Varkenshaas met mosterdkorstje – Dit recept van varkenshaas wil je zo maken. Perfect gegaard in de oven met een krokant mosterdkorstje als heerlijke smaakversterker.
Een mooi rosé kleurtje
Vlees zoals kip, worst, gehakt … moet meestal goed doorbakken zijn, maar een varkenshaas is op zijn best als die nog een mooi rosé kleurtje heeft. Dit komt doordat varkenshaas uit één stuk bestaat, net zoals bij een biefstuk.
Kies, voor je de varkenshaas met mosterdkorstje gaat maken, eerst hoe je de varkenshaas wil bakken. Dat kan in zijn geheel, of in kleine stukken. Als je kiest om het in zijn geheel te bakken, zorg er dan voor dat de varkenshaas ongeveer overal even dik is. Dit kan door de dunste kanten omhoog te vouwen en ze dan vast te zetten met een cocktailprikker.
Koop goede varkenshaas bij de slager
Als je dan iets lekkers maakt van een hele varkenshaas, dan ga je natuurlijk ook voor de beste varkenshaas. Het kan dit vleesgerecht maken of breken. Stap eens binnen bij een slager in de buurt en laat je adviseren. Met een goede varkenshaas kun je ervan op aan dat je straks ook een echt mals stukje varkenshaas op je bord hebt liggen.
Varkenshaas met mosterdkorstje; dat is echt smaak!
Mosterd heeft een iets scherpere, pittige smaak wat een mooie toevoeging is aan de varkenshaas. Door de mosterd te combineren met paneermeel, Parmezaanse kaas en verse peterselie ontstaat er een krokant mosterdkorstje tijdens het bakken. Dit geeft een extra lekker bite.
Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
Het meest malse stukje van het varken, dat is de varkenshaas. Lekker om zo te bakken, maar ook voor een saté of een brochette onverslaanbaar!
Varkenshaas met mosterdkorstje
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 800 gram varkenshaas
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels paneermeel
- verse peterselie
- olijfolie
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de varkenshaas met mosterdkorstje:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper naar smaak.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de varkenshaas aan alle kanten goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant.
Meng ondertussen in een kom de mosterd, paneermeel, zout, peper en verse peterselie.
Haal de varkenshaas uit de pan en laat iets afkoelen.
Bestrijk de bovenkant van de varkenshaas met het mosterdmengsel
Plaats de varkenshaas in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie.
Bak de varkenshaasjes ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de korst goudbruin en knapperig is en de varkenshaasjes gaar zijn (de kerntemperatuur moet ongeveer 63 graden Celsius zijn).
Laat de varkenshaas een paar minuten rusten voor je die aansnijdt.
Serveer de varkenshaas met mosterdkorstje met je favoriete bijgerechten, zoals aardappelpuree of geroosterde groenten.
Tafel Lekker !!