Skinny kipsalon – Een frietje kapsalon kennen we allemaal wel. Erg lekker maar ook erg calorierijk. De kapsalon staat zelfs op nummer 1 bij de meest vetste snacks volgens het internet bevat een frietje kapsalon uit de shoarmazaak of frituur maar liefst 1800 calorieën! Erg veel dus.
Aanpassingen
Om toch af en toe eens te genieten van een frietje kapsalon kun je er ook je eigen skinny versie van maken. Dit maakt het verschil:
- De mayonaise vervang je door yoghurt.
- De patat uit de frituur vervang je door ovenfriet.
- In plaats van varkensvlees gebruik je kip.
- Een topping van Parmezaanse kaas met brood in plaats van de dikke plak kaas.
De skinny kipsalon is dus een stuk minder vet en nog steeds erg smaakvol.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Skinny kipsalon
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram kipfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels shoarmakruiden
- 500 gram ovenfriet
- 200 gram Griekse yoghurt
- 1 komkommer
- 4 teentjes knoflook
- Peper en zout
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 100 gram oud brood
- 1 theelepel gedroogde oregano
- ¼ krop ijsbergsla
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de skinny kipsalon:
Bereid de ovenfriet volgens dit recept of neem diepvries ovenfriet.
Meng de olijfolie met de shoarmakruiden en 2 teentjes uitgeperste knoflook. Snij de kipfilet in reepjes en meng deze door de marinade. Zet dit minimaal een half uur koud weg.
Rasp 1/3 deel van de komkommer, knijp dit even uit en meng deze met de yoghurt. Pers er 1 teentje knoflook bovenuit en meng dit er met een halve theelepel oregano, peper en zout naar smaak doorheen.
Snij voor de skinny kipsalon intussen de sla in fijne reepjes, de komkommer in dunne plakjes, de tomaat in halve plakjes en de ui in dunne halve ringen. Rasp het stukje kaas en verkruimel het brood en meng dit met de rest van de oregano. Als je een keukenmachine met messen hebt, doe dan alles samen in de keukenmachine en maal dit fijn.
Bak de friet in een half uur goudbruin en gaar in een oven van 200 graden. Bak intussen de kip kort op een heet vuur net gaar, niet te lang anders wordt deze droog.
Zet de ovengrill aan. Verdeel de friet over 4 borden of schaaltjes en verdeel er de kip overheen. Neem nu wat van de sla en de komkommer en doe een gedeelte ervan over de kip. Lepel er nu wat saus overheen en leg daarop een paar plakjes tomaat en wat ringetjes ui. Verdeel er de kaaskruimels over en zet alles 5-10 minuten onder de gril. Serveer de rest van de groentes en de saus apart bij de skinny kipsalon voor de liefhebber.
Tafel lekker !!