• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, oktober 3, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Toad in the hole; Britse comfortfood

Een stevige ovenschotel met worst

door Frederike
in Vleesgerechten
0
0
Toad in the hole

Toad in the hole – Toad in the hole is een gerecht met een grappige naam dat letterlijk vertaald uit het Engels “Pad in het gat” betekent. De oorsprong van die naam is tot op de dag van vandaag onbekend, maar het kan te maken hebben met de uitstraling van het gerecht. Het bestaat uit worstjes in een deegjasje, genaamd “Yorkshire Pudding”, en met wat verbeelding lijken de worstjes op padden die uit hun holletje tevoorschijn komen.

Sappige worst

Voor deze Britse klassieker heb je eigenlijk niet veel nodig, behalve een levendige verbeelding! Je hebt goede boerenworst nodig – de Engelsen gebruiken “Bangers”, die iets dikker en korter zijn dan wat wij gewend zijn, maar met een klassieke verse worst werkt het net zo goed.

Yorkshire Pudding

Yorkshire pudding ken je misschien niet. Het is namelijk typisch Brits en wordt vaak geserveerd bij vleesgerechten. Het wordt gemaakt van een eenvoudig beslag van bloem, eieren, melk en zout. Dat beslag gaat in een ovenschotel of in muffinvormpjes. Vervolgens gaat het rijzen en krijgt het een mooi goudbruine en knapperige buitenkant in de oven. Het is dus heerlijk luchtig van binnen en knapperig van buiten.

Goed gereedschap is echt belangrijk

Het is vooral belangrijk om een goede oven te hebben waarvan de temperatuur constant blijft. Gebruik bij voorkeur een metalen bakblik of een metalen ovenschaal die niet te ruim is. Je moet het bakblik of de ovenschaal voor ongeveer driekwart vullen met worstjes en deegbeslag. Een metalen bakblik of ovenschaal werkt het beste omdat het de hitte goed geleidt. Geloof me, het wordt erg heet, dus zorg ervoor dat je je beste ovenwanten bij de hand hebt.

Toad in the hole is comfortfood en kan ook glutenvrij gemaakt worden

Je moet dit recept voor toad in the hole echt proberen om te begrijpen waarom de Britten er zo dol op zijn. Het is namelijk ultiem comfortfood! Yum yum.

Toad in the hole maken lijkt misschien een uitdaging, want het kan vaak mislukken. Ook als je te maken hebt met glutenintolerantie is de toad in the hole mogelijk. Je kunt er namelijk net zo goed glutenvrije bloem voor gebruiken.

Voorkom dat de toad in the hole inzakt

Belangrijk! Houd de oven gesloten tot het einde van de baktijd om te voorkomen dat het deeg inzakt. Het zal sowieso een beetje inzakken als je de ovenschaal uit de oven haalt vanwege de temperatuurverandering. Het belangrijkste is om het gerecht snel te serveren.

Worst met aardappeltjes?

De gewoonte in onze landen is om worst te serveren bij aardappelen. Maar als je een keer even helemaal geen zin hebt in aardappelen, maak dan eens toad in the hole met worst.

Britten serveren toad in the hole met een bruine jus (gravy) of met een uiensaus, maar de saus is helemaal optioneel.

Serveer toad in the hole met een frisse salade, dat maakt het ook wat minder “zwaar”.

Geen zin in aardappelen, maar wel in worst? Ga voor toad in the hole!

Toad in the hole

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 verse worsten
  • 4 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 100 ml melk
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren

Bereidingswijze van dit recept

Verwarm je oven voor op 225 graden.

Maak, terwijl de oven voorverwarmt, het deegbeslag. Hiervoor meng je de bloem met de melk en de eieren en het zout tot je een glad beslag krijgt. Het beslag is dikker dan dat van pannenkoekenbeslag en lopender dan cakedeeg… Het deeg mag nu even rusten terwijl je de rest van de ovenschotel voorbereidt.

Neem een ovenschaal en doe daar 4 eetlepels olie in. Leg de worsten mooi gespreid in de ovenschaal. Zet de ovenschaal in de oven en bak de worsten 15 minuten op 225 graden.

Als de 15 minuten verstreken zijn haal je je ovenschaal uit de oven. (Let op: doe ovenwanten aan, dit is loeiheet en kan mogelijk spatten!) Giet het beslag om de worstjes en zet de ovenschaal zo snel als je kunt weer in de oven. Oven dicht en het geheel 30 minuten op 225 graden bakken.

Let op! Open de oven niet voor het einde van de baktijd. Doe je dat wel, dan zal de toad in the hole inzakken. De enige reden om de oven eerder te openen is als je ziet dat het geheel té donker wordt, dan kun je de toad in the hole er wat eerder uithalen. Het verschilt nogal per oven, dus let goed op de kleur, maar laat vooral de ovendeur dicht.

Serveer de Toad in the hole direct.

Tafel lekker !!

DeelPin7Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Curry van kip en aubergine
Curry

Curry van kip en aubergine

Varkenshaas met Cabralessaus
Vleesgerechten

Varkenshaas met Cabralessaus

biefstuk in een taco
Recepten

Biefstuk in een taco

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën
Specials

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Gehaktbrood van kipgehakt
Vleesgerechten

Gehaktbrood van kipgehakt met paprika en champignons

Biefstuk met champignonroomsaus
Vleesgerechten

Biefstuk met champignonroomsaus

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Check het recept of lees de info
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

Recept in de picture

Risotto met Provolone en broccoli
Risotto

Risotto met provolone en broccoli

Een favoriet uit de Italiaanse keuken is risotto, in ontelbare variaties. Deze risotto met provolone en broccoli moet je dan ook proberen!

Check het recept of lees de info
Spruitjes met appel spek en mosterd

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Broodje gekookt ei

Een broodje gekookt ei; zo maak je er een feestje van

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Redactie op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Connie Derks op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Herma op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Albert Valee op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Amande Groeneveld-Hordijk op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen