• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juli 2, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Vogelnestjes, Schotse eieren of Verborgen eieren

door Arianne Parent
in Vleesgerechten
0
0
Vogelnestjes, Schotse eieren of Verborgen eieren

Vogelnestjes, Schotse eieren of Verborgen eieren – De Belgen noemen het vogelnestjes, maar wij kennen ze ook als Schots ei of verborgen ei. Een gerechtje dat zich heel goed leent om te laten zien wat je waard bent in de keuken. Het ei zit verstopt in een bal gehakt en het geheel is aan de buitenzijde gepaneerd. Er zijn meerdere manieren om dit gerechtje te maken. Denk aan braden of frituren bijvoorbeeld. Het recept kwam ik toevallig op Televisie tegen toen een bekende Belgische kok het maakte. Ik was nog kind / tiener, maar juist dan spreekt dit gerechtje tot de verbeelding. Grappig, die kok zag ik in mijn jeugd regelmatig, maar contact hebben we nooit gehad. Het roept het verleden in me op. Mijn moeder die, elke zondag na de mis, in de keuken die ook altijd iets bijzonders op tafel toverde. Door haar heb ik de smaak van het kokkerellen te pakken gekregen en gaande weg probeer je andere dingen uit. Zo ook deze vogelnestjes of schotse eieren. Vandaag deel ik dit recept heel graag met jullie. Ik maak het nog altijd graag!

In mijn recept serveer ik de vogelnestjes in een huisgemaakte tomatensaus. Je kunt ze natuurlijk ook heel goed bij spinazie serveren. De uitdaging van het gerecht is natuurlijk dat het eigeel zacht is als je ze doorsnijd op je bord. Een hele kunst, en ook als het je niet lukt is er echt geen man over boord.

Vogelnestjes

  • 700 gram gemengd gehakt (varken/kalf)
  • 4 eieren
  • panko of paneermeel / chapelure
  • 2 takjes tijm
  • 2 sjalotten
  • zout en zwarte peper

Tomatensaus

  • olijfolie
  • knoflook
  • 1 eetlepel suiker( naar smaak)
  • 1 ui
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Een 500 gram verse tomaten
  • chilipoeder, cayennepeper
  • 1 blaadje laurier
  • 100 gram champignons

Prei puree

  • 3 stengels prei
  • 1 kruimige aardappel
  • 50 gram boter
  • peper en zout
Vogelnestjes, Schotse eieren of Verborgen eieren

Vogelnestjes, Schotse eieren of Verborgen eieren

Vogelnestjes, Schotse eieren of Verborgen eieren

Vogelnestjes maken

Hak de kruiden, snij de knoflook en de sjalotjes fijn. Meng het gehakt met de kruiden, knoflook en uitjes, en breng op smaak met peper en zout.

Kook de eitjes gedurende 6,5 minuten en laat ze schrikken in ijskoud water. Pel de eitjes.

Gebruik 165 gram gehakt per balletje, spreid uit over een stukje plasticfolie. Rol de eitjes voorzichtig in het gehakt en maak perfecte bollen. Rol de vogelnestjes in de panko, en zet nog even opzij.

Prei puree maken

Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Maak de prei schoon, snij in fijne stukjes, en stoof aan in boter.

Giet de aardappelen af, stamp deze fijn met een stamper en voeg een goede klont boter en de gestoofde prei toe. Meng goed en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Tomatensaus maken

Snij de uien, de champignons en de knoflook fijn, en stoof aan in wat olijfolie. Voeg tomatenpuree toe, laat kort bakken, en voeg dan de tomaten in blokjes toe.

Alles kruiden met peper, zout, een laurierblaadje, cayennepeper (of chilipoeder) en laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen. Mix de saus , zonder laurierblad en passeer eventueel door een fijne zeef.

Frituur de vogelnestjes met 2 tegelijk 4,5 minuten op 190 graden in de frituurpan

Doe eerst een schep preipuree in een diep rond bord, en schep de tomatensaus rondom. Plaats het vogelnestje middenin, en snij pas aan tafel open. De eierdooier moet nog lichtjes vloeibaar zijn, en mooi uit het vogelnestje stromen.

Tags: EierenVleesVlees - Gehakt
DeelPin10Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Babi ketjap
Vleesgerechten

Babi ketjap; een heerlijk Oosters gerecht vol smaak

Kipcurry spiesjes
Vleesgerechten

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Kipsaté van de barbecue
Vleesgerechten

Kipsaté van de barbecue

Skinny kipsalon
Vleesgerechten

Skinny kipsalon

kalfsbiefstuk
Vleesgerechten

Kalfsbiefstuk

Varkenshaas spiesjes met paprika
Vleesgerechten

Varkenshaas spiesjes met paprika

Kalfskotelet bakken
Vleesgerechten

Kalfskotelet bakken

Luikse balletjes - gehaktballen met friet
Vleesgerechten

Luikse balletjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.

Check het recept of lees de info
Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Recept in de picture

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Het lijkt wel wat op mac and cheese, maar dan veel gezonder, want er zit een kilo groente in. Proef onze ovenpasta met koolrabi en graskaas!

Check het recept of lees de info
Salade van lollo rosso en lollo bionda

Salade van lollo rosso en lollo bionda

bavarois van kwark

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Handige kooktips

Port Salut
Kookschool

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Deze Franse kaas ken je ongetwijfeld. Port-du-Salut ,het zachte kaasje met de milde smaak en de oranje korst. We vertellen je er meer over!

Check het recept of lees de info
Nederlandse boerenkaas

Hollandse boerenkaas, onze nationale trots!

Roomsaus of Bechamelsaus

Roomsaus of Bechamelsaus

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Yvonne op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen