• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juli 4, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Sucadelap uit de grillpan; Net biefstuk!

door Marlene Stolte
in Vleesgerechten
0
0
Sucadelap uit de grillpan

Sucadelap uit de grillpan – Sucadelappen gebruik je om te stoven. Klopt helemaal, omdat er een harde pees inzit heeft die tijd nodig heeft om zacht te worden. Maar wat als die zeen er nu uitgehaald wordt? Dan houd je dus een prachtig stuk vlees over dat mooi dooraderd is met streepjes vet, die je vlees heel mals maken.

Mijn slager vertelde me dat wanneer die pees er vakkundig uitgesneden wordt, je ditzelfde vlees dat normaal uren nodig heeft, ook als biefstuk kan bereiden. Nou kom maar door dan met die sucadelap zonder pees. Als ik naar het verschil in prijs kijk tussen bijvoorbeeld een biefstuk, een entrecote of een sucadelap is dit wel een testje waard. Dus slager kom maar door, met die sucadelap!

De echte slager

En ja ik noem hem weer, de slager. Dat is dus niet iemand die in de supermarkt de bakjes vlees staat bij te vullen. De echte slager is iemand die ervoor geleerd heeft, die weet waar hij het over heeft. Vraag dus aan je buren, je vrienden, je kennissen waar zij hun perfecte biefstuk of stoofvlees vandaan hebben. Vergelijk, probeer en kies. Ik woon in een grote stad, heb verschillende supermarkten om de hoek, maar stap op de fiets om vlees en vleeswaren te halen bij een echte slager. Heb ik meer nodig dan bestel ik online bij werkelijk de beste slager die ik ken. Als ik ’s avonds proef wat ik op mijn bord heb, dan weet ik waarom ik dit doe. Ik kan het echt niet vaak genoeg zeggen. Voor een nieuwe wasmachine ga je toch ook shoppen? Doe dat ook voor wat je in je mond stopt!

Maar goed, de sucadelap zonder harde pees, wat doet die in de grillpan? Is het werkelijk net zo makkelijk te bereiden als een biefstuk? Ja natuurlijk is het zo. Mijn slager weet donders goed wat hij zegt en hij weet dat ik het ga proberen. En als het niets zou zijn, dan zou ik er vooral niet over schrijven en zeggen dat jullie dit ook moeten proberen. Dus op de fiets naar de slager, vraag om een sucadelap zonder pees en test zelf! Dikke kans dat je slager begint te glimlachen en benieuwd is waarom je dit vraagt.

Sucadelap uit de grillpan

Sucadelap uit de grillpan - net biefstukWat heb je nodig en hoe bereid je het best de sucadelap?

Vleesgerecht voor 4 personen

  • sucadelap van ongeveer 500-600 gram, zonder pees!
  • olijfolie
  • vers gemalen peper en zeezout

Haal het vlees zeker een half uur voordat je gaat beginnen uit de koelkast.

Verhit een grillpan en wrijf de sucadelap in met olijfolie. Leg het vlees in de pan en wanneer het vlees vanzelf los laat draai het dan om. Wanneer het vlees ook aan deze kant los laat, pak het dan met een tang vast en schroei de zijkanten dicht. Het zal je bij elkaar niet meer dan 5-6 minuten kosten voor een mooie rosé binnenkant. Wil je wat meer doorbakken, laat elke kant dan een halve minuut langer aan elke kant in de grillpan liggen.

Laat het vlees in aluminiumfolie goed ingepakt 5-10 minuten rusten. Snijd de sucadelap uit de grillpan hierna in plakken van ongeveer een halve tot een centimeter dik. Maal dan pas de peper en het zeezout erover heen.

Tafel lekker!

Tags: VleesVlees - RundvleesVlees - Sucadelappen
DeelPin9Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Gefrituurde kippenvleugeltjes
Hapjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Babi ketjap
Vleesgerechten

Babi ketjap; een heerlijk Oosters gerecht vol smaak

Kipcurry spiesjes
Vleesgerechten

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Kipsaté van de barbecue
Vleesgerechten

Kipsaté van de barbecue

Skinny kipsalon
Vleesgerechten

Skinny kipsalon

kalfsbiefstuk
Vleesgerechten

Kalfsbiefstuk

Varkenshaas spiesjes met paprika
Vleesgerechten

Varkenshaas spiesjes met paprika

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Prachtige kleuren, zoet en zuur, in de zomer is er volop Steenfruit. Kersen, Perziken, Nectarines, Abrikozen en Pruimen. Kies voor vers fruit!

Check het recept of lees de info
Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

Recept in de picture

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Je hebt ongetwijfeld wel een spareribs van de BBQ gegeten. Maar neem eens runderspareribs. De beef back ribs van de BBQ zijn óók lekker!

Check het recept of lees de info
Gefrituurde kippenvleugeltjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Handige kooktips

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Wat zijn de voordelen van marineren in karnemelk? We geven uitleg, tips en een paar lekkere recepten met karnemelk marinade.

Check het recept of lees de info
Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen