Wokschotel met broccoli – Pasta en broccoli is een niet alledaagse combi, maar wel erg smaakvol. Want als je nog wat broccoli in huis hebt wil je die natuurlijk gebruiken. Samen met wat courgette en tomaten zet je al snel iets lekkers op tafel. Je zou ook andere groenten in de wokschotel kunnen gebruiken zoals champignons, bleekselderij of bonen. Gebruik gewoon wat je nog hebt liggen. De rode paprika, de broccoli en de uien mogen echter niet ontbreken in deze wokschotel.
Tomatensaus
De overrijpe tomaten op de schaal moeten ook op, dus geen blikje gepelde tomaten maar lekkere grove stukken verse tomaten. Haal wel even de schil van de tomaten anders krijg je van die velletjes in de schotel. Je kunt er ook voor kiezen om de tomaten rauw met schil en al in de blender te pureren en ze op het laatst toe te voegen. Laat ze dan heel even doorkoken met de groente.
Mozzarella
Je hebt mozzarella in verschillende vormen en prijsklassen. In een salade moet je echt goede buffelmozzarella gebruiken, maar in een warm gerecht mag het ook best een wat goedkopere versie zijn. Vooral de kleine mozzarella bolletjes zijn erg handig en ook nog eens mooi om te zien. Voeg ze er wel pas op het bord aan toe anders krijg je een kleverige en draderige wokschotel die er dan direct een stuk minder lekker uitziet.
Mozzarella, voor de pizza, de pasta en de salade
Op de pizza, in de salade, ook jij eet ongetwijfeld wel eens mozzarella. Maar wat weet je eigenlijk van dit bekende Italiaanse kaasje?
Broccoli uit de wok
Broccoli is populair. Deze groente wordt vaak gekookt of in een ovenschotel verwerkt. Maar broccoli uit de wok moet je zeker ook proberen!
Kippendijen; een veelzijdig stukje kip
Kipkarbonades, kippendijfilet en kippendijen, allemaal verschillende namen voor het bovenste deel van de kippenpoot. Wat is het verschil?
Tomaten, het hele jaar de zon op je bord!
Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!
Wokschotel met broccoli
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 350 gram kippendijen
- 400 gram tomaten
- 350 gram broccoli
- 1 courgette
- 2 rode uien
- 2 rode paprika's
- 350 gram vlinderpasta
- 200 gram mozzarella
- Basilicum
- Oregano
- Gedroogde Italiaanse kruiden
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de wokschotel met broccoli:
Snijd de kippendijen klein en verdeel er een eetlepel olijfolie over. Bestrooi royaal met Italiaanse kruiden en laat even staan. Snij intussen de groenten, op de tomaten na, in niet te kleine stukken. Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg wat zout toe. Snij de tomaten kruislings in en dompel ze dan 1 minuut in het kokende water. Haal eruit en verwijder de schil en snij ook hier grove stukken van. Zet de wok op het vuur en laat die goed heet worden. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Wok eerst de kip kort. Voeg dan de groente toe en bak kort mee. Voeg als laatste de tomaat toe en laat die even gaar koken. Breng op smaak met peper, zout, oregano en verse basilicum. Voeg de pasta toe en meng die eronder. Verdeel de Italiaanse wok schotel over de borden en werk af met mozzarella, eventueel nog wat kerstomaatjes en een takje basilicum.
Tafel lekker !!