• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, maart 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen

door Elise de Haan
in Vleesgerechten
0
0
Zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen

Zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen – Vaak worden er bij het bereiden van een Oosterse wokmaaltijd flesjes woksaus of doosjes met kruidenmengsel gebruikt. Eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Je kunt deze ‘wereldgerechten’ ook heel goed zelf maken, met verse ingrediënten, en producten die je waarschijnlijk gewoon in je basisvoorraad hebt. Zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen bijvoorbeeld, lekker, gezond en makkelijk te bereiden. Wat witte rijst of noodles erbij en je hebt een heerlijke Oosterse maaltijd! Je kunt dit gerecht als op zichzelf staande maaltijd serveren, maar je kunt het ook maken als onderdeel van een rijsttafel.

Welk varkensvlees gebruik je?

We hebben voor zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen hamlappen gebruikt. Hamlappen worden gesneden uit de achterham van het varken. Het zijn de malste varkenslappen. Ze zijn mager, zacht en neutraal van smaak en je kunt ze daarom voor veel gerechten gebruiken. Hamlappen zijn geschik om in blokjes te snijden,  voor snelle, op hoge temperatuur bereide wokgerechten, aan spiesjes als saté of souvlaki op de barbecue. Maar je kunt ze ook heerlijk stoven, en ze zijn een stuk sneller gaar dan bijvoorbeeld runderlappen. Als je varkensvlees gaat kopen, let dan wel op het Beter Leven Keurmerk, EKO-keurmerk et cetera, of koop biologisch vlees. Er zijn helaas nog veel misstanden in de varkensfokkerij, dus dat is wel iets belangrijks. Als je vlees koopt bij de slager, ga dan eens met hem of haar in gesprek de herkomst van het vlees.

Verse ingrediënten, gewoon lekkerder!

Vaak worden er in gerechten waar ananas in gebruikt wordt ananas in blik gebruikt. Wij hebben voor dit zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen gekozen voor verse ananas. Waarom? Gewoon omdat het veel lekkerder is dan ananas uit blik. Dat is ook de reden dat we gekozen hebben voor verse sperziebonen en niet uit een pot of uit de vriezer. Het kost weinig moeite om zelf een ananas te snijden en bonen af te halen. En het resultaat is er dan ook naar!

Zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen

Porties: 4-6
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 gram hamlappen, in dobbelstenen
  • 250 gram verse ananas, in stukjes
  • 300 gram sperziebonen, afgehaald
  • 140 gram tomatenpuree
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 flinke duim gember, geraspt of zeer fijn gesneden
  • 50 gram sjalotten, zeer fijn gesnipperd
  • 1 à 1,5 theelepel sambal oelek
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 250 ml water
  • neutrale olie om in te bakken
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen:

Verhit in een wok of grote hapjespan een flinke scheut olie. Bak hierin het varkensvlees rondom bruin aan. Haal het vervolgens uit de pan en leg het even op een bord.

Fruit in dezelfde pan de sjalot, de knoflook en de gember aan. Laat ze niet bruin worden, glazig is goed. Doe vervolgens de tomatenpuree erbij en laat deze even meebakken. Blus af met het water.

Voeg de azijn, het citroensap, de ketjap manis, de sambal oelek, de suiker, en het paprikapoeder toe en roer deze goed door de saus. Breng weer aan de kook.

Doe de sperziebonen en het vlees bij de saus en laat het geheel op een laag vuurtje een minuut of 15 stoven. Voeg dan de ananas toe en warm het gerecht nog even goed door. Breng op smaak met wat zout.

Serveer zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen met wat gekookte witte rijst of noodles.

Tafel lekker!!

Tags: Groente - Bonen - SperziebonenOosterse keukenVleesVlees - VarkensvleesVlees - Varkensvlees - Hamlappen
DeelPin28Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

tartaar met een kaasvulling
Vleesgerechten

Tartaar met een kaasvulling

Cheeseburger
Vleesgerechten

Cheeseburger; klassiek Amerikaans fastfood

Blauwe kaasburger
Vleesgerechten

Blauwe kaasburger

Kip met 40 teentjes knoflook
Vleesgerechten

Kip met 40 teentjes knoflook

pittige kip
Vleesgerechten

Pittige kip in zoetzure ananassaus

Souvlaki
Vleesgerechten

Griekse souvlaki van varkenshaas

Oma’s gehaktballen
Vleesgerechten

Oma’s gehaktballen

runderrollade uit de oven
Vleesgerechten

Runderrollade uit de oven

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Gefrituurde oesterzwammen
Hapjes

Gefrituurde oesterzwammen

Een lekkere snack uit de frituur? Maak eens gefrituurde oesterzwammen. Deze paddenstoelen geef je een heerlijk knapperig jasje! Proeven!

Check het recept of lees de info
Rösti

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen