- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Asperges met kip uit de wok

Asperges met kip uit de wok – Dit recept laat zien dat de Hollandse asperge een heel veelzijdige groente is. De combinatie met ei, ham en roomboter is een veel gebruikte, omdat deze zeer waarschijnlijk ook de meest bekende is. Maar met een asperge kun je echt heel veel meer.

Deze keer bereid ik hem in de wok. Met wat kip, sojasaus en balsamico krijg je een licht oosters tintje en tegelijkertijd toch lekker oer-Nederlands door de mooie asperges. Oosters of toch Nederlands het maakt niet uit, uiteindelijk is dit gewoon een makkelijk en snel te bereiden gerecht waar je van zult smullen.

Asperges met kip uit de wok

Wokgerecht[1] voor 4 personen.

Zo maak je asperges met kip uit de wok:

Schil de asperges en snijd ze in stukjes van 4-5 cm. Kook de stukjes een paar minuten totdat ze bijna gaar zijn. Giet ze af en zet ze opzij.

Pel de uien, snijd ze in de lengte doormidden en daarna nog een keer in de breedte. Snijd er nu in de lengte dunne plakjes van. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de kipfilet in reepjes. Maak een mengsel van de sojasaus, de azijn, zout en peper en knoflook uit de knijper.

Laat de wok op hoog vuur heel heet worden. Doe er wat olie in en roerbak de ui en de aspergestukjes een paar minuten. Haal de groenten uit de wok en wrijf de pan schoon met een flinke prop keukenpapier. Laat de wok weer heel heet worden en doe er weer een klein beetje olie in. Roerbak nu het vlees een paar minuten. Voeg dan de champignons toe en laat dit 1 minuut bakken.

Doe de apart gehouden groente erbij en giet tenslotte het sojasaus / balsamicoazijn-mengsel over het geheel. Roer het nog een keer door en serveer de asperges met kip uit de wok direct.

Tafel lekker!

Links in dit artikel
  1. Wokgerecht: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hoofdgerecht/wokken/
  2. kipfilet: https://lekkertafelen.nl/special/kipfilet/
  3. asperges: https://lekkertafelen.nl/special/asperges/