Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Varkenshaas spiesjes met paprika

Deze varkenshaas spiesjes met paprika kunnen bij de borrel, maar ook als vleesgerecht met gebakken aardappeltjes en groenten of op de barbecue.

0 1.884

Varkenshaas spiesjes met paprika – Heerlijke spiesjes in een paprika marinade, niet alleen maar lekker bij de BBQ

Spiesjes kunnen altijd en overal

Een spiesje is altijd lekker, bij de BBQ maar ook bij de warme maaltijd met gebakken aardappeltjes of rijst. Ook op een feestje zijn spiesjes altijd welkom, je kunt ze in de oven garen en hebt er dan bijna geen werk aan. Een lekker sausje naar keuze en een stukje stokbrood erbij en klaar ben je. Je kan ze groot of klein maken en het is weer eens iets anders dan de eeuwige frituursnacks toch?

Ik gebruik graag gerookt paprika poeder dit geeft een heerlijke rooksmaak aan je gerecht. Maar pas op net als bij gewoon paprikapoeder is dit er in verschillende gradaties van pittigheid.

Varkenshaas spiesjes met paprika

Vleesgerecht voor 4 personen

  • 500 gram varkenshaas
  • 2 rode paprika’s
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels olie

Snij de varkenshaas in grove dobbelstenen. Meng de olie met paprikapoeder, chilipoeder en het zout. Voeg er de stukjes vlees aan toe en laat dit minimaal een uurtje op een koele plaats marineren. Wanneer je de spiesjes op de BBQ gaat bereiden leg de houten stukjes dan eerst een tijdje in water om te voorkomen dat deze verbranden. Snij de paprika in grove stukken. Rijg spiesjes van je vlees en paprika en begin en eindig steeds met een stukje vlees. Duw het vlees goed tegen elkaar aan zo voorkom je dat je vlees snel droog wordt. Bak de spiesjes op de BBQ of in een grillpan in ongeveer 10 minuten gaar. Wil je ze in de oven garen leg ze dan op bakpapier. Reken op ongeveer 20 minuten op 180 graden. De baktijd is afhankelijk van de grote van de spiesjes en de hoeveelheid die er op de plaat ligt.

Serveer de varkenshaas spiesjes met een zelfgemaakte paprikasaus.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer