• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, juni 26, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Short ribs in verse knoflookmarinade

Heerlijk zacht vlees, dat zo van het bot af valt.

Elise de Haan door Elise de Haan
in Vleesgerechten
0
0
Short ribs in verse knoflookmarinade

Short ribs in verse knoflookmarinade – Grote stukken vlees worden al snel eng gevonden om te bereiden. Nergens voor nodig! Deze short ribs gaar je op een lage temperatuur in de oven. Je hebt er weinig omkijken naar en het kan eigenlijk niet mislukken. We hebben ze gemarineerd in een heerlijke marinade met verse knoflook, voor een extra lekker resultaat. Ga jij je tafelgenoten verrassen met deze heerlijke runderribs?

Short ribs

Er zijn twee soorten runderspareribs, de short ribs en de back ribs. De short ribs worden gesneden uit de klapribben van het rund, en dat vlees wordt dan weer gesneden uit de dunne borst van het rund. Als dit stuk vlees zonder de botten wordt gesneden heet het klapstuk. En dat is dan dat stuk rundvlees dat je met hutspot, oftewel de beroemde hutspot met klapstuk, eet! Short ribs zijn groter dan de back ribs. Ze hebben een groter bot en er zit ook meer vlees aan. In tegenstelling tot bij de back ribs zit het vlees ook op de botten, en niet alleen er tussen. Het vlees is wat gemarmerd met wat vet, en dat betekent dat het vlees tijdens de bereiding lekker mals blijft. Je kunt de short ribs in verse knoflookmarinade bereiden in de oven of eventueel ook op de barbecue. Wel een barbecue met een deksel. Het garen van short ribs kost wel wat tijd, maar daarna heb je heerlijk zacht vlees, dat zo van het bot af valt.

barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.

Verse knoflookmarinade

Ook wij van Lekker Tafelen hebben wel eens een momentje dat we geen zin hebben om een heleboel ingrediënten uit de kast te trekken en lang bezig te zijn met de voorbereidingen voor een gerecht. Voor deze short ribs in verse knoflookmarinade uit de oven hebben we er daarom voor gekozen om gebruik te maken van een kant een klare marinade. Maar wel een met verse ingrediënten. We hebben gekozen voor een potje verse knoflookmarinade van Biesheuvel. Deze marinade bevat 87% verse knoflook, wat zeezout, appelazijn, tijm en citroenzuur. En verse knoflook is in dit geval echt verse knoflook. In Nederland geteeld en vers verwerkt. Geen gedroogde knoflook die al maanden geleden geoogst werd in China. Dit product geeft een lekkere knoflooksmaak aan het vlees. Je kunt deze marinade ook gebruiken om groenten mee te marineren. De bereidingstijd in het recept is exclusief marineren.

Short ribs in marinade

Short ribs in verse knoflookmarinade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 210 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • ongeveer 1800 – 2000 gram short ribs aan een stuk
  • 1 potje Biesheuvel knoflookmarinade voor vlees en groente
  • 5 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je short ribs in verse knoflookmarinade:

Meng de inhoud van het potje Biesheuvel  knoflookmarinade met 5 eetlepels olijfolie. Wrijf het ribstuk hiermee in en laat afgedekt buiten de koelkast minstens een uur marineren. Langer mag ook uiteraard. Buiten de koelkast, want dan is het vlees ook op de juiste temperatuur voor je het in de oven doet. Als je het vlees echt lang laat marineren, zet het dan terug in de koelkast en haal het er een uur voor gebruik uit.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Leg het vlees in een grote, lage, ovenschaal of een braadslede. Zet deze in het midden van de oven en laat het vlees rondom bruinen. Dat kan even duren, maar let er op dat het vlees niet verbrandt.  Als het vlees bruin is, verpak het dan in aluminiumfolie en leg het terug in de oven. Gebruik eventueel een schone schaal of was de eerder gebruikte schaal even af.

Laat het vlees 3,5 uur op lage temperatuur garen. Na deze bereidingstijd zou het vlees gaar moeten zijn. Controleer dit. Mocht het nog niet zacht genoeg zijn, zet het dan een half uurtje terug in de oven.

Als je vlees uit de oven haalt, laat het dan even 10 minuten, ingepakt rusten. Daarna kun je de short ribs in verse knoflookmarinade aansnijden. Serveer ze direct. Lekker met wat vers stokbrood en een salade.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - RundvleesVlees - Rundvlees - Runderspareribs
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kipcurry spiesjes
Vleesgerechten

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Kipsaté van de barbecue
Vleesgerechten

Kipsaté van de barbecue

Skinny kipsalon
Vleesgerechten

Skinny kipsalon

kalfsbiefstuk
Vleesgerechten

Kalfsbiefstuk

Varkenshaas spiesjes met paprika
Vleesgerechten

Varkenshaas spiesjes met paprika

Kalfskotelet bakken
Vleesgerechten

Kalfskotelet bakken

Luikse balletjes - gehaktballen met friet
Vleesgerechten

Luikse balletjes

Kip in ketjapsaus
Vleesgerechten

Kip in ketjapsaus

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Zelfgemaakte eiersalade is een TE simpel recept, maar ook met het recept voor eiersalade kun je variëren. Lekker op brood of op toast.

Check het recept of lees de info
yoghurt

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Zomerse recepten met feta

Zomerse recepten met feta

mosselen eten

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Recept in de picture

Kipcurry spiesjes
Vleesgerechten

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Eigenlijk is het gewoon curry aan een stokje, deze kipcurryspiesjes. Gemarineerd in yoghurt met jouw favoriete currypasta, daarna op de BBQ!

Check het recept of lees de info
Mango-yoghurtsaus

Mango-yoghurtsaus; lekker, en gezond!

komkommersoep

Komkommersoep; verkoeling in de zomer

Handige kooktips

snijbiet
Kookschool

Snijbiet: gezonde en lekkere vergeten groente

Snijbiet - Een 'vergeten' groente die gelukkig steeds vaker verkrijgbaar is. Verwant aan spinazie, is hij makkelijk klaar te maken en gezond.

Check het recept of lees de info
groenten om te grillen

De 10 lekkerste groenten om te grillen

Hervekaas

Hervekaas, een stinkend lekker roodbacteriekaasje

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Elviera op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Redactie op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Redactie op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • RUTTEN FREDDY op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Margreet Anceaux op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • Redactie op Oma’s draadjesvlees; Smelt op je tong
  • Redactie op Schnitzels zelf paneren; met stap voor stap uitleg

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen