• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, april 15, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Varkens rib roast, stoer vlees op tafel

door Marlene Stolte
in Vleesgerechten
0
0
Varkens rib roast, stoer vlees op tafel

Varkens rib roast, stoer vlees op tafel – Varkens rib roast, stoer vlees op tafelMooie plakken vlees, geschikt voor één persoon, komen regelmatig voorbij in de keuken. Gaan we buiten kokkerellen dan liggen er steeds vaker grotere stukken vlees op de barbecue. Hele repen spareribs, lamsbout of een complete rib roast liggen te geuren en te garen tot we de salade bijna op hebben en dan eindelijk aan het vlees mogen beginnen. Waarom doen we dat met die grotere stukken vlees vaak alleen maar buiten, hebben we die oven voor niets of alleen maar om een cake of koekjes te bakken? Natuurlijk is die rooksmaak geweldig, maar met een mooie marinade kan je ook een heerlijke varkens rib roast uit de oven toveren. En je hoeft echt niet meteen een volledig rib in je oven te leggen, tel per persoon één rib (bot) en je hebt een stoer stuk vlees dat je natuurlijk ook aan tafel aansnijdt.

Varkens Rib Roast

Een rib roast is eigenlijk een aantal (rib)karbonaatjes aan één stuk. Raar eigenlijk dat we wel regelmatig een karbonaatje eten, maar de rib roast een stuk onbekender is. Natuurlijk is een karbonaatje zo klaar en moet je voor een rib roast even wat tijd uitrekken. Maar niets lekkerder dan in het weekend ‘s morgens je vlees in de marinade zetten, laat in de middag het vlees in de oven te schuiven, je krantje nog even te lezen, op je gemakje de groente klaar te maken of dat babbeltje maken met vrienden, die op bezoek zijn en relaxed aan tafel schuiven als je vlees goed is. Ik zeg: doen! Haal je vlees minimaal een half uur voordat je het in de oven doet uit de koelkast, maar laat het in de marinade. Gebruik een vleesthermometer om er zeker van te zijn dat je vlees aan de binnenkant gaar is, zeker met grotere stukken vlees is dit erg handig en je haalt er één voor een paar euro bij de slager of een huishoudwinkel.

Marinade

Varkens rib roast, stoer vlees op tafelIk heb gekozen voor een marinade met een aantal kruiden die in de tuin staan, aangevuld met specerijen en de hoeveelheden zijn gebaseerd op een rib roast voor 4 personen. Heb je een grotere of kleinere rib roast, speel met de hoeveelheden zolang je er maar voor zorgt dat het vlees goed bedekt is en de marinade overal in het vlees kan intrekken. Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van Piment d’Espelette, een poeder gemaakt van een heerlijk pepertje, maar helaas moeilijk verkrijgbaar. Je kan het vinden op internet of in speciaalzaken. Als alternatief kan je een fijngesneden verse Spaanse rode peper gebruiken. Heb je liever de marinade minder pittig, dan laat je de peper gewoon weg. Hoe maak je de varkens rib roast en de marinade?

Varkens rib roast

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 80 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • Een varkens rib roast (aantal ribben is aantal personen)
  • 3 takken rozemarijn, alleen de blaadjes, fijngesneden
  • 3 takken salie, alleen de blaadjes, fijngesneden
  • klein bosje platte peterselie, fijngesneden
  • 1 el venkelzaad
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen espelette peper, optie, alternatief fijngesneden rode peper zonder zaadlijsten
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 flinke el dijon mosterd
  • rasp van 1 citroen
  • olijfolie
  • peper en zout, minimaal

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je varkens rib roast:

Meng alle droge ingrediënten in een grote schaal door elkaar, voeg dan de mosterd en een flinke scheut olijfolie toe. Het moet een dikke pap worden. Doe het vlees in de schaal en smeer het vlees goed met de marinade in. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet minimaal 3 uur in de koelkast. Haal je vlees een half uur voordat het in de oven gaat, uit de koelkast. Verwarm je oven voor op 180 graden. Plaats de rib roast in een braadslee en plaats de braadslee ongeveer 60 tot 80 minuten in de oven. Bij een kerntemperatuur tussen de 55-58 graden is de rib roast klaar. Laat de varkens rib roast nog een paar minuten onder aluminiumfolie rusten voordat je hem aansnijdt.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Barbecue vlees receptenVlees - Varkensvlees
DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje
Vleesgerechten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje

Broodje hamburger met gegrilde groente, avocado en mozzarella
Vleesgerechten

Broodje hamburger met gegrilde groente en mozzarella

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Broodje hamburger hawai
Vleesgerechten

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade
Hapjes

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Raapstelen
Specials

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er...

Lees verder
frittata recepten

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Nieuwe recepten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje
Vleesgerechten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje

Wil je echt genieten van je shoarma van lamsvlees met pitabroodje ? Maak dan de pitabroodjes en de knoflooksaus ook...

Lees verder
Oosterse komkommersalade

Oosterse komkommersalade; Lekker bij bami of nasi

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...

Lees verder
eieren in beslag

Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?

Kippenvleugeltjes bereiden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Jona op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen