• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, februari 6, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Varkenshaas met champignons en krieltjes

door Elise de Haan
in Vleesgerechten
0
0
Varkenshaas met champignons en krieltjes

Varkenshaas met champignons en krieltjes – Ben je op zoek naar een lekkere, makkelijke avondmaaltijd met vlees en aardappels voor een doordeweekse avond? Dan hebben we een lekker gerecht voor je met varkensvlees en krieltjes. Met allemaal verse ingrediënten en snel te bereiden, maar toch anders dan het gewone AGV’tje. Dat is toch wat je wilt! Wat extra gekookte groente of een groene salade erbij, en je hebt aan deze varkenshaas met champignons en krieltjes een heerlijke gezonde maaltijd.

Varkenshaas

Varkenshaas is het meest malse stukje vlees van het varken. Dat maakt het meteen ook een populair stukje vlees, want omdat het zo mals is, is het ook snel te bereiden. En dat is zeker voor een gerecht als varkenshaas met champignons en krieltjes een fijne bijkomstigheid. Het vlees wordt gesneden uit een spier in de rug van het varken. Die spier beweegt weinig en daarom is het vlees zo mals. Varkenshaas is prima voor een gewone, dagelijkse maaltijd, maar ook heel geschikt om bij een bijzonder etentje op tafel te zetten.

Krieltjes

Voor de varkenshaas met champignons en krieltjes gebruiken we natuurlijk verse krieltjes. Krieltjes zijn kleine aardappeltjes met een diameter van ongeveer 23 – 30 mm. We hebben het hier over verse, ongekookte, rauwe krieltjes. Dus niet de voorgekookte minikrieltjes uit het koelvak in de supermarkt. Dat zijn bijna altijd bolletjes aardappel die uit grotere aardappelen worden gesneden. Het voorkoken van verse krielaardappeltjes kost je hooguit 10 minuten, ze zijn veel lekkerder dan voorgekookte stukjes aardappel, en ze zijn veel goedkoper. Drie redenen om dus zelf aardappelen te koken voor je varkenshaas met champignons en krieltjes, lijkt ons. Je hoeft ze niet te schillen. Krieltjes zijn jonge aardappeltjes, met heel dunne schillen, die je gewoon kunt eten. Eet je liever geen aardappelschillen? Koop dan bij de groenteboer geschrapte krieltjes. Deze zijn machinaal geschild en verder onbewerkt. Die rekenen we ook goed!

Varkenshaas met champignons en krieltjes – tip

Je kunt dit gerecht van tevoren voorbereiden door de krieltjes vast te koken, het vlees en de knoflook vast te snijden en de citroen vast te raspen. Zet alles afgedekt in de koelkast tot je de varkenshaas met champignons en krieltjes gaat bereiden. Knip de salie pas als je gaat koken, want deze zal anders snel verkleuren.

Varkenshaas met champignons en krieltjes

Varkenshaas met champignons en krieltjes

Porties: 3-4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram varkenshaas, in blokjes gesneden
  • 250 gram kleine champignons
  • 500 gram verse, dus rauwe krieltjes
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • rasp van 1 citroen
  • 8 blaadjes salie, in kleine reepjes
  • olie om in te bakken
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je varkenshaas met champignons en krieltjes:

Was en kook de krieltjes 10 minuten voor in water met wat zout. Giet af en laat even uitdampen.

Verhit wat olie in een braadpan of koekenpan. Bak hierin de krieltjes rondom bruin aan.

Voeg de champignons, de citroenrasp, de knoflook en de salie toe en bak tot de champignons zacht zijn.

Verhit ondertussen wat olie in een andere koekenpan. Bak hierin de varkenhaas blokjes rondom aan tot ze rosé zijn. Laat ze niet te lang bakken om te voorkomen dat ze te droog worden.

Meng dan in een van de pannen de varkenshaas en het aardappel-champignonmengsel.  Schep door elkaar, breng op smaak met peper en zout en serveer direct.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Varkensvlees - Varkenshaas
DeelPin10Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kip met 40 teentjes knoflook
Vleesgerechten

Kip met 40 teentjes knoflook

pittige kip
Vleesgerechten

Pittige kip in zoetzure ananassaus

Souvlaki
Vleesgerechten

Griekse souvlaki van varkenshaas

Oma’s gehaktballen
Vleesgerechten

Oma’s gehaktballen

runderrollade uit de oven
Vleesgerechten

Runderrollade uit de oven

goulash uit de snelkookpan met paprika
Vleesgerechten

Goulash uit de snelkookpan

Tex-Mex gehaktballen
Vleesgerechten

Tex-Mex gehaktballen

Hachee
Vleesgerechten

Hachee volgens oud-Hollands recept

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen