• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, juni 26, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Spies van biefstuk

Connie Derks door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
0
spies van biefstuk

Spies van biefstuk – een variatie op de welbekende saté van varkenshaas of kip. Heerlijk om te grillen op de barbecue of uit de pan.

Biefstuk op een spies

Een spies met vlees is altijd makkelijk eten en hoort echt bij de barbecue. De spiesjes worden meestal gemaakt als saté met varkenshaas of kip. Maar ook biefstuk is heerlijk om te marineren en op een spies te rijgen. Het grote voordeel van kleine stukjes vlees is dat deze snel gaar zijn. En biefstuk is al helemaal snel klaar omdat deze rosé het lekkerste is. Door de kruidige marinade krijgt het rundvlees lekker veel smaak en blijft het vlees ook zachter en droogt niet zo snel uit. Een win win situatie dus.

Kruidige marinade

De marinade van van een spies van biefstuk mag best een beetje pit hebben. De kruiden voor deze spies zijn cajun kruiden. Deze kun je zelf mengen of kant-en-klaar kopen. Meng deze kruiden met een beetje olie en een scheutje wijn en laat de stukjes vlees er minimaal 3 uur, maar liever langer marineren.

Mooie spiesjes

Een tip om mooie gelijkmatige spiesjes te maken is om de spiesjes na het rijgen strak in de huishoudfolie te rollen. Zo kan de marinade goed intrekken en door de spanning van het huishoudfolie worden ze mooi egaal wat ook weer prettiger is met garen.

Draai de spies per stuk in met huishoudfolie voor een egaal resultaat

Heerlijk met, maar ook zeker zonder saus

Deze spies van biefstuk heeft niet echt saus nodig. Wil je er wel saus bij geven dan is eigenlijk alles wel mogelijk of dit nu knoflooksaus, kerriesaus een pittige tomatensaus of een warme pepersaus is hij kan het allemaal hebben. Je vindt hier vast een lekker sausje.

Spies van biefstuk

Porties: 6-8 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram biefstuk
  • 2 eetlepels rode wijn/wijnazijn
  • 1 eetlepel cajun kruiden
  • 1 eetlepel olie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je spies van biefstuk;

Wil je de spiezen van biefstuk op de barbecue bereiden leg de stokjes dan minimaal een uur in water om te weken. Dit voorkomt dat je stokjes gaan verbranden. Snijdt de biefstuk zo veel mogelijk in gelijke stukken van ongeveer 3 cm. Meng de olie, wijn en de kruiden en doe de stukjes biefstuk erbij. Meng goed door elkaar en rijg het vlees op de stokjes. Voor een mooie regelmatige spies kun je de stokjes met vlees per stuk strak in de huishoudfolie wikkelen. Vind je dit te veel werk dan kun je deze stap overslaan. Leg de spiesjes afgedekt minimaal 3 uur koud weg. Laat de  spiezen voor het beste resultaat op kamertemperatuur komen door ze een kwartiertje voor het grillen uit de koelkast te halen. Grill de spiezen van biefstuk op een heet vuur in ongeveer 6 minuten gaar. Serveer de spies van biefstuk met een saus naar keuze, een lekkere salade en brood.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - BiefstukVlees - Rundvlees
DeelPin9Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kipcurry spiesjes
Vleesgerechten

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Kipsaté van de barbecue
Vleesgerechten

Kipsaté van de barbecue

Skinny kipsalon
Vleesgerechten

Skinny kipsalon

kalfsbiefstuk
Vleesgerechten

Kalfsbiefstuk

Varkenshaas spiesjes met paprika
Vleesgerechten

Varkenshaas spiesjes met paprika

Kalfskotelet bakken
Vleesgerechten

Kalfskotelet bakken

Luikse balletjes - gehaktballen met friet
Vleesgerechten

Luikse balletjes

Kip in ketjapsaus
Vleesgerechten

Kip in ketjapsaus

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Zelfgemaakte eiersalade is een TE simpel recept, maar ook met het recept voor eiersalade kun je variëren. Lekker op brood of op toast.

Check het recept of lees de info
yoghurt

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Zomerse recepten met feta

Zomerse recepten met feta

mosselen eten

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Recept in de picture

Kipcurry spiesjes
Vleesgerechten

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Eigenlijk is het gewoon curry aan een stokje, deze kipcurryspiesjes. Gemarineerd in yoghurt met jouw favoriete currypasta, daarna op de BBQ!

Check het recept of lees de info
Mango-yoghurtsaus

Mango-yoghurtsaus; lekker, en gezond!

komkommersoep

Komkommersoep; verkoeling in de zomer

Handige kooktips

snijbiet
Kookschool

Snijbiet: gezonde en lekkere vergeten groente

Snijbiet - Een 'vergeten' groente die gelukkig steeds vaker verkrijgbaar is. Verwant aan spinazie, is hij makkelijk klaar te maken en gezond.

Check het recept of lees de info
groenten om te grillen

De 10 lekkerste groenten om te grillen

Hervekaas

Hervekaas, een stinkend lekker roodbacteriekaasje

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Elviera op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Redactie op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Redactie op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • RUTTEN FREDDY op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Margreet Anceaux op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • Redactie op Oma’s draadjesvlees; Smelt op je tong
  • Redactie op Schnitzels zelf paneren; met stap voor stap uitleg

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen