Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Sucadelap uit de grillpan; Net biefstuk!

Sucadelappen gebruik je om te stoven. Haal de zeen er eens uit en maak deze sucadelap uit de grillpan. Heerlijk mals en dooradert vlees. Net biefstuk!

0 10.631

Sucadelap uit de grillpan – Sucadelappen gebruik je om te stoven. Klopt helemaal, omdat er een harde pees inzit heeft die tijd nodig heeft om zacht te worden. Maar wat als die zeen er nu uitgehaald wordt? Dan houd je dus een prachtig stuk vlees over dat mooi dooraderd is met streepjes vet, die je vlees heel mals maken.

Mijn slager vertelde me dat wanneer die pees er vakkundig uitgesneden wordt, je ditzelfde vlees dat normaal uren nodig heeft, ook als biefstuk kan bereiden. Nou kom maar door dan met die sucadelap zonder pees. Als ik naar het verschil in prijs kijk tussen bijvoorbeeld een biefstuk, een entrecote of een sucadelap is dit wel een testje waard. Dus slager kom maar door, met die sucadelap!

De echte slager

En ja ik noem hem weer, de slager. Dat is dus niet iemand die in de supermarkt de bakjes vlees staat bij te vullen. De echte slager is iemand die ervoor geleerd heeft, die weet waar hij het over heeft. Vraag dus aan je buren, je vrienden, je kennissen waar zij hun perfecte biefstuk of stoofvlees vandaan hebben. Vergelijk, probeer en kies. Ik woon in een grote stad, heb verschillende supermarkten om de hoek, maar stap op de fiets om vlees en vleeswaren te halen bij een echte slager. Heb ik meer nodig dan bestel ik online bij werkelijk de beste slager die ik ken. Als ik ‘s avonds proef wat ik op mijn bord heb, dan weet ik waarom ik dit doe. Ik kan het echt niet vaak genoeg zeggen. Voor een nieuwe wasmachine ga je toch ook shoppen? Doe dat ook voor wat je in je mond stopt!

Maar goed, de sucadelap zonder harde pees, wat doet die in de grillpan? Is het werkelijk net zo makkelijk te bereiden als een biefstuk? Ja natuurlijk is het zo. Mijn slager weet donders goed wat hij zegt en hij weet dat ik het ga proberen. En als het niets zou zijn, dan zou ik er vooral niet over schrijven en zeggen dat jullie dit ook moeten proberen. Dus op de fiets naar de slager, vraag om een sucadelap zonder pees en test zelf! Dikke kans dat je slager begint te glimlachen en benieuwd is waarom je dit vraagt.


Sucadelap uit de grillpan

Sucadelap uit de grillpan - net biefstukWat heb je nodig en hoe bereid je het best de sucadelap?

Vleesgerecht voor 4 personen

  • sucadelap van ongeveer 500-600 gram, zonder pees!
  • olijfolie
  • vers gemalen peper en zeezout

Haal het vlees zeker een half uur voordat je gaat beginnen uit de koelkast.

Verhit een grillpan en wrijf de sucadelap in met olijfolie. Leg het vlees in de pan en wanneer het vlees vanzelf los laat draai het dan om. Wanneer het vlees ook aan deze kant los laat, pak het dan met een tang vast en schroei de zijkanten dicht. Het zal je bij elkaar niet meer dan 5-6 minuten kosten voor een mooie rosé binnenkant. Wil je wat meer doorbakken, laat elke kant dan een halve minuut langer aan elke kant in de grillpan liggen.

Laat het vlees in aluminiumfolie goed ingepakt 5-10 minuten rusten. Snijd de sucadelap uit de grillpan hierna in plakken van ongeveer een halve tot een centimeter dik. Maal dan pas de peper en het zeezout erover heen.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer