Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Varkensschnitzel met kastanjechampignons

Eenvoudig, maar met goede ingrediënten. Een varkensschnitzel met kastanjechampignons en een doperwtenpuree wordt zo een heerlijke maaltijd.

0 2.827

Varkensschnitzel met kastanjechampignons – Wanneer je een heerlijke schnitzel haalt bij de slager, haal hem dan eens niet door een eitje en de paneermeel, maar eet dit lekkere stukje vlees eens zonder dat bekende “Wiener” jasje. Die benaming hoort overigens eigenlijk alleen echt bij een schnitzel van kalfsvlees.

En ik zeg niet voor niets: bij de slager, want helaas is de schnitzel die je bij de supermarkt haalt en die verpakt zit in het kant en klare paneerlaagje ook vaak niets anders dat wat stukjes vlees die met eiwit aan elkaar geplakt zijn. Niet overal, maar juist omdat je het niet kan zien door het kant-en-klare laagje een gok. Goedkoper dan bij de slager, klopt! Maar je zal het verschil ook echt proeven, ga voor het echte werk.

Maar goed, je hebt dat heerlijke varkensschnitzeltje in huis en dan? Omdat een schnitzel een dun mals stukje vlees is, gesneden van de bil, kan je hem prima op de barbecue bereiden of in de grillpan. Ik heb ervoor gekozen om hem te bakken in dezelfde pan als waar ik vlak ervoor mijn champignons heb klaar gemaakt. Niet eerst schoonmaken, maar lekker de smaak van de champignons met je vlees meegeven. Doperwtenpuree erbij en het was weer heerlijk. En zo klaar!


Varkensschnitzel met kastanjechampignons

voor 4 personen:

  • 4 varkensschnitzels, haal deze een kwartiertje voordat je ze gaat bakken uit de koelkast
  • 250 gram kastanjechampignons, schoongeborsteld, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalotje, in kleine stukjes
  • balsamico azijn
  • peper en zout
  • olijfolie of vloeibare bakboter

Fruit het sjalotje en de knoflook op hoog vuur even in de olijfolie en zet het vuur daarna zachter. Doe dan de gesneden champignons erbij en roer goed door. De champignons hebben echt maar een paar minuten nodig, dus blijf erbij. Strooi er wat vers gemalen peper en een beetje zout over en blus af met een scheutje balsamico azijn.

Haal met een schuimspaan de champignons eruit en leg even apart onder wat aluminiumfolie om ze warm te houden. Leg de schnitzels in de zelfde pan. Schraap met de schnitzels lekker de aanbaksels van de champignons los. Bak nu de schnitzels op middelhoog vuur in 6 tot 8 minuten gaar. Serveer met de gebakken champignons.

Eet lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer