Spies van biefstuk – een variatie op de welbekende saté van varkenshaas of kip. Heerlijk om te grillen op de barbecue of uit de pan.
Biefstuk op een spies
Een spies met vlees is altijd makkelijk eten en hoort echt bij de barbecue. De spiesjes worden meestal gemaakt als saté met varkenshaas of kip. Maar ook biefstuk is heerlijk om te marineren en op een spies te rijgen. Het grote voordeel van kleine stukjes vlees is dat deze snel gaar zijn. En biefstuk is al helemaal snel klaar omdat deze rosé het lekkerste is. Door de kruidige marinade krijgt het rundvlees lekker veel smaak en blijft het vlees ook zachter en droogt niet zo snel uit. Een win-winsituatie dus.
Kruidige marinade
De marinade van een spies van biefstuk mag best een beetje pit hebben. De kruiden voor deze spies zijn cajun kruiden. Deze kun je zelf mengen of kant-en-klaar kopen. Meng deze kruiden met een beetje olie en een scheutje wijn en laat de stukjes vlees er minimaal 3 uur, maar liever langer marineren.
Mooie spiesjes
Een tip om mooie gelijkmatige spiesjes te maken is om de spiesjes na het rijgen strak in de huishoudfolie te rollen. Zo kan de marinade goed intrekken en door de spanning van het huishoudfolie worden ze mooi egaal wat ook weer prettiger is met garen.
Draai de spies per stuk in met huishoudfolie voor een egaal resultaat
Heerlijk met, maar ook zeker zonder saus
Deze spies van biefstuk heeft niet echt saus nodig. Wil je er wel saus bij geven dan is eigenlijk alles wel mogelijk of dit nu knoflooksaus, kerriesaus een pittige tomatensaus of een warme pepersaus is hij kan het allemaal hebben. Je vindt hier vast een lekker sausje.
Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten
Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.
Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten
Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.
Spies van biefstuk
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram biefstuk
- 2 eetlepels rode wijn/wijnazijn
- 1 eetlepel cajun kruiden
- 1 eetlepel olie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je spies van biefstuk:
Wil je de spiezen van biefstuk op de barbecue bereiden leg de stokjes dan minimaal een uur in water om te weken. Dit voorkomt dat je stokjes gaan verbranden. Snijdt de biefstuk zo veel mogelijk in gelijke stukken van ongeveer 3 cm. Meng de olie, wijn en de kruiden en doe de stukjes biefstuk erbij. Meng goed door elkaar en rijg het vlees op de stokjes. Voor een mooie regelmatige spies kun je de stokjes met vlees per stuk strak in de huishoudfolie wikkelen. Vind je dit te veel werk dan kun je deze stap overslaan. Leg de spiesjes afgedekt minimaal 3 uur koud weg. Laat de spiezen voor het beste resultaat op kamertemperatuur komen door ze een kwartiertje voor het grillen uit de koelkast te halen. Grill de spiezen van biefstuk op een heet vuur in ongeveer 6 minuten gaar. Serveer de spies van biefstuk met een saus naar keuze, een lekkere salade en brood.
Tafel lekker !!