• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, mei 23, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Zigeunerschnitzel, een schnitzel met paprikasaus

Samantha door Samantha
in Vleesgerechten
0
2
Zigeunerschnitzel

Zigeunerschnitzel, een schnitzel met paprikasaus – Vooral in de Oostenrijkse en Duitse keuken kom je heel veel varianten met de gepaneerde schnitzel tegen, de zigeunerschnitzel is er daar één van. En dan heb ik het niet over de oranje gekleurde stukjes vlees die je in de supermarkt vindt, nee de zigeunerschnitzel dankt zijn naam aan de overheerlijke, licht pikante paprikasaus die over de schnitzel heen geserveerd wordt. De gepaneerde oranje laag maakt het dus geen zigeunerschnitzel, dat doet de saus.

Zigeunerschnitzel of Balkanschnitzel

De discussie over de negerzoenen, welke nu de zoenen van Buys heten, kennen we allemaal vast nog wel. Eenzelfde soort discussie ontstond in 2013 in Duitsland. De vereniging van Sinti’s en Roma’s (zigeuners) vond de naam van deze schnitzel discriminerend en eiste een verandering van de naam. In de Duitse stad Hannover is sinds die tijd de naam zigeunerschnitzel niet meer op een menukaart verschenen. Slechts enkele andere Duitse steden volgden dit voorbeeld. Zo komt het dat er op een Duitse menukaart verschillende benamingen kunnen staan voor eenzelfde schnitzel; de meest gebruikte blijft de zigeunerschnitzel, maar de namen Balkanschnitzel, Pusztaschnitzel of Schnitzel met paprikasaus worden gebruikt voor hetzelfde gerecht.

Wel of niet paneren?

Ook hierover zijn de meningen verdeelt, paneer je een zigeunerschnitzel wel of niet? Wij gebruiken een gepaneerde schnitzel, maar zoals ik al schreef, het oranje laagje die we kennen van de supermarkt volstaat niet, ga je voor gepaneerd dan moet je hem echt zelf paneren, een klusje van hooguit 10 minuten, maar het maakt wel echt het verschil. Hoe je zelf een schnitzel paneert lees je hier. Wil je toch een beetje oranje/paprika meegeven meng dan door het paneermeel een tl paprikapoeder.

Paprika

Paprika, in alle kleuren van de regenboog!

Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!

Zigeunerschnitzel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 kalfs/varkensschnitzels ca. 125 gram per stuk
  • 2 eieren
  • 2 el slagroom
  • 50 gram bloem
  • 150 gram paneermeel
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml rode wijn
  • 350 ml bouillon
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 tl pikante paprikapoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl suiker ( optioneel )

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je zigeunerschitzel:

Paneer de schnitzels zoals hier beschreven. Maak de paprika’s schoon (verwijder kern en zaadlijsten) en snijd ze in repen. Schil de ui en snijd in ringen. Verhit in een pan de olijfolie en bak hierin de paprika’s en de ui tot ze zacht zijn. Doe dit op een medium vuur zodat ze wel zacht worden maar niet bruin. Voeg de 200 ml van de bouillon toe samen met de rode wijn en de tomatenpuree.  Laat het geheel nu wat indikken. Voeg nu het paprikapoeder, de chilipoeder en eventueel de suiker toe. Voeg nu in kleine beetjes de overige bouillon toe net zolang tot de gewenste dikte is bereikt. Bak de schnitzels tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer de saus over de zigeunerschnitzel.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - KalfsvleesVlees - SchnitzelVlees - Varkensvlees
DeelPin185Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kalfsschnitzel met Parmaham en salie
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel met Parmaham en salie, Saltimbocca alla Romana

Drumsticks in kokos-kerriesaus
Vleesgerechten

Drumsticks in kokos-kerriesaus, heerlijke kippenpootjes!

Asperges met kip in champignonsaus
Vleesgerechten

Asperges met kip in champignonsaus

Kipfilet in honing-sinaasappelsaus
Vleesgerechten

Kipfilet in honing-sinaasappelsaus met groentespaghetti

varkensribstuk
Vleesgerechten

Varkensribstuk met broodkruim en peterselie, onweerstaanbaar!

Label Rouge Kip met limoen
Vleesgerechten

Label Rouge Kip met limoen en rode peper

Gehaktbrood van lamsgehakt
Vleesgerechten

Gehaktbrood van lamsgehakt, met een Grieks tintje

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje
Vleesgerechten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje

Reacties 2

  1. Thea Lubbers says:
    1 week geleden

    Lijkt me heerlijk en ga ik vanavond maken.
    Bij de ingrediënten staat 50 gr bloem. In het recept wordt niet vermeld wanneer je die moet toevoegen, dat is wel jammer.
    Ik ga ervan uit dat als de paprika en ui gebakken zijn, het moment dat de bouillon erbij moet, je eerst de paprika en ui eruit haalt. Dan de bouillon en bloem tot een roux laat worden. En dan de paprika en ui weer toevoegen als de saus mooi is geworden.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 week geleden

      Leuk Thea, we zijn benieuwd naar het resultaat. De bloem is nodig om de schnitzels te paneren, niet om de saus te binden 😉

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Deze gekookte aardappels van de barbecue kunnen altijd op het barbecuemenu. Niet moeilijk en je kunt ze vooraf prima klaarmaken.

Check het recept of lees de info
barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

waterijs

Waterijs; 6 heerlijke varianten met vers fruit om zelf te maken

Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Recept in de picture

oven gegaarde zalm in roomsaus
Visgerechten

Ovengegaarde zalm in roomsaus

Dit moet je proeven! Ovengegaarde zalm in roomsaus. De saus is zacht kruidig en vol van smaak. Het recept kun je ook in een koekenpan maken.

Check het recept of lees de info
Geplette krieltjes uit de oven

Geplette krieltjes uit de oven

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij ook bij jou!

Check het recept of lees de info
Zachte broodjes bakken

Zachte broodjes bakken

zelf hamburgers maken

Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Connie Derks op Crispy bloemkool nuggets
  • Jellie op Crispy bloemkool nuggets
  • Elise de Haan op Zuurkool met salami en paprika
  • Mirrin op Zuurkool met salami en paprika
  • RInr op Botersaus
  • Redactie op Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen