• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juni 10, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Wildlasagne met paddenstoelen

door Elise de Haan
in Hoofdgerecht
0
0
Wildlasagne met paddenstoelen

Wildlasagne met paddenstoelen – Wild wordt vaak gegeten op speciale feestdagen en bij bijzondere etentjes. Heb je er wel eens bij stil gestaan dat er ook meer ‘gewone’ wildproducten zijn? En dat je deze heel goed kunt gebruiken om een wat meer dagelijkse maaltijd te bereiden in plaats van een hoogdravend kerst- of paasmenu? Ook bij het slachten van wild blijven er na het uitsnijden van de reeruggen, de wild zwijnenbouten en de hertenbiefstukken afsnijdsels over, net als bij runderen en varkens.

En ook bij wild worden afsnijdsels gewoon verwerkt tot gehakt. Van dit soort producten kun je de leukste gerechten maken. En we bedoelen dan niks ingewikkelds.

Als je bijvoorbeeld voor een lasagne het rundergehakt vervangt door wildgehakt, en de tomatensaus en Italiaanse kruiden door andere ingrediënten, dan wordt de lasagne ineens een veel spannender gerecht.  Dus doe eens gek, haal een pondje wildgehakt en wat paddenstoelen en leef je uit. Op een gewone vrijdagavond of zo. Want wild en lasagne kunnen altijd toch? Onze heerlijk romige wildlasagne met paddenstoelen zal jou en je tafelgenoten verrassen, dat beloven we je graag. Misschien ben je wel zo verrast dat dit gerecht toch stiekem ook op tweede kerstdag op tafel verschijnt!

Wildlasagne
Wildlasagne met paddenstoelen ongebakken

Wildgehakt

Wildgehakt bestaat uit een mengsel van vlees van verschillende soorten wild. Vaak betreft het hert en wild zwijn, maar andere soorten wild zijn ook mogelijk. De samenstelling kan zelfs compleet anders zijn dan de genoemde soorten. Ook onder andere gans, haas en wild rund kan verwerkt worden tot gehakt. Om wildgehakt te kopen voor het bereiden van wildlasagne met paddenstoelen verwijzen we je dan ook graag naar de poelier, of eventueel een slager die ook wild verkoopt. Hij of zij kan je vertellen wat de samenstelling is van het wildgehakt dat hij of zij verkoopt en de herkomst ervan. Dat is best belangrijk, want een combinatie van gans en rund smaakt anders dan een combinatie van wild zwijn en hert. En dat kan dus best invloed hebben op het uiteindelijke resultaat van de lasagne. In het geval van de wildlasagne met paddenstoelen zijn wij uitgegaan van wildgehakt van hert en wild zwijn.

Wildlasagne met paddenstoelen

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 75 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram wildgehakt
  • 175 gram gerookte spekblokjes
  • 100 gram sjalotten, in dunne kwart ringen
  • 150 ml rode wijn
  • 250 ml paddenstoelenbouillon
  • 400 gram gemengde paddenstoelen, gesneden (plus eventueel extra voor garnering)
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 jeneverbessen
  • 1 eetlepel Worcestershiresauce
  • 5 eetlepels crème fraîche
  • 1 liter melk
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram bloem
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 9 lasagnebladen
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je wildlasagne met paddenstoelen: 

We beginnen met de wildsaus. Verhit in een braadpan een scheut olie. Bak hierin het wildgehakt rul. Als het gehakt gaar is, doe dan de spekblokjes erbij en bak deze even mee. Voeg dan de sjalotten toe en bak mee tot ze glazig zijn. Daarna doe je de paddenstoelen erbij.  Als deze gaar zijn blus je alles af de paddenstoelenbouillon en de rode wijn. Doe ook de tijm, de jeneverbessen en wat peper in de pan. Breng aan de kook en laat op een heel laag vuurtje een half uur pruttelen. Na dat half uur kan het vuur uit, verwijder de jeneverbessen en de laurierbladeren en roer de crème fraîche en de Worcestershiresauce door het gehaktmengsel. Als het goed is heb je nu een dikke vleessaus. Als de saus te dun is, laat hem dan nog even wat inkoken. Breng wanneer nodig op smaak met peper en zout.

Smelt de boter in een pan, maar laat deze beslist niet bruin worden. Voeg dan in een keer de bloem toe en roer deze er goed doorheen. Bak dit mengsel een paar minuten, al roerend met een spatel, om de bloem te laten garen. Het is belangrijk dat de bloem gaar is, anders smaakt het gerecht naar bloem. Roer vervolgens scheut voor scheut, onder voortdurend roeren de melk toe. Als alle melk is opgenomen door de saus laat je deze nog even zachtjes doorkoken. Draai het vuur uit en breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Nu gaan we de wildlasagne met paddenstoelen opbouwen. Vet een ovenschaal in. Schep op de bodem de helft van de wildsaus. Dan drie lasagnebladen. Daar overheen schep je de helft van bechamelsaus. Weer drie lasagnebladen. Daar bovenop de andere helft van de wildsaus. Dan weer drie lasagnebladen. Je eindigt met de tweede helft van de bechamelsaus. Garneer deze laag eventueel met wat paddenstoelen.

Bak de lasagne in ongeveer 35 minuten gaar. Als het gerecht te snel kleurt, dek het dan af met aluminiumfolie.

Serveer de lasagne met een lekkere groene salade en een glas wijn.

Tafel lekker !!

Tags: LasagneVlees
DeelPin11Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Lamsbiefstuk met verse salsa
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met verse salsa

Toad in the hole
Vleesgerechten

Toad in the hole; Britse comfortfood

cordon bleu
Vleesgerechten

Cordon bleu maken

Gegrilde lamskoteletten
Vleesgerechten

Gegrilde lamskoteletten; met een Grieks tintje

Gebraden beenham
Vleesgerechten

Perfect gebraden beenham

Nacho's met gehakt
Hoofdgerecht

Nacho’s met gehakt; uit de oven

Kipdrumsticks in teriyaki marinade
Vleesgerechten

Kipdrumsticks in teriyaki marinade

Stamppot rauwe andijvie
Stamppot

Stamppot rauwe andijvie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

18 − 16 =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Eieren van de boer
  • Hollandse nieuwe haring komt een beetje later dit jaar
  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?

Uitgelicht

Kip op de barbecue
Specials

Kip op de barbecue; recepten die je niet wilt missen

Kip op de barbecue grillen, er zijn ontelbare manieren om dat te doen. Een kip op een bierblik, kipsaté, of kippenpoten, het kan allemaal!

Check het recept of lees de info
Varkensvlees op de barbecue

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Recept in de picture

Lamsbiefstuk met verse salsa
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met verse salsa

Van een sappige lamsbiefstuk met verse salsa wordt elke vleesliefhebber blij. Heerlijk lamsvlees met een Zuid-Amerikaans accentje!

Check het recept of lees de info
fruitsalade met mango en kiwi

Fruitsalade met mango en een zalige dressing van limoen en munt

steak sandwich bavette

Steak sandwich met rundvlees

Handige kooktips

Cheddar
Kookschool

Cheddar; maar dan de echte

Cheddar is een populaire en veelzijdige kaas. En dan bedoelen we niet de 'plastic' plakjes in de supermarkt. Wat weet jij van cheddar?

Check het recept of lees de info
Vers fruit bewaren

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Petra H op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • J.F. Feunekes op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen