• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, november 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen

door Elise de Haan
in Vleesgerechten
0
0
Zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen

Zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen – Vaak worden er bij het bereiden van een Oosterse wokmaaltijd flesjes woksaus of doosjes met kruidenmengsel gebruikt. Eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Je kunt deze ‘wereldgerechten’ ook heel goed zelf maken, met verse ingrediënten, en producten die je waarschijnlijk gewoon in je basisvoorraad hebt. Zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen bijvoorbeeld, lekker, gezond en makkelijk te bereiden. Wat witte rijst of noodles erbij en je hebt een heerlijke Oosterse maaltijd! Je kunt dit gerecht als op zichzelf staande maaltijd serveren, maar je kunt het ook maken als onderdeel van een rijsttafel.

Welk varkensvlees gebruik je?

We hebben voor zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen hamlappen gebruikt. Hamlappen worden gesneden uit de achterham van het varken. Het zijn de malste varkenslappen. Ze zijn mager, zacht en neutraal van smaak en je kunt ze daarom voor veel gerechten gebruiken. Hamlappen zijn geschik om in blokjes te snijden,  voor snelle, op hoge temperatuur bereide wokgerechten, aan spiesjes als saté of souvlaki op de barbecue. Maar je kunt ze ook heerlijk stoven, en ze zijn een stuk sneller gaar dan bijvoorbeeld runderlappen. Als je varkensvlees gaat kopen, let dan wel op het Beter Leven Keurmerk, EKO-keurmerk et cetera, of koop biologisch vlees. Er zijn helaas nog veel misstanden in de varkensfokkerij, dus dat is wel iets belangrijks. Als je vlees koopt bij de slager, ga dan eens met hem of haar in gesprek de herkomst van het vlees.

Verse ingrediënten, gewoon lekkerder!

Vaak worden er in gerechten waar ananas in gebruikt wordt ananas in blik gebruikt. Wij hebben voor dit zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen gekozen voor verse ananas. Waarom? Gewoon omdat het veel lekkerder is dan ananas uit blik. Dat is ook de reden dat we gekozen hebben voor verse sperziebonen en niet uit een pot of uit de vriezer. Het kost weinig moeite om zelf een ananas te snijden en bonen af te halen. En het resultaat is er dan ook naar!

Hamlappen

Hamlappen; mals en mager varkensvlees

Varkensvlees, het is te koop onder allerlei benamingen. Maar weet jij ook het verschil tussen al die varkenslappen, filetlappen en hamlappen?

Sperziebonen

Sperziebonen

Sperziebonen lijken misschien wat gewoontjes, maar dat is niet terecht. Je kunt oneindig variëren met deze heerlijke en veelzijdige groente!

Zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen

Porties: 4-6
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 gram hamlappen, in dobbelstenen
  • 250 gram verse ananas, in stukjes
  • 300 gram sperziebonen, afgehaald
  • 140 gram tomatenpuree
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 flinke duim gember, geraspt of zeer fijn gesneden
  • 50 gram sjalotten, zeer fijn gesnipperd
  • 1 à 1,5 theelepel sambal oelek
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 250 ml water
  • neutrale olie om in te bakken
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen:

Verhit in een wok of grote hapjespan een flinke scheut olie. Bak hierin het varkensvlees rondom bruin aan. Haal het vervolgens uit de pan en leg het even op een bord.

Fruit in dezelfde pan de sjalot, de knoflook en de gember aan. Laat ze niet bruin worden, glazig is goed. Doe vervolgens de tomatenpuree erbij en laat deze even meebakken. Blus af met het water.

Voeg de azijn, het citroensap, de ketjap manis, de sambal oelek, de suiker, en het paprikapoeder toe en roer deze goed door de saus. Breng weer aan de kook.

Doe de sperziebonen en het vlees bij de saus en laat het geheel op een laag vuurtje een minuut of 15 stoven. Voeg dan de ananas toe en warm het gerecht nog even goed door. Breng op smaak met wat zout.

Serveer zoet-zuur varkensvlees met sperziebonen met wat gekookte witte rijst of noodles.

Tafel lekker!!

DeelPin43TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gehaktbrood van wildgehakt
Recepten

Gehaktbrood van wildgehakt

draadjesvlees
Vleesgerechten

Oma’s draadjesvlees; Smelt op je tong

Wildgehaktballen
Vleesgerechten

Wildgehaktballen; wild kan ook eenvoudig

Kip gestoofd in tomatensaus
Vleesgerechten

Kip gestoofd in tomatensaus

Varkenshaas met spek en rozemarijn
Vleesgerechten

Varkenshaas met spek en rozemarijn

Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
Vleesgerechten

Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus

Kip uit de oven
Vleesgerechten

Kip uit de oven; een complete maaltijd met aardappels en groente

runderragout
Vleesgerechten

Runderragout; Zelfgemaakt écht het lekkerst

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Recepten met garnalen
Specials

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Check het recept of lees de info
Oesters

Oesters; een feestelijk hapje!

slagroom

Slagroom

poké bowl recepten

Poké bowl recepten; ontdek deze varianten

Recept in de picture

Spruitjes met cranberry en geitenkaas
Hoofdgerecht

Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven

Dit bijgerecht is heerlijk bij een stukje vlees of wild. Spruitjes met cranberry's en geitenkaas passen dus prima in een feestdagenmenu!

Check het recept of lees de info
Romige aardappelschotel met kip en paprika

Romige aardappelschotel met kip en paprika

haring salade

Rode bietjes-haring salade

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Ossenstaartsoep
  • Eric Hoyer op Ossenstaartsoep
  • Connie Derks op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • letta de Jong op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Catharina op Garnalenmousse in een glaasje
  • Elise de Haan op Hollandse borrelplank; een feestje!
  • Vera van Geresteijn op Hollandse borrelplank; een feestje!
  • Connie Derks op Witte kool met spek en ui
  • Ria Willems op Witte kool met spek en ui

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen