• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Varkensribstuk met broodkruim en peterselie, onweerstaanbaar!

door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
0
varkensribstuk

Varkensribstuk – Wie snijdt het vlees vandaag? Een groot stuk vlees maakt van een etentje een diner.

Een varkensribstuk, ook wel rib roast of rack genoemd, is een uniek stuk varkensvlees. De rack is een stuk rib met vlees, waarvan de botjes zijn schoongemaakt. Dit zien we ook vaak bij een lamsrack. Een ribstuk maak je het beste klaar in de oven. Maar ook op de barbecue is een mooie bereiding. Moeilijk is het niet maar het heeft wel even tijd nodig. Vaak wordt een groot stuk vlees alleen met kerst op tafel gezet. Wat mij betreft mag dit echt wel vaker, zo krijgt varkensvlees een totaal andere beleving. Wanneer je het je slager vraagt zorgt deze met liefde voor een mooi groot stuk vlees. Zo zet je echt iets lekkers voor je gezin of gasten op tafel.

In zijn geheel bereiden

Door het vlees aan een stuk te bereiden blijven de sappen veel beter in het vlees en krijg je een super sappig stuk vlees op tafel. De korst van brood, peterselie en mosterd zorgt niet alleen voor een beschermlaag die zorgt dat het vlees niet teveel uitdroogt, maar is ook nog eens erg lekker om bij het vlees te eten.

Door het vlees aan een stuk te bereiden blijven de sappen veel beter in het vlees en krijg je een super sappig stuk vlees op tafel.

Hete bliksem

Ik deed aardappels en appels in de braadslede en had zo ook meteen nog een mooie hete bliksem voor erbij. Appels zijn heerlijk bij een stuk varkensvlees. Het maakt het geheel een stuk frisser van smaak. Heb je liever een krokante aardappel bij je vlees doe deze dan in een aparte schaal en laat deze meteen meebakken, want je oven staat toch aan.

 

Varkensribstuk

Porties: 4 tot 6 personen
Bereidingstijd: 140 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • varkensribstuk +/- 1 kg
  • peper / zout
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 3 sneetjes wit brood
  • een bosje peterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • 750 gram aardappelen, geschild, in parten ( optioneel voor hete bliksem erbij )
  • 500 gram jonagold appels, geschild, in parten ( optioneel voor hete bliksem erbij )

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je varkensribstuk:

Laat het varkensribstuk minimaal een uur op kamertemperatuur komen. Smeer het vlees in met mosterd en bestrooi royaal met peper en zout. Doe het witbrood met de mosterd , knoflook en peterselie in de keukenmachine en maal dit fijn. Heb je geen keukenmachine of blender verkruimel dan het brood, snijd de knoflook en de peterselie zeer fijn en meng met de mosterd. Breng dit in een dikke laag op het vlees aan.

Wanneer je aardappelen en appels mee wil laten stoven leg dan de aardappelparten in een met olie ingesmeerde ovenschaal. Leg het varkensribstuk er bovenop en zet de schaal in een oven van 180 graden.

Bak het varkensribstuk in 1 ½ tot 2 uur gaar. Voeg na een uur de geschilde en in stukken gesneden appels toe aan de aardappelen.

Meet de kerntemperatuur van het varkensribstuk met een kerntemperatuurmeter. Het vlees moet een kerntemperatuur hebben van 70 graden. Verpak het vlees als het de kerntemperatuur heeft behaald in aluminium folie en laat een kwartiertje rusten. Giet het eventuele teveel aan vocht van de appels af en meng de appels met de aardappels, breng op smaak met peper en zout. Snijd het varkensribstuk tussen de botten in dikke plakken en serveer het op de hete bliksem.

Tafel lekker!

Tags: Vlees - KarbonadeVlees - Varkensvlees
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Tiroler Gröstl
Hoofdgerecht

Tiroler Gröstl: comfort food uit de bergen

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

witte bonensoep of ribkessoep
Soep

Witte bonensoep ook wel Ribkes soep genoemd

Oosterse varkenswangen
Stoofschotel

Oosterse varkenswangen

Herfststoofpot van varkenswangen en flespompoen
Stoofschotel

Herfststoofpot van varkenswangen en flespompoen

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Gnocchi met venkel en blauwe kaas
Hoofdgerecht

Gnocchi met venkel en blauwe kaas

Een dagje zonder vlees zouden we vaker moeten doen. Met deze gnocchi met venkel en blauwe kaas is dat absoluut...

Lees verder
Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen