• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, augustus 15, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen

door Elise de Haan
in Vleesgerechten
0
0
Zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen

Zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen – Vaak worden er bij het bereiden van een Oosterse wokmaaltijd flesjes woksaus of doosjes met kruidenmengsel gebruikt. Eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Je kunt deze ‘wereldgerechten’ ook heel goed zelf maken, met verse ingrediënten, en producten die je waarschijnlijk gewoon in je basisvoorraad hebt. Zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen bijvoorbeeld, lekker, gezond en makkelijk te bereiden. Wat witte rijst of noodles erbij en je hebt een heerlijke Oosterse maaltijd! Je kunt dit gerecht als op zichzelf staande maaltijd serveren, maar je kunt het ook maken als onderdeel van een rijsttafel.

Welk varkensvlees gebruik je?

We hebben voor zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen hamlappen gebruikt. Hamlappen worden gesneden uit de achterham van het varken. Het zijn de malste varkenslappen. Ze zijn mager, zacht en neutraal van smaak en je kunt ze daarom voor veel gerechten gebruiken. Hamlappen zijn geschik om in blokjes te snijden,  voor snelle, op hoge temperatuur bereide wokgerechten, aan spiesjes als saté of souvlaki op de barbecue. Maar je kunt ze ook heerlijk stoven, en ze zijn een stuk sneller gaar dan bijvoorbeeld runderlappen. Als je varkensvlees gaat kopen, let dan wel op het Beter Leven Keurmerk, EKO-keurmerk et cetera, of koop biologisch vlees. Er zijn helaas nog veel misstanden in de varkensfokkerij, dus dat is wel iets belangrijks. Als je vlees koopt bij de slager, ga dan eens met hem of haar in gesprek de herkomst van het vlees.

Verse ingrediënten, gewoon lekkerder!

Vaak worden er in gerechten waar ananas in gebruikt wordt ananas in blik gebruikt. Wij hebben voor dit zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen gekozen voor verse ananas. Waarom? Gewoon omdat het veel lekkerder is dan ananas uit blik. Dat is ook de reden dat we gekozen hebben voor verse sperziebonen en niet uit een pot of uit de vriezer. Het kost weinig moeite om zelf een ananas te snijden en bonen af te halen. En het resultaat is er dan ook naar!

Zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen

Porties: 4-6
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 gram hamlappen, in dobbelstenen
  • 250 gram verse ananas, in stukjes
  • 300 gram sperziebonen, afgehaald
  • 140 gram tomatenpuree
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 flinke duim gember, geraspt of zeer fijn gesneden
  • 50 gram sjalotten, zeer fijn gesnipperd
  • 1 à 1,5 theelepel sambal oelek
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 250 ml water
  • neutrale olie om in te bakken
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen:

Verhit in een wok of grote hapjespan een flinke scheut olie. Bak hierin het varkensvlees rondom bruin aan. Haal het vervolgens uit de pan en leg het even op een bord.

Fruit in dezelfde pan de sjalot, de knoflook en de gember aan. Laat ze niet bruin worden, glazig is goed. Doe vervolgens de tomatenpuree erbij en laat deze even meebakken. Blus af met het water.

Voeg de azijn, het citroensap, de ketjap manis, de sambal oelek, de suiker, en het paprikapoeder toe en roer deze goed door de saus. Breng weer aan de kook.

Doe de sperziebonen en het vlees bij de saus en laat het geheel op een laag vuurtje een minuut of 15 stoven. Voeg dan de ananas toe en warm het gerecht nog even goed door. Breng op smaak met wat zout.

Serveer zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen met wat gekookte witte rijst of noodles.

Tafel lekker!!

Tags: Groente - Bonen - SperziebonenOosterse keukenVleesVlees - VarkensvleesVlees - Varkensvlees - Hamlappen
DeelPin21Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Pakketjes kipfilet gevuld met Brie
Vleesgerechten

Pakketjes kipfilet gevuld met brie

Kip in het pannetje
Vleesgerechten

Kip in het pannetje; de klassieker!

gegrilde ribeye
Vleesgerechten

Gegrilde ribeye in een whiskey-marinade

spies van biefstuk
Vleesgerechten

Spies van biefstuk

Varkenshaas met champignons en krieltjes
Vleesgerechten

Varkenshaas met champignons en krieltjes

Lamsbiefstuk met kruidenboter
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met kruidenboter

saté van varkenshaas
Vleesgerechten

Saté van varkenshaas ( Saté Babi )

Runderribstuk
Vleesgerechten

Runderribstuk slowcooking op de barbecue

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

Milkshakes, vier het zonnetje uitbundig. Zelf milkshake maken is niet zo moeilijk. Bekijk hier een aantal heerlijke zomerse voorbeelden.

Check het recept of lees de info
Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje

Recept in de picture

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

Pilav is meestal met rijst, maar deze pilav van pasta is wel heel bijzonder. Dankzij de kleine 'vogeltongpasta' lijkt hij ook nog eens op echte pilav.

Check het recept of lees de info
Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Handige kooktips

Tong bakken doe je zo
Kookschool

Tong bakken doe je zo

Vind je verse tong bakken lastig? Weet je niet goed waar te beginnen? Met deze stap voor stap handleiding en foto's helpen we je op weg.

Check het recept of lees de info
Gruyère

Gruyère; die andere beroemde Zwitserse kaas

Kruidenolie zelf maken

Kruidenolie maken we zelf van verse kruiden

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Agnes de Groene op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Redactie op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Djorgio op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Kris op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Pieters Linda op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen