Varkenshaas spiesjes met paprika – Heerlijke spiesjes in een paprika marinade, niet alleen maar lekker bij de BBQ.
Spiesjes kunnen altijd en overal
Een spiesje is altijd lekker, bij de BBQ, maar ook bij de warme maaltijd met gebakken aardappeltjes of rijst. Ook op een feestje zijn spiesjes altijd welkom, je kunt ze in de oven garen en hebt er dan bijna geen werk aan. Een lekker sausje naar keuze en een stukje stokbrood erbij en klaar ben je. Je kunt ze groot of klein maken en het is weer eens iets anders dan de eeuwige frituursnacks toch?
Probeer eens gerookt paprikapoeder, dit geeft een heerlijke rooksmaak aan je gerecht. Maar pas op net als bij gewoon paprikapoeder is dit er in verschillende gradaties van pittigheid.
Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
Het meest malse stukje van het varken, dat is de varkenshaas. Lekker om zo te bakken, maar ook voor een saté of een brochette onverslaanbaar!
Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer
Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.
Paprika; in alle kleuren van de regenboog!
Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!
Varkenshaas spiesjes met paprika
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram varkenshaas
- 2 rode paprika’s
- 1 eetlepel paprikapoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olie
Bereidingswijze van dit recept
Varkenshaas spiesjes met paprika maak je zo:
Snij de varkenshaas in grove dobbelstenen. Meng de olie met paprikapoeder, chilipoeder en het zout. Voeg er de stukjes vlees aan toe en laat dit minimaal een uurtje op een koele plaats marineren. Leg, als je de spiesjes op de BBQ gaat bereiden, de houten stokjes dan eerst een tijdje in water om te voorkomen dat ze verbranden. Snijd de paprika in grove stukken. Rijg spiesjes van het vlees en de paprika. Begin en eindig steeds met een stukje vlees. Duw het vlees goed tegen elkaar aan, zo voorkom je dat het vlees snel droog wordt. Bak de spiesjes op de BBQ of in een grillpan in ongeveer 10 minuten gaar. Wil je ze in de oven garen? Leg ze dan op bakpapier. Reken op ongeveer 20 minuten bij 180 graden. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de spiesjes en de hoeveelheid die er op de plaat ligt.
Serveer de varkenshaas spiesjes met een zelfgemaakte paprikasaus.
Tafel lekker !!