• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 17, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Sousvide gegaarde kippenbouten uit de tajine

door Arianne
in Vleesgerechten
Sousvide gegaarde kippenbouten (3)
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Sousvide gegaarde kippenbouten uit de tajine  – Sous-vide koken, ik ben er helemaal aan verslaafd. Na een eerste keer proberen wil ik niet meer anders. De kippenbouten in dit gerecht kun je dag ervoor al garen. Die hebben wel even tijd nodig, maar je hebt er echt geen omkijken naar. De schotel zelf is in een uurtje klaar.

De Tajine (bekend uit de Marokkaanse keuken) zorgt voor een ultieme smaak en tegelijkertijd ook voor een uitstekende sfeer. Op een houtskool tafelvuurtje stoof het gerecht langzaam gaar. Terwijl je bijpraat met je gasten komt er een heerlijke geur uit de tajine. Heerlijk voor een zomerse dag op het terras.

Heb je geen tafelvuurpot? Zet de tajine dan gewoon in de oven en (180 graden) of op het gasfornuis met een vlamverdeler.

Sousvide gegaarde kippenbouten uit de tajine

Voor 3 personen

  • 4 kippenbouten
  • ½ gele courgette
  • ½ gele paprika
  • 1 rode zoete puntpaprika
  • 1 grote ui
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • Ca. 15 groene olijven
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 50 ml. witte wijn
  • 100 ml. kippenbouillon

Voor de garnering: Venkelbloemetjes en wat fijngesnipperde rozemarijn naaldjes

Sousvide gegaarde kippenbouten (2)
Sousvide gegaarde kippenbouten (4)

De dag ervoor

De kippenbouten met barbecuekruiden bestrooien en inwrijven met olijfolie. Het geheel vacumeren en sousvide garen op 63 graden. Laat dit 3 uur staan. Laat de kip daarna gewoon in de vacuümzak, laat even terug koelen en plaats vervolgens in de koelkast.

De dag zelf

Pel en snipper de ui. Maak de courgette schoon en snijd in kleine stukjes. Maak de paprika’s schoon en snijd in reepjes.

Vul de schaal van de tajine met olijfolie, ui, paprika en het uitgeperste teentje knoflook. Laat even lichtjes aanstoven. Leg de kippenbouten erop. De kippenbouten zullen wat vettig zijn, maar dat lost zich tijdens de garing vanzelf op. Bovendien komt het de tajine alleen maar ten goede.

Snijd de cherrytomaatjes in vieren en doe de helft hiervan in de tajine. Voeg dan de witte wijn, kippenbouillon en de rozemarijn toe en laat het geheel zo’n 30 minuten sudderen.

Voeg dan de olijven en de overige cherrytomaatjes toe en laat nog eens 15 a 20 minuten garen. Controleer regelmatig even. Wordt het gerecht te droog dan voeg je wat extra kippenbouillon toe.

Garneer met wat rozemarijn en venkelbloemen en serveer met een eenvoudige couscous.

Tafel lekker!

Sousvide gegaarde kippenbouten (1)

 

Tags: MarokkoTajineVlees - Kippenpoten

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Vis uit de tajine - Kan met kabeljauw of zeewolf
Visgerechten

Vis uit de tajine; Slowcooking op Marokkaanse wijze

Macaroni met smoked pulled chicken
Pastagerechten

Macaroni met smoked pulled chicken

Marokkaanse tajine met zalm
Stoofschotel

Marokkaanse tajine met zalm

Gestoofde kippendijen uit de tajine
Stoofschotel

Gestoofde kippendijen uit de tajine

Pittige groente-tajine
Hoofdgerecht

Pittige groente-tajine met harissa en krokante tofu

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

wintersoepen
Specials

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.

Lees verder
Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Nieuwe recepten

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Alweer die broccolitaart? Eet met de seizoenen mee. Deze hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas scoort in de winter...

Lees verder
Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Tex-Mex gehaktballen

Tex-Mex gehaktballen

Handige kooktips

Botercrème
Kookschool

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Er zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis.

Lees verder
hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • sam op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Martin op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen