• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Short ribs in verse knoflookmarinade

Heerlijk zacht vlees, dat zo van het bot af valt.

door Elise de Haan
in Vleesgerechten
0
0
Short ribs in verse knoflookmarinade

Short ribs in verse knoflookmarinade – Grote stukken vlees worden al snel eng gevonden om te bereiden. Nergens voor nodig! Deze short ribs gaar je op een lage temperatuur in de oven. Je hebt er weinig omkijken naar en het kan eigenlijk niet mislukken. We hebben ze gemarineerd in een heerlijke marinade met verse knoflook, voor een extra lekker resultaat. Ga jij je tafelgenoten verrassen met deze heerlijke runderribs?

Short ribs

Er zijn twee soorten runderspareribs, de short ribs en de back ribs. De short ribs worden gesneden uit de klapribben van het rund, en dat vlees wordt dan weer gesneden uit de dunne borst van het rund. Als dit stuk vlees zonder de botten wordt gesneden heet het klapstuk. En dat is dan dat stuk rundvlees dat je met hutspot, oftewel de beroemde hutspot met klapstuk, eet! Short ribs zijn groter dan de back ribs. Ze hebben een groter bot en er zit ook meer vlees aan. In tegenstelling tot bij de back ribs zit het vlees ook op de botten, en niet alleen er tussen. Het vlees is wat gemarmerd met wat vet, en dat betekent dat het vlees tijdens de bereiding lekker mals blijft. Je kunt de short ribs in verse knoflookmarinade bereiden in de oven of eventueel ook op de barbecue. Wel een barbecue met een deksel. Het garen van short ribs kost wel wat tijd, maar daarna heb je heerlijk zacht vlees, dat zo van het bot af valt.

barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.

Verse knoflookmarinade

Ook wij van Lekker Tafelen hebben wel eens een momentje dat we geen zin hebben om veel ingrediënten uit de kast te trekken en lang bezig te zijn met de voorbereidingen voor een gerecht. Voor deze short ribs in verse knoflookmarinade uit de oven hebben we er daarom voor gekozen om gebruik te maken van een kant een klare marinade. Maar wel een met verse ingrediënten. We hebben gekozen voor een potje verse knoflookmarinade van Biesheuvel. Deze marinade bevat 87% verse knoflook, wat zeezout, appelazijn, tijm en citroenzuur. En verse knoflook is in dit geval echt verse knoflook. In Nederland geteeld en vers verwerkt. Geen gedroogde knoflook die al maanden geleden geoogst werd in China. Dit product geeft een lekkere knoflooksmaak aan het vlees. Je kunt deze marinade ook gebruiken om groenten mee te marineren. De bereidingstijd in het recept is exclusief marineren.

Short ribs in marinade

Short ribs in verse knoflookmarinade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 210 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • ongeveer 1800 – 2000 gram short ribs aan een stuk
  • 1 potje Biesheuvel knoflookmarinade voor vlees en groente
  • 5 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je short ribs in verse knoflookmarinade:

Meng de inhoud van het potje Biesheuvel  knoflookmarinade met 5 eetlepels olijfolie. Wrijf het ribstuk hiermee in en laat afgedekt buiten de koelkast minstens een uur marineren. Langer mag ook uiteraard. Buiten de koelkast, want dan is het vlees ook op de juiste temperatuur voor je het in de oven doet. Als je het vlees echt lang laat marineren, zet het dan terug in de koelkast en haal het er een uur voor gebruik uit.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Leg het vlees in een grote, lage, ovenschaal of een braadslede. Zet deze in het midden van de oven en laat het vlees rondom bruinen. Dat kan even duren, maar let er op dat het vlees niet verbrandt.  Als het vlees bruin is, verpak het dan in aluminiumfolie en leg het terug in de oven. Gebruik eventueel een schone schaal of was de eerder gebruikte schaal even af.

Laat het vlees 3,5 uur op lage temperatuur garen. Na deze bereidingstijd zou het vlees gaar moeten zijn. Controleer dit. Mocht het nog niet zacht genoeg zijn, zet het dan een half uurtje terug in de oven.

Als je vlees uit de oven haalt, laat het dan even 10 minuten, ingepakt rusten. Daarna kun je de short ribs in verse knoflookmarinade aansnijden. Serveer ze direct. Lekker met wat vers stokbrood en een salade.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Rundvlees - Runderspareribs
DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kip met 40 teentjes knoflook
Vleesgerechten

Kip met 40 teentjes knoflook

pittige kip
Vleesgerechten

Pittige kip in zoetzure ananassaus

Souvlaki
Vleesgerechten

Griekse souvlaki van varkenshaas

Oma’s gehaktballen
Vleesgerechten

Oma’s gehaktballen

runderrollade uit de oven
Vleesgerechten

Runderrollade uit de oven

goulash uit de snelkookpan met paprika
Vleesgerechten

Goulash uit de snelkookpan

Tex-Mex gehaktballen
Vleesgerechten

Tex-Mex gehaktballen

Hachee
Vleesgerechten

Hachee volgens oud-Hollands recept

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen