• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, oktober 4, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Wildlasagne met paddenstoelen

door Elise de Haan
in Hoofdgerecht
0
0
Wildlasagne met paddenstoelen

Wildlasagne met paddenstoelen – Wild wordt vaak gegeten op speciale feestdagen en bij bijzondere etentjes. Heb je er wel eens bij stil gestaan dat er ook meer ‘gewone’ wildproducten zijn? En dat je deze heel goed kunt gebruiken om een wat meer dagelijkse maaltijd te bereiden in plaats van een hoogdravend kerst- of paasmenu? Ook bij het slachten van wild blijven er na het uitsnijden van de reeruggen, de wild zwijnenbouten en de hertenbiefstukken afsnijdsels over, net als bij runderen en varkens.

En ook bij wild worden afsnijdsels gewoon verwerkt tot gehakt. Van dit soort producten kun je de leukste gerechten maken. En we bedoelen dan niks ingewikkelds.

Als je bijvoorbeeld voor een lasagne het rundergehakt vervangt door wildgehakt, en de tomatensaus en Italiaanse kruiden door andere ingrediënten, dan wordt de lasagne ineens een veel spannender gerecht.  Dus doe eens gek, haal een pondje wildgehakt en wat paddenstoelen en leef je uit. Op een gewone vrijdagavond of zo. Want wild en lasagne kunnen altijd toch? Onze heerlijk romige wildlasagne met paddenstoelen zal jou en je tafelgenoten verrassen, dat beloven we je graag. Misschien ben je wel zo verrast dat dit gerecht toch stiekem ook op tweede kerstdag op tafel verschijnt!

Wildlasagne
Wildlasagne met paddenstoelen ongebakken

Wildgehakt

Wildgehakt bestaat uit een mengsel van vlees van verschillende soorten wild. Vaak betreft het hert en wild zwijn, maar andere soorten wild zijn ook mogelijk. De samenstelling kan zelfs compleet anders zijn dan de genoemde soorten. Ook onder andere gans, haas en wild rund kan verwerkt worden tot gehakt. Om wildgehakt te kopen voor het bereiden van wildlasagne met paddenstoelen verwijzen we je dan ook graag naar de poelier, of eventueel een slager die ook wild verkoopt. Hij of zij kan je vertellen wat de samenstelling is van het wildgehakt dat hij of zij verkoopt en de herkomst ervan. Dat is best belangrijk, want een combinatie van gans en rund smaakt anders dan een combinatie van wild zwijn en hert. En dat kan dus best invloed hebben op het uiteindelijke resultaat van de lasagne. In het geval van de wildlasagne met paddenstoelen zijn wij uitgegaan van wildgehakt van hert en wild zwijn.

Wildlasagne met paddenstoelen

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 75 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram wildgehakt
  • 175 gram gerookte spekblokjes
  • 100 gram sjalotten, in dunne kwart ringen
  • 150 ml rode wijn
  • 250 ml paddenstoelenbouillon
  • 400 gram gemengde paddenstoelen, gesneden (plus eventueel extra voor garnering)
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 jeneverbessen
  • 1 eetlepel Worcestershiresauce
  • 5 eetlepels crème fraîche
  • 1 liter melk
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram bloem
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 9 lasagnebladen
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je wildlasagne met paddenstoelen: 

We beginnen met de wildsaus. Verhit in een braadpan een scheut olie. Bak hierin het wildgehakt rul. Als het gehakt gaar is, doe dan de spekblokjes erbij en bak deze even mee. Voeg dan de sjalotten toe en bak mee tot ze glazig zijn. Daarna doe je de paddenstoelen erbij.  Als deze gaar zijn blus je alles af de paddenstoelenbouillon en de rode wijn. Doe ook de tijm, de jeneverbessen en wat peper in de pan. Breng aan de kook en laat op een heel laag vuurtje een half uur pruttelen. Na dat half uur kan het vuur uit, verwijder de jeneverbessen en de laurierbladeren en roer de crème fraîche en de Worcestershiresauce door het gehaktmengsel. Als het goed is heb je nu een dikke vleessaus. Als de saus te dun is, laat hem dan nog even wat inkoken. Breng wanneer nodig op smaak met peper en zout.

Smelt de boter in een pan, maar laat deze beslist niet bruin worden. Voeg dan in een keer de bloem toe en roer deze er goed doorheen. Bak dit mengsel een paar minuten, al roerend met een spatel, om de bloem te laten garen. Het is belangrijk dat de bloem gaar is, anders smaakt het gerecht naar bloem. Roer vervolgens scheut voor scheut, onder voortdurend roeren de melk toe. Als alle melk is opgenomen door de saus laat je deze nog even zachtjes doorkoken. Draai het vuur uit en breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Nu gaan we de wildlasagne met paddenstoelen opbouwen. Vet een ovenschaal in. Schep op de bodem de helft van de wildsaus. Dan drie lasagnebladen. Daar overheen schep je de helft van bechamelsaus. Weer drie lasagnebladen. Daar bovenop de andere helft van de wildsaus. Dan weer drie lasagnebladen. Je eindigt met de tweede helft van de bechamelsaus. Garneer deze laag eventueel met wat paddenstoelen.

Bak de lasagne in ongeveer 35 minuten gaar. Als het gerecht te snel kleurt, dek het dan af met aluminiumfolie.

Serveer de lasagne met een lekkere groene salade en een glas wijn.

Tafel lekker !!

DeelPin11Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Curry van kip en aubergine
Curry

Curry van kip en aubergine

Varkenshaas met Cabralessaus
Vleesgerechten

Varkenshaas met Cabralessaus

biefstuk in een taco
Recepten

Biefstuk in een taco

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën
Specials

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Gehaktbrood van kipgehakt
Vleesgerechten

Gehaktbrood van kipgehakt met paprika en champignons

Biefstuk met champignonroomsaus
Vleesgerechten

Biefstuk met champignonroomsaus

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Check het recept of lees de info
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

Recept in de picture

appel custard uit de oven
Nagerecht

Appel custard uit de oven; hier maak je vrienden mee

Met maar een paar ingrediënten maak jij een heerlijke appel custard uit de oven, die ook heel lekker ruikt. Probeer dit recept vandaag nog.

Check het recept of lees de info
Risotto met Provolone en broccoli

Risotto met provolone en broccoli

Spruitjes met appel spek en mosterd

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Appel custard uit de oven; hier maak je vrienden mee
  • Claudia Le Noble op Appel custard uit de oven; hier maak je vrienden mee
  • Redactie op Lamshaas – eenvoudig maar culinair genieten
  • Corry op Lamshaas – eenvoudig maar culinair genieten
  • Elise de Haan op Curry van kip en aubergine
  • Truus op Curry van kip en aubergine
  • Redactie op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Redactie op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Connie Derks op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Herma op Hazelnootpasta; de homemade Nutella

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen