Sous-vide kip; sappig en vol van smaak – Sous-vide bereidingen worden steeds een beetje populairder. Het is niet anders dan een ingrediënt garen in een waterbad. Alle smaken worden behouden en je bereikt de perfecte garing zonder dat je er veel omkijken naar hebt. Kipfilet wordt bij het bakken snel droog. Een mals stukje kipfilet lijkt eenvoudig, maar toch resulteert het bakken van kipfilet bij velen in een droge hap.
Sous-vide kip is de oplossing. Om sous-vide te bereiden start je met een zuiver fijn stukje vlees. Je trekt dit vacuüm en legt het in een waterbad waarin het op een lage- en constante temperatuur gaart. Werk dit erna nog even af op de grill, in de pan of op de barbecue voor een mooi kleurtje en een krokant korstje. Nadat je het eenmaal geproefd hebt, ben je eraan verslaafd.
Maak dus eens sous-vide kip. Er is totaal geen werk aan, je kruidt het stuk vlees en trekt dit vacuüm, je stelt de temperatuur en tijd in op de sous-vide regelaar en laat verder de sous-vide zijn gang gaan. Nog een groot voordeel: het vlees, de vis of de kip zal nooit droog worden als het langer in de sous-vide ligt, omdat je de constante temperatuur behoudt en de sappen er niet uit kunnen. Door het te garen op lage temperatuur blijft de structuur van het vlees behouden.
Het is zoveel sappiger, smaakvoller, gewoon veel lekkerder, met een zuivere smaak die je enorm waardeert als je het proeft. Probeer onderstaande sous-vide kip met een tomaten-paprikasaus maar eens.
Sous-vide kip is zoveel sappiger, smaakvoller, gewoon veel lekkerder, met een zuivere smaak die je enorm waardeert als je het proeft.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Sous-vide kip; sappig en vol van smaak
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 kipfilets
- 4 grote aardappels
- 1 grote zoete aardappel
- 300 gram koolrabi
- 1 ui
- 2 tomaten
- 1 oranje paprika
- een klontje boter
- olijfolie
- een takje rozemarijn
- 6 salieblaadjes
- Provençaalse kruiden
- 1 bouillonblokje kip
Bereidingswijze van dit recept
Sous-vide kip maak je zo:
De sous-vide verwarmen tot 63 graden. Breng de kipfilets op smaak met peper, zout en een beetje kaneel. Verpak ze vacuüm met een lepeltje olijfolie. Laat de kipfilets ongeveer een uur garen in de sous-vide. Snijd ondertussen de aardappels en koolrabi in frietjes en stoom ze met de hele zoete aardappel gaar.
Snijd vervolgens de zoete aardappel in frieten.
Voor de saus: verwarm een klont boter en snijd de ui in grove stukjes, bak even aan en doe de in stukken gesneden tomaat en oranje paprika erbij. Breng de saus op smaak met het kippenbouillonblokje, rozemarijn en salie, een beetje water en een scheut witte wijn. Laat alles zachtjes garen.
Vervolgens de saus mixen en zeven door een zeef. Volgens smaak en dikte iets meer water toevoegen en verder op smaak brengen met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 185 graden. De afgekoelde aardappels, koolrabi en zoete aardappel kruiden met Provençaalse kruiden en olijfolie in een braadschotel voor de oven, goed mengen en deze in de voorverwarmde oven opbakken. Regelmatig voorzichtig even omroeren.
De kipfilet na een uur verwijderen uit de sous-vide en uit de vacuüm zak halen. De kipfilets even droog deppen en grillen op de gril, let op dit gaat heel vlug.
Maak de borden met sous-vide kip op naar eigen inzicht.
Tafel lekker !!
Hallo, heb toevallig vandaag bij mijn slager hier in Oegstgeest Butterfly Poussin Sous vide kant en klaar gekocht. Nog makkelijker, in deze warmte. om 19.00 uur is het nog 25 gr.
Het is zeker warm Jolien. Maar wat is Butterfly Poussin? Dat klinkt alsof het van heel ver weg komt.