Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Sousvide gegaarde kippenbouten uit de tajine

Serveer eens deze sousvide gegaarde kippenbouten uit de tajine. Terwijl je bij praat met je gasten gaart jouw gerecht langzaam in de tajine op tafel.

0 1.877

Sousvide gegaarde kippenbouten uit de tajine  – Sous-vide koken, ik ben er helemaal aan verslaafd. Na een eerste keer proberen wil ik niet meer anders. De kippenbouten in dit gerecht kun je dag ervoor al garen. Die hebben wel even tijd nodig, maar je hebt er echt geen omkijken naar. De schotel zelf is in een uurtje klaar.

De Tajine (bekend uit de Marokkaanse keuken) zorgt voor een ultieme smaak en tegelijkertijd ook voor een uitstekende sfeer. Op een houtskool tafelvuurtje stoof het gerecht langzaam gaar. Terwijl je bijpraat met je gasten komt er een heerlijke geur uit de tajine. Heerlijk voor een zomerse dag op het terras.

Heb je geen tafelvuurpot? Zet de tajine dan gewoon in de oven en (180 graden) of op het gasfornuis met een vlamverdeler.


Sousvide gegaarde kippenbouten uit de tajine

Voor 3 personen

Voor de garnering: Venkelbloemetjes en wat fijngesnipperde rozemarijn naaldjes

De dag ervoor

De kippenbouten met barbecuekruiden bestrooien en inwrijven met olijfolie. Het geheel vacumeren en sousvide garen op 63 graden. Laat dit 3 uur staan. Laat de kip daarna gewoon in de vacuümzak, laat even terug koelen en plaats vervolgens in de koelkast.

De dag zelf

Pel en snipper de ui. Maak de courgette schoon en snijd in kleine stukjes. Maak de paprika’s schoon en snijd in reepjes.

Vul de schaal van de tajine met olijfolie, ui, paprika en het uitgeperste teentje knoflook. Laat even lichtjes aanstoven. Leg de kippenbouten erop. De kippenbouten zullen wat vettig zijn, maar dat lost zich tijdens de garing vanzelf op. Bovendien komt het de tajine alleen maar ten goede.

Snijd de cherrytomaatjes in vieren en doe de helft hiervan in de tajine. Voeg dan de witte wijn, kippenbouillon en de rozemarijn toe en laat het geheel zo’n 30 minuten sudderen.

Voeg dan de olijven en de overige cherrytomaatjes toe en laat nog eens 15 a 20 minuten garen. Controleer regelmatig even. Wordt het gerecht te droog dan voeg je wat extra kippenbouillon toe.

Garneer met wat rozemarijn en venkelbloemen en serveer met een eenvoudige couscous.

Tafel lekker!

Sousvide gegaarde kippenbouten (1)

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer