• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, november 29, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Tartaar met een kaasvulling

Geef tartaar eenvoudig de meest lekkere vullingen

door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
0
tartaar met een kaasvulling

Tartaar met een kaasvulling – tartaar is vanaf nu nooit meer droog en saai.

Wat is tartaar

Er zijn nog wel eens misverstanden over wat tartaar is. Bekend is wel de steak tartare. Het gaat daarbij om fijngehakt, rauw rundvlees dat op smaak gebracht wordt met kruiden en specerijen. Tartaar is dus geen gehakt, maar fijngehakte biefstuk. Bij de steak tartare wordt dit rauw gegeten, maar je kunt tartaar ook bakken. In dit recept gaat het dus over de gebakken variant. Je kunt tartaar of tartaartjes kant-en-klaar kopen bij een slager. De fijngesneden biefstuk is dan in de vorm van een burger gedrukt, en die heb je nodig voor dit recept van tartaar met een kaasvulling.

Geen droge tartaar

Het is best wel een kunst om een tartaartje perfect te bakken, de binnenkant hoort immers rosé te zijn. Je bakt tartaar al snel net iets te lang of het gaart nog na op je bord en tja, dan heb je een droog tartaartje. Niet iedereen houdt van een rosé tartaartje, terwijl dat echt wel het lekkerste is. Door tartaar met een kaasvulling te maken voorkom je dat de binnenkant droog wordt want daar zit namelijk die heerlijke vulling. Het tartaar wordt dan ook niet rosé gebakken, want dan wordt de vulling niet warm. Het is een eenvoudige manier om tartaar ook eens anders op tafel te zetten.

Door tartaar met een kaasvulling te maken voorkom je dat de binnenkant droog wordt want daar zit namelijk die heerlijke vulling.

Welke kaasvulling kies jij voor tartaar

Tartaar kun je vullen met een simpele kaasvulling zoals de vulling van dit recept, maar je kunt natuurlijk net zoveel verschillende creaties maken als je wil. Het gebruik van een andere kaas zoals blauwschimmel of camembert maakt al een groot verschil. Verwerk klein gesneden gedroogde tomaat, paprika of olijven in stukjes door het kaasmengsel of gebruik lekker veel groene kruiden of specerijen. Doe wat jou het lekkerst lijkt. We horen graag welke variatie jouw voorkeur heeft.

Tartaar met een kaasvulling

Porties: 4 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 tartaartjes
  • 50 gram roomkaas
  • 50 gram geraspte kaas naar keuze
  • een snufje chilipeper
  • boter om in te bakken
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je tartaar met een kaasvulling:

Meng de geraspte kaas, roomkaas en de chilipoeder en maak er 4 balletjes van, dit gaat het beste met natte handen. Duw ze plat tot een schijfje van 4-5 cm afhankelijk van de grootte van je tartaartje. Snijd het tartaartje door zodat je 2 schijven hebt. Leg de vulling op de onderste schijf en duw de randen goed dicht zodat de vulling er tijdens het bakken niet uit kan lopen. Breng het tartaartje weer mooi in model en bestrooi hem met zout en peper.

Verhit een koekenpan met een beetje boter. Bak de tartaartjes op hoog vuur aan beide zijden 1 minuut. Draai het vuur laag en bak nog ongeveer 2-3 minuten kort tot de binnenkant warm is. Serveer het tartaar met een kaasvulling met gebakken aardappelen en een frisse salade.

Tafel lekker !!

DeelPin11TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kip Korma
Vleesgerechten

Kip Korma; uit de Indiase keuken

Gehaktbrood van wildgehakt
Recepten

Gehaktbrood van wildgehakt

draadjesvlees
Vleesgerechten

Oma’s draadjesvlees; Smelt op je tong

Wildgehaktballen
Vleesgerechten

Wildgehaktballen; wild kan ook eenvoudig

Kip gestoofd in tomatensaus
Vleesgerechten

Kip gestoofd in tomatensaus

Varkenshaas met spek en rozemarijn
Vleesgerechten

Varkenshaas met spek en rozemarijn

Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
Vleesgerechten

Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus

Kip uit de oven
Vleesgerechten

Kip uit de oven; een complete maaltijd met aardappels en groente

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Stoofperen
Specials

Stoofperen; De heerlijke smaak van herfst en winter

Tien recepten met stoofperen in de hoofdrol. Van pure nostalgie tot modernere varianten. Heb jij al eens een koek gevuld met stoofperen? Ontdek het hier.

Check het recept of lees de info
Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Oesters

Oesters; een feestelijk hapje!

slagroom

Slagroom

Recept in de picture

Worstenbrood om te delen
Hartig

Worstenbrood om te delen

Van een worstenbrood om te delen kun je lekker veel plakken snijden. Met dit xxl saucijzenbroodje maak je gegarandeerd vrienden.

Check het recept of lees de info
Romig dessert met peer en mascarpone

Romig dessert met peer en mascarpone

Kip Korma

Kip Korma; uit de Indiase keuken

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Marco op Worstenbrood om te delen
  • Liesbeth op Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst
  • Willy Holmes-Spoelder op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Ossenstaartsoep
  • Eric Hoyer op Ossenstaartsoep
  • Connie Derks op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • letta de Jong op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Catharina op Garnalenmousse in een glaasje
  • Elise de Haan op Hollandse borrelplank; een feestje!

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen