• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, mei 26, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Varkens rib roast, stoer vlees op tafel

Marlene Stolte door Marlene Stolte
in Vleesgerechten
1
0
Varkens rib roast, stoer vlees op tafel

Varkens rib roast, stoer vlees op tafel – Varkens rib roast, stoer vlees op tafelMooie plakken vlees, geschikt voor één persoon, komen regelmatig voorbij in de keuken. Gaan we buiten kokkerellen dan liggen er steeds vaker grotere stukken vlees op de barbecue. Hele repen spareribs, lamsbout of een complete rib roast liggen te geuren en te garen tot we de salade bijna op hebben en dan eindelijk aan het vlees mogen beginnen. Waarom doen we dat met die grotere stukken vlees vaak alleen maar buiten, hebben we die oven voor niets of alleen maar om een cake of koekjes te bakken? Natuurlijk is die rooksmaak geweldig, maar met een mooie marinade kan je ook een heerlijke varkens rib roast uit de oven toveren. En je hoeft echt niet meteen een volledig rib in je oven te leggen, tel per persoon één rib (bot) en je hebt een stoer stuk vlees dat je natuurlijk ook aan tafel aansnijdt.

Varkens Rib Roast

Een rib roast is eigenlijk een aantal (rib)karbonaatjes aan één stuk. Raar eigenlijk dat we wel regelmatig een karbonaadje eten, maar de rib roast een stuk onbekender is. Natuurlijk is een karbonaadje zo klaar en moet je voor een rib roast even wat tijd uitrekken. Maar niets lekkerder dan in het weekend ‘s morgens je vlees in de marinade zetten, laat in de middag het vlees in de oven te schuiven, je krantje nog even te lezen, op je gemakje de groente klaar te maken of dat babbeltje maken met vrienden, die op bezoek zijn en relaxed aan tafel schuiven als je vlees goed is. Ik zeg: doen! Haal je vlees minimaal een half uur voordat je het in de oven doet uit de koelkast, maar laat het in de marinade. Gebruik een vleesthermometer om er zeker van te zijn dat je vlees aan de binnenkant gaar is, zeker met grotere stukken vlees is dit erg handig en je haalt er één voor een paar euro bij de slager of een huishoudwinkel.

Marinade

Varkens rib roast, stoer vlees op tafelIk heb gekozen voor een marinade met een aantal kruiden die in de tuin staan, aangevuld met specerijen en de hoeveelheden zijn gebaseerd op een rib roast voor 4 personen. Heb je een grotere of kleinere rib roast, speel met de hoeveelheden zolang je er maar voor zorgt dat het vlees goed bedekt is en de marinade overal in het vlees kan intrekken. Daarnaast heb ik gebruikgemaakt van Piment d’Espelette, een poeder gemaakt van een heerlijk pepertje, maar helaas moeilijk verkrijgbaar. Je kan het vinden op internet of in speciaalzaken. Als alternatief kan je een fijngesneden verse Spaanse rode peper gebruiken. Heb je liever de marinade minder pittig, dan laat je de peper gewoon weg. Hoe maak je de varkens rib roast en de marinade?

barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.

Varkens rib roast

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 80 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • Een varkens rib roast (aantal ribben is aantal personen)
  • 3 takken rozemarijn, alleen de blaadjes, fijngesneden
  • 3 takken salie, alleen de blaadjes, fijngesneden
  • klein bosje platte peterselie, fijngesneden
  • 1 el venkelzaad
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen espelette peper, optie, alternatief fijngesneden rode peper zonder zaadlijsten
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 flinke el dijon mosterd
  • rasp van 1 citroen
  • olijfolie
  • peper en zout, minimaal

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je varkens rib roast:

Meng alle droge ingrediënten in een grote schaal door elkaar, voeg dan de mosterd en een flinke scheut olijfolie toe. Het moet een dikke pap worden. Doe het vlees in de schaal en smeer het vlees goed met de marinade in. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet minimaal 3 uur in de koelkast. Haal je vlees een half uur voordat het in de oven gaat, uit de koelkast. Verwarm je oven voor op 180 graden. Plaats de rib roast in een braadslee en plaats de braadslee ongeveer 60 tot 80 minuten in de oven. Bij een kerntemperatuur tussen de 55-58 graden is de rib roast klaar. Laat de varkens rib roast nog een paar minuten onder aluminiumfolie rusten voordat je hem aansnijdt.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Varkensvlees
DeelPin7Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Asperges met biefstuk
Vleesgerechten

Asperges met biefstuk; Smaakvol, puur en eenvoudig

Kalfsschnitzel met Parmaham en salie
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel met Parmaham en salie, Saltimbocca alla Romana

Drumsticks in kokos-kerriesaus
Vleesgerechten

Drumsticks in kokos-kerriesaus, heerlijke kippenpootjes!

Asperges met kip in champignonsaus
Vleesgerechten

Asperges met kip in champignonsaus

Kipfilet in honing-sinaasappelsaus
Vleesgerechten

Kipfilet in honing-sinaasappelsaus met groentespaghetti

varkensribstuk
Vleesgerechten

Varkensribstuk met broodkruim en peterselie, onweerstaanbaar!

Label Rouge Kip met limoen
Vleesgerechten

Label Rouge Kip met limoen en rode peper

Gehaktbrood van lamsgehakt
Vleesgerechten

Gehaktbrood van lamsgehakt, met een Grieks tintje

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Dressings op basis van yoghurt
Dressing

Dressings op basis van yoghurt

Maak salades nog lekkerder met een huisgemaakte dressing Maar ook tosti's, pastasalades en meer. Vier lekkere dressings op basis van yoghurt.

Check het recept of lees de info
Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

Recept in de picture

Maaltijdsalade met garnalen en gerookte zalm
Salade

Maaltijdsalade met garnalen en gerookte zalm

Tijd voor een heerlijke salade vol vis en groente? Ga dan voor deze zomerse maaltijdsalade met garnalen en gerookte zalm!

Check het recept of lees de info
Asperges met biefstuk

Asperges met biefstuk; Smaakvol, puur en eenvoudig

Aardbeientaart met witte chocolade 17.19.19

Aardbeientaart met een zachte mousse van witte chocolade

Handige kooktips

Eieren koken
Kookschool

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Hard of zacht gekookt? Eieren koken lijkt makkelijk, maar hoe kook je het voor jou perfecte ei? Hier vind je de kooktijden en handige tips.

Check het recept of lees de info
hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Zachte broodjes bakken

Zachte broodjes bakken

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Connie Derks op Crispy bloemkool nuggets

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen