Asperges met kip uit de wok – Dit recept laat zien dat de Hollandse asperge een heel veelzijdige groente is. De combinatie met ei, ham en roomboter is een veel gebruikte, omdat deze zeer waarschijnlijk ook de bekendste is. Maar met een asperge kun je echt heel veel meer. Wokken bijvoorbeeld.
Asperges wokken
Gekookte asperges kun je ook wokken. Ja, je leest het goed. Om asperges te wokken moet je ze eerst even voorkoken. Waarom zou je ze dan nog wokken? Het antwoord is simpel. Proef het maar! Door het wokken geef je de asperges en in dit geval ook de kipfilet extra smaak mee. Asperges met kip uit de wok is een gerecht met een licht oosters tintje en tegelijkertijd hebben we het gewoon over Hollandse producten. Ingewikkeld? Nee, dit is een snelle en makkelijke maaltijd met verse ingrediënten.
Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges
Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Asperges met kip uit de wok
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram kipfilet
- 1 kilo asperges
- 2 el olie
- 1-2 uien
- 1-2 teentjes knoflook
- 1/2 bakje champignons
- zout en peper
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel balsamicoazijn
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je asperges met kip uit de wok:
Schil de asperges en snijd ze in stukjes van 4-5 cm. Kook de stukjes een paar minuten totdat ze bijna gaar zijn. Giet ze af en zet ze opzij.
Pel de uien, snijd ze in de lengte doormidden en daarna nog een keer in de breedte. Snijd er nu in de lengte dunne plakjes van. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de kipfilet in reepjes. Maak een mengsel van de sojasaus, de azijn, zout en peper en knoflook uit de knijper.
Laat de wok op hoog vuur heel heet worden. Doe er wat olie in en roerbak de ui en de aspergestukjes een paar minuten. Haal de groenten uit de wok en wrijf de pan schoon met een flinke prop keukenpapier. Laat de wok weer heel heet worden en doe er weer een klein beetje olie in. Roerbak nu het vlees een paar minuten. Voeg dan de champignons toe en laat dit 1 minuut bakken.
Doe de apart gehouden groente erbij en giet tenslotte het sojasaus / balsamicoazijn-mengsel over het geheel. Roer het nog een keer door en serveer de asperges met kip uit de wok direct.
Tafel lekker !!
Enkele el. ketjap toegevoegd omdat het te zuur werd met alleen sojasaus en balsamico. En de champignons iets langer laten bakken.
Aardappelpuree erbij gegeten. Lekker.