• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, februari 6, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Wokken

Kip Teriyaki met paksoi

door Connie Derks
in Wokken
0
4
Kip Teriyaki

Kip Teriyaki met paksoi – Teriyaki wat is het eigenlijk? Teriyaki is een Japanse kooktechniek. Bij deze techniek wordt vlees of vis eerst gemarineerd in een soja marinade waarna het gebakken (yaki) wordt. Na het bakken heeft het vlees door de marinade een glans (teri). Teriyaki betekend dus letterlijk glans gebakken.

Vlees marineren

Door vlees te marineren wordt het veel malser. De meeste marinades bevatten een zuur wat de structuur van het vlees aantast, hierdoor wordt het vlees malser. De marinade is er niet alleen voor de structuur van het vlees maar vooral ook de smaak wordt er anders door. Onderstaand tref je de marinade die wij hiervoor zelf maken. Het geeft de kippendijen een heerlijke karakteristieke smaak.

Paksoi

Bij dit heerlijke Japanse vleesgerecht past de paksoi perfect. Het harde deel snij je in reepjes en roerbak je samen met de groenten mee. De zachtere groene bladeren voeg je op het laatst toe.

Kip Teriyaki met paksoi; de marinade

Teriyaki marinade

  • 1 knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 3 eetl zoete sojasaus
  • 3 eetl zoute sojasaus
  • 3 eetl rijstazijn
  • 1 mespunt sambal
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • ½ eetlepel sesamolie
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • Mespuntje kruidnagelpoeder

Rasp of hak de gember en de knoflook en meng alle overige ingrediënten door elkaar.

Kippendijen

Kippendijen; een veelzijdig stukje kip

Kipkarbonades, kippendijfilet en kippendijen, allemaal verschillende namen voor het bovenste deel van de kippenpoot. Wat is het verschil?

Kip Teriyaki met paksoi uit de wok

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram kippendijen
  • 1 paksoi
  • 100 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 stengel bleekselderij
  • 4 lente-uitjes
  • 1-2 eetlepels maïzena
  • 2 eetlepels sesamzaadjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Kip Teriyaki:

Snij de kippendijen in reepjes en roer ze om met de marinade. Zet dit een half uurtje koel weg. Snij ondertussen de champignons in plakjes en de paprika en bleekselderij in reepjes. Snij de paksoi ook in reepjes, maar hou het groene gedeelte apart, deze voeg je op het laatste moment toe. Snij de lente-uitjes in ringetjes en voeg deze bij de bladeren van de paksoi. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zien.

Doe het vlees in een zeef of vergiet en vang de marinade op. Roerbak het vlees kort in een eetlepel olie tot het gaar is. Voeg de marinade toe en kook even goed door. Los de maïzena op in een half kopje water en bind hiermee de saus naar wens. Haal alles uit de pan of neem een andere pan en roerbak in een eetlepel olie de groente kort zodat deze nog knapperig blijven. Voeg vlak voor het serveren het vlees bij de groenten en warm dit samen goed door. Voeg nu pas de lente-ui en de paksoi bladeren toe. Schep alles om en strooi het sesamzaad erover.

Serveer met rijst of mie

Tafel lekker !!

Tags: BladgroentenGroenteGroente - Bladgroenten - PaksoiVlees
DeelPin291Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Spruitjes met kaas en cashewnoten
Wokken

Spruitjes met kaas en cashewnoten uit de wok

Varkenshaas met spitskool en shiitakes uit de wok
Wokken

Varkenshaas met spitskool en shiitakes, uit de wok

Italiaanse wok schotel met broccoli
Wokken

Italiaanse wok schotel met broccoli

Hollandse wokschotel met broccoli, krieltjes en gehaktballetjes
Wokken

Hollandse wokschotel met broccoli, krieltjes en gehaktballetjes

Oosterse wokschotel met broccoli
Wokken

Oosterse wokschotel met broccoli

Krieltjes bloemkool en biefstukpuntjes uit de wok
Wokken

Krieltjes bloemkool en biefstukpuntjes uit de wok

Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok
Wokken

Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok

Reacties 4

  1. jop says:
    4 maanden geleden

    hoeveel eiwitten zit in dit recept?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 maanden geleden

      Wij berekenen de voedingswaarde van recepten niet Jop, dat laten we aan de websites over gezonde voeding over. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld de voedingswaarde calculator van het voedingscentrum. https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/hoeveel-calorieen-zitten-erin-.aspx

      Beantwoorden
  2. Connie Derks says:
    1 jaar geleden

    Fijn om te horen dat het jullie gesmaakt heeft.

    Beantwoorden
  3. Margriet van Stratum says:
    1 jaar geleden

    Wij hebben vanavond kip teriyaki gegeten. Een heerlijk recept!

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen