• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juli 4, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Varkensribstuk met broodkruim en peterselie, onweerstaanbaar!

door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
0
varkensribstuk

Varkensribstuk – Wie snijdt het vlees vandaag? Een groot stuk vlees maakt van een etentje een diner.

Een varkensribstuk, ook wel rib roast of rack genoemd, is een uniek stuk varkensvlees. Een rack is een stuk rib met vlees, waarvan de botjes zijn schoongemaakt. Dit zien we ook vaak bij een lamsrack. Een ribstuk maak je het beste klaar in de oven. Maar ook op de barbecue is een mooie bereiding. Moeilijk is het niet maar het heeft wel even tijd nodig. Vaak wordt een groot stuk vlees alleen met kerst op tafel gezet. Dit mag echt wel vaker, zo krijgt varkensvlees een totaal andere beleving. Als je het de slager vraagt, zorgt deze met liefde voor een mooi groot stuk vlees. Zo zet je echt iets lekkers voor je gezin of gasten op tafel.

In zijn geheel bereiden

Door het vlees aan een stuk te bereiden blijven de sappen veel beter in het vlees en krijg je een lekker sappig stuk vlees op tafel. De korst van brood, peterselie en mosterd zorgt niet alleen voor een beschermlaag die zorgt dat het vlees niet teveel uitdroogt, maar is ook nog eens erg lekker om bij het vlees te eten.

Door het vlees aan een stuk te bereiden blijven de sappen veel beter in het vlees en krijg je een lekker sappig stuk vlees op tafel.

Hete bliksem

Doe de aardappels en appels er direct bij in de braadslede dan hebt je ook meteen een lekkere hete bliksem (appelstamppot) voor erbij. Appels zijn heerlijk bij een stuk varkensvlees. Het maakt het geheel een stuk frisser van smaak. Heb je liever een krokante aardappel bij het vlees? Doe deze dan in een aparte schaal en laat ze meteen meebakken, want de oven staat toch aan.

karbonade bereiden tips en recepten

De lekkerste karbonade bereiden? Tips & Recepten

Alles over de karbonade. Niet alleen een karbonade bereiden maar ook meer weten over de verschillende soorten. Inclusief recepten uiteraard.

Varkensribstuk

Porties: 4 tot 6 personen
Bereidingstijd: 140 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • varkensribstuk +/- 1 kg
  • peper / zout
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 3 sneetjes wit brood
  • een bosje peterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • 750 gram aardappelen, geschild, in parten ( optioneel voor hete bliksem erbij )
  • 500 gram jonagold appels, geschild, in parten ( optioneel voor hete bliksem erbij )

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je varkensribstuk:

Laat het varkensribstuk minimaal een uur op kamertemperatuur komen. Smeer het vlees in met mosterd en bestrooi royaal met peper en zout. Doe het witbrood met de mosterd , knoflook en peterselie in de keukenmachine en maal dit fijn. Heb je geen keukenmachine of blender verkruimel dan het brood, snijd de knoflook en de peterselie zeer fijn en meng met de mosterd. Breng dit in een dikke laag op het vlees aan.

Als je aardappelen en appels mee wil laten stoven leg dan de aardappelparten in een met olie ingesmeerde ovenschaal. Leg het varkensribstuk er bovenop en zet de schaal in een oven van 180 graden.

Bak het varkensribstuk in 1½ tot 2 uur gaar. Voeg na een uur de geschilde en in stukken gesneden appels toe aan de aardappelen.

Meet de kerntemperatuur van het varkensribstuk met een kerntemperatuurmeter. Het vlees moet een kerntemperatuur hebben van 70 graden. Verpak het vlees als het de kerntemperatuur heeft behaald in aluminiumfolie en laat een kwartiertje rusten. Giet het eventuele teveel aan vocht van de appels af en meng de appels met de aardappels, breng op smaak met peper en zout. Snijd het varkensribstuk tussen de botten door in dikke plakken en serveer het op de hete bliksem.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Varkensvlees
DeelPin5Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Gefrituurde kippenvleugeltjes
Hapjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Babi ketjap
Vleesgerechten

Babi ketjap; een heerlijk Oosters gerecht vol smaak

Kipcurry spiesjes
Vleesgerechten

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Kipsaté van de barbecue
Vleesgerechten

Kipsaté van de barbecue

Skinny kipsalon
Vleesgerechten

Skinny kipsalon

kalfsbiefstuk
Vleesgerechten

Kalfsbiefstuk

Varkenshaas spiesjes met paprika
Vleesgerechten

Varkenshaas spiesjes met paprika

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Prachtige kleuren, zoet en zuur, in de zomer is er volop Steenfruit. Kersen, Perziken, Nectarines, Abrikozen en Pruimen. Kies voor vers fruit!

Check het recept of lees de info
Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

Recept in de picture

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Je hebt ongetwijfeld wel een spareribs van de BBQ gegeten. Maar neem eens runderspareribs. De beef back ribs van de BBQ zijn óók lekker!

Check het recept of lees de info
Gefrituurde kippenvleugeltjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Handige kooktips

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Wat zijn de voordelen van marineren in karnemelk? We geven uitleg, tips en een paar lekkere recepten met karnemelk marinade.

Check het recept of lees de info
Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen