- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Hollandse wokschotel met broccoli, krieltjes en gehaktballetjes

Hollandse wokschotel met broccoli, krieltjes en gehaktballetjes – Hollandse kost. Aardappels, groente en vlees, of stamppot dat aten ze vroeger altijd. Dit was echt degelijke Hollandse kost. Nu eten we pasta, rijst en couscous maar ook nog steeds aardappels, groente en vlees, alleen dan net wat anders klaargemaakt dan ze vroeger deden.

De gehaktbal

Toch voor vele de favoriet een lekkere gehaktbal. Hiermee kun je alle kanten op wat kruiding betreft. Voor deze wokschotel gebruiken we peper, zout, nootmuskaat en peterselie. Vrij eenvoudig maar niet minder lekker. We gaan er kleine balletjes van draaien zodat we ze mooi kunnen mengen met de krieltjes en de broccoli en iedereen lekker veel balletjes heeft. Leuke bijkomstigheid is dat kleine balletjes snel gaar zijn en je zo ook eerder je maaltijd op tafel hebt staan.

Krieltjes

Krieltjes zijn kleine aardappeltjes die je niet hoeft te schillen. Deze zijn vooral in de zomer te koop wanneer de nieuwe aardappelen er weer zijn. Wel moet je ze even voorkoken voordat je ze bakt anders duurt het erg lang voordat deze gaar zijn.

Hollandse wokschotel

Wokschotel[1] voor 4 personen

Was de krieltjes en kook deze in ongeveer 10 minuten beetgaar. Was en snij de broccoli in stukken en kook deze 4 minuten voor. Haal ze uit het water en spoel ze koud.  Maak het gehakt aan met het paneermeel, het ei, nootmuskaat een handje vers gehakte peterselie en peper en zout naar smaak. Draai er balletjes van ter grootte van een walnoot. Bak de balletjes in een koekenpan rondom bruin en gaar. Snij ondertussen de uien in halve ringen. Schud het eventuele vet van het gehakt uit de pan. Dit is afhankelijk van het soort gehakt dat er gebruikt wordt. Bak de krieltjes in de pan van de gehaktballetjes. Wanneer deze bijna klaar zijn voeg je er de uien aan toe en bakt deze 5 minuten mee. Voeg er peper, zout en nootmuskaat naar smaak aan toe. Wanneer deze gaar zijn gaan de broccoli en de gehaktballetjes erbij en bak je alles samen even goed door tot alles lekker warm is. Strooi er vers gehakte peterselie overheen. Verdeel de Hollandse wokschotel met broccoli, krieltjes en gehaktballetjes over 4 borden en bestrooi met de geraspte oude kaas.

Tafel lekker!

Links in dit artikel
  1. Wokschotel: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hoofdgerecht/wokken/
  2. broccoli: https://lekkertafelen.nl/special/broccoli/
  3. gehakt: https://lekkertafelen.nl/special/gehakt/