- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Vleesreepjes in “sticky” gembersaus

Vleesreepjes in “sticky” gembersaus – Snel, makkelijk en boven alles ook nog lekker, dat zijn toch de maaltijden die we iedere dag wel op tafel zouden willen, nou met dit gerecht heb je zo’n topper. De meeste tijd zit hem in het snijden van het vlees en de groente de rest is kinderwerk en klaar in no-time.

Voor dit gerecht heb ik gekozen voor hamlappen omdat de hamlap zelfs als je het in stukjes snijd nog steeds lekker mals blijft. Een lekker en betaalbaar stukje vlees. De chilivlokken in dit gerecht maken het geheel wat pittig, nu kun je natuurlijk de hoeveelheid chilivlokken minderen of zelfs weglaten maar je kunt er ook rijst bij serveren, de rijst zal ervoor zorgen dat het hete gevoel in je mond verdwijnt.

Vleesreepjes

voor 4 personen

Snijd van het vlees reepjes. Snijd de wortel julienne[1], de paprika in reepjes, de ui in blokjes, pers de knoflook fijn en rasp de gember.

Meng de reepjesvlees met de maizena zodat alle reepjes goed bedekt zijn en zet ze voor nu even apart.

Verhit in een steelpan de 50 ml olie en bak hierin de uien glazig. Voeg de wortel toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee. Voeg vervolgens de knoflook, de gember en de chilivlokken toe. Roer ze goed door de ui en wortel en laat 1 minuut doorgaren. Voeg nu als laatste de sojasaus, de kruidenazijn, de sesamolie, de palmsuiker en de sesamzaadjes toe. Roer het geheel goed door elkaar en laat de saus op een laag vuur doorsudderen tot hij begint in te dikken.

Breng in een pan met dikke bodem 750 ml olie tot een temperatuur van ongeveer 180 graden. Schud overtollig maizena van de vleesreepjes en frituur het vlees in de olie in 3 à 4 minuten gaar (de genoemde hoeveelheid vlees in 2 of 3 keer frituren ). Neem de reepjes uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op een keukenpapier.

Schep nu de saus over het vlees en schep het vervolgens even goed om zodat al het vlees goed bedekt is met de saus.

Tafel lekker !!

Links in dit artikel
  1. julienne: https://lekkertafelen.nl/kookschool/snijtechnieken-wat-wordt-daar-precies-mee-bedoeld/