uit de landen waar veel moslims wonen en die eten echt geen varkensvlees.
Shoarma van lamsvlees is eigenlijk gewoon de lekkerste shoarma, zeker als het in een huisgemaakt pitabroodje zit. Hier vind je het recept voor heerlijke pitabroodjes
Lekkere met frisse sla
Als je een broodje lamsshoarma of andere shoarma eet, is het lekker om er wat frisse sla bij te doen. Als je af en toe een pot zoetzuur maakt en daar geraspte wortel of rode ui in doet, heb je altijd een lekkere frisse groente om je broodje of salade mee op te frissen. Neem ook frisse groene sla voor in je broodje shoarma, zoals verse kropsla, of ijsbergsla. Net dat beetje sla maakt het broodje zo veel lekkerder.
Knoflooksaus
Bij een shoarma van lamsvlees, in een pitabroodje, hoort natuurlijk ook een lekkere knoflooksaus. Nee, niet uit een flesje, maar zelfgemaakt met mayonaise, yoghurt en lekker veel vers geperste knoflook. Die saus is zo simpel en zo lekker dat je die niet zo frisse adem achteraf voor lief neemt.
Eten zonder knoeien
Shoarma eet je het liefst opgerold uit de hand. Het geeft alleen vaak zo’n knoeiboel, maar daar is wel een oplossing voor. Neem een stuk bakpapier en vouw 1/3 naar boven. Leg het broodje iets over het midden zodat aan de onderkant papier overblijft. Rol het broodje op en rol er het papier strak overheen. De onderkant van het papier draai je dan een kwartslag en dan vouw je het naar boven. Zo blijft de saus, het vlees en de sla in het papier en valt het niet op je kleding.
Lamsvlees; dat betekent voorjaar
Lammetjes horen bij het voorjaar, dus dat is de tijd om van Nederlands lamsvlees te genieten. Met deze lamsvleesrecepten gaat dat lukken!
Shoarma van lamsvlees met pitabroodje
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 600 gram lamsshoarma
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 pitabroodjes
- 1/2 kropje sla
- 1 winterwortel
- 1 rode ui
- 100 gram mayonaise
- 50 gram Griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook
- paar druppeltjes tabasco
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je shoarma van lamsvlees met pitabroodje:
Rasp een wortel en snijd de rode ui in heel dunne ringen. (Zet ze eventueel een dag vooraf op zoetzuur.)
Was de sla.
Maak de saus door de mayonaise en yoghurt te mengen. Knijp de knoflook erboven uit en breng op smaak met tabasco.
Maak 4 pitabroodjes volgens recept en houd ze warm onder een theedoek.
Snijd de ui in halve ringen en meng ze met de lamsshoarma.
Verhit een grote koekenpan met een beetje olijfolie en bak hierin de shoarma, al omscheppend, ongeveer 10-15 minuten op hoog vuur gaar.
Leg de pitabroodjes op bakpapier en verdeel er wat sla over. Verdeel het vlees over de sla en bestrooi met een beetje wortel en rode ui. Schep er rijkelijk knoflooksaus overheen en rol de pita strak op. Draai het pitabroodje met shoarma van lamsvlees in het bakpapier en serveer direct.
Tafel lekker !!