• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Spaanse stoofpot met sucadelappen

door Elise de Haan
in Stoofschotel, Vleesgerechten
0
8
Spaanse stoofpot

Spaanse stoofpot met sucadelappen – Stoven met rundvlees, dat is altijd een goed idee. In de herfst en winter worden er, na een zomer vol salades en barbecues, vaak weer volop stoofpotjes met vlees gegeten. We hebben er hier eentje die je vast het hele jaar lekker vindt. Met deze stoofpot neem je in het voorjaar een zonnig voorschotje op de zomer, en haal je in de herfst de zon nog even terug op je bord. Deze Spaanse stoofpot met sucadelappen zit dan ook vol Mediterrane ingrediënten. Je maakt hem op een vrije dag of thuiswerkdag, want je hebt er wel een paar uurtjes voor nodig. Maar het resultaat mag er dan ook zijn!

Sucadelappen

Sucadelappen zijn afkomstig uit de schouder van het rund. Het betreft hier mager rundvlees. Door het midden van dat vlees loopt een soort van peesje. Dit kun je laten zitten tijdens de bereiding van het vlees. Het is gewoon eetbaar en door de lange bereidingstijd wordt het zacht. Na bereiding van het vlees is het een beetje doorzichtig. Het lijkt dan wel wat op de sucadesnippers die gebruikt worden in gebak, oliebollen en krentenbrood. Vandaar dus de naam ‘sucadelappen’. Een goede reden om het niet te verwijderen bij het snijden van het vlees voor de Spaanse stoofpot met sucadelappen, is dat het veel smaak af geeft aan het gerecht. Sucadelappen worden meestal gebruikt als stoofvlees. Maar wist je al dat je ze ook kunt bakken als een biefstuk? In dat geval verwijder je de pees en snijd je het vlees langs die pees los, zodat je twee lapjes, een soort biefstuk, over houdt. Deze kun je vervolgens bakken zoals je een biefstuk zou bakken.

Spaanse stoofpot met sucadelappen – tips

Je kunt dit gerecht met rundvlees zo pittig maken als je wilt. Als je de hoeveelheid chilivlokken uit het recept aan houdt, wordt de Spaanse stoofpot met sucadelappen redelijk pikant. Je kunt altijd meer of minder gebruiken.

Houd je niet van kikkererwten? Vervang ze dan door witte bonen!

De dag van tevoren koken? Dat kan heel goed. Laat de stoofpot dan afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast.

Sucadelappen

Sucadelappen

Wat zijn nou precies sucadelappen en wat is het verschil met ander runderstoofvlees? Lekker Tafelen zet het voor je op een rijtje!

Spaanse stoofpot met sucadelappen

Spaanse stoofpot met sucadelappen

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 220 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram sucadelappen, in stukjes
  • 3 uien, in halve ringen
  • 2 paprika's, bijvoorbeel een gele en een rode, in reepjes
  • 4 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 700 gram verse tomaten, in blokjes
  • 140 gram tomatenpuree
  • 200 gram chorizo, in stukjes
  • 700 ml warme runderbouillon
  • 500 gram gekookte kikkererwten
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 100 gram groene olijven zonder pit
  • peper en zout
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Spaanse stoofpot met sucadelappen:

Verhit een scheut olijfolie in een braadpan. Bak hierin de sucade en de chorizo rondom bruin aan. Schep het vlees even over op een bord.

Bak in hetzelfde vet de uien, de knoflook en de paprikareepjes aan, tot de ui glazig is. Voeg dan de stukjes tomaat en de tomatenpuree toe. Bak deze ook even mee. Roer vervolgens de gerookte paprika, de oregano, de laurier en de chilivlokken erdoor. Blus af met de runderbouillon. Voeg nu de sucadelappen en de chorizo toe. Laat dit mengsel, met het deksel op de pan, op een heel laag vuurtje zo’n 3 uur stoven.

Voeg vervolgens de kikkererwten en de olijven toe. Laat het gerecht nog een half uurtje sudderen, zonder deksel. De saus kan dan wat inkoken.

Zet het vuur uit. Breng het gerecht op smaak met peper en zout, wanneer nodig. Roer de helft van de peterselie door de Spaanse stoofpot, gebruik de andere helft om te garneren. Serveer de stoofpot in diepe borden of grote kommen. Lekker met vers, grof, brood.

Tafel lekker !!

DeelPin158Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

pittige kip
Vleesgerechten

Pittige kip in zoetzure ananassaus

Souvlaki
Vleesgerechten

Griekse souvlaki van varkenshaas

Oma’s gehaktballen
Vleesgerechten

Oma’s gehaktballen

runderrollade uit de oven
Vleesgerechten

Runderrollade uit de oven

goulash uit de snelkookpan met paprika
Vleesgerechten

Goulash uit de snelkookpan

Tex-Mex gehaktballen
Vleesgerechten

Tex-Mex gehaktballen

konijn in het zuur
Stoofschotel

Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht

Hachee
Vleesgerechten

Hachee volgens oud-Hollands recept

Reacties 8

  1. Mieke, says:
    4 maanden geleden

    Mieke,

    Ik had de schotel ook gemaakt .
    Een heerlijk gerecht ,wat ik nog eens ga maken .
    Het was de eerste keer (en er volgen er nog meer )

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      4 maanden geleden

      Fijn dat je het lekker vond, Mieke. En leuk dat het voor herhaling vatbaar is!

      Beantwoorden
  2. Elvira says:
    4 maanden geleden

    Ik heb een vraag over de bereiding, er staat dat je de chorizo en vlees even uit de pan moet doen..
    Bij welk punt gaat het vlees weer in de pan ??

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      4 maanden geleden

      Na het afblussen met de runderbouillon, Elvira. Het staat in de tweede alinea!

      Beantwoorden
  3. Eveline says:
    4 maanden geleden

    Gemaakt met wittebonen erin, olijven vergeten. Het was heerlijk!!
    Gegeten met wat gebakken aard vd jumbo, afbak aard met schil en paprika.
    Ga deze zeker nog een keer maken. Heb het trouwens een dag van te voren gemaakt in de slowcooker uren opgezet. Geweldig.

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      4 maanden geleden

      Dat klinkt goed, Eveline, witte bonen in plaats van kikkererwten. Ook een goed idee om het in de slowcooker te maken!

      Beantwoorden
  4. Yvi says:
    4 maanden geleden

    Wanneer komen de sucadelappen en chorizo erbij?

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      4 maanden geleden

      Die regel is inderdaad weggevallen, Yvi. We hebben het aangepast. Dankjewel voor je reactie.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen