• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, maart 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Wokken

Krieltjes bloemkool en biefstukpuntjes uit de wok

door Connie Derks
in Wokken
0
0
Krieltjes bloemkool en biefstukpuntjes uit de wok

Krieltjes bloemkool en biefstukpuntjes uit de wok  – Hoe je met doorsnee ingrediënten zoals krieltjes biefstukpuntjes en bloemkool een heel ander gerecht maakt als je deze in de wok klaarmaakt.

Bloemkool uit de wok

Bloemkool is een van de meest gegeten groenten in Nederland. Meestal wordt deze gegeten met een melksausje of in een ovenschotel, maar wist je dat gebakken of bloemkool uit de wok ook erg lekker is. Door de bloemkool een beetje te laten karameliseren krijgt deze een meer uitgesproken smaak. 

Voorkoken 

Om krieltjes te kunnen bakken of wokken is het nodig om ze eerst even voor te koken, 10 tot 15 minuten is voldoende. Voor de bloemkool geldt dat je ze rauw kunt wokken wanneer je van een bite houdt, voor dit recept heb ik ze echter ongeveer 8 minuten voorgekookt om ze toch een zachtere binnenkant te laten krijgen.

Biefstukpuntjes

Dit zijn vaak de afsnijdsels die overblijven bij het snijden van biefstukken en daardoor meestal zeer redelijk in prijs. Door deze biefstukpuntjes te marineren voeg je smaak toe en je zorgt er zo voor dat ze malser worden. Bak de biefstukpuntjes in een andere pan dan de wok waar je de bloemkool en de krieltjes in wokt en voeg deze er op het laatst aan toe. Zo kun je de biefstukpuntjes heter bakken zodat de sappen er beter in blijven. Ook voor het oog is het beter om de biefstukpuntjes op het laatst nog kort even mee te wokken. 

Bloemkool bakken of roerbakken

Bloemkool bakken in de pan of in de wok

Bloemkool bakken in plaats van bloemkool koken. Ontdek de mogelijkheden en je zult in de toekomst veel vaker bloemkool bakken. Puur smaak!

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Krieltjes bloemkool en biefstukpuntjes uit de wok

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 gram krieltjes zonder schil
  • 1 kleine bloemkool
  • 500 gram biefstukpuntjes
  • 1 gele paprika
  • 2 lente-uitjes
  • cajun kruiden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • peper zout
  • 2 eetlepels olie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je krieltjes, bloemkool en biefstukpuntjes uit de wok:

Maak liefst een paar uur van tevoren een marinade van de tomatenpuree 1 eetlepel olie en cajunkruiden naar smaak. Doe hier je biefstukpuntjes in en roer goed door. Dek af en zet koel weg.

Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Kook de krieltjes in ongeveer 20 minuten gaar en schil deze als ze nog warm zijn of neem voor geschilde krieltjes. Snij de bloemkool in roosjes en kook deze in ongeveer 8 minuten al naar gelang de grootte beetgaar. Snij de paprika in stukken en de lente-ui in ringetjes. Verhit een beetje olie in de wok en begin met het bakken op hoog vuur van de krieltjes. Wanneer deze beginnen te kleuren kan de bloemkool en de paprika erbij en kun je in een andere pan de biefstukpuntjes op hoog vuur bakken. Bak de biefstukpuntjes ongeveer 5 minuten tot de buitenkant verkleurt is en de binnenkant nog rosé. Zet vuur uit en laat het vlees even rusten. Bestrooi het mooi gewokte bloemkool krieltjes mengsel met zout, peper en een beetje cajun kruiden. Voeg er de biefstukpuntjes aan toe en roer deze er kort onder. Strooi er de lente-ui over en serveer direct.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees - Rundvlees - Biefstuk
DeelPin48Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Noedels met kip en broccoli
Wokken

Noedels met kip en broccoli

Spruitjes met kaas en cashewnoten
Wokken

Spruitjes met kaas en cashewnoten uit de wok

Varkenshaas met spitskool en shiitakes uit de wok
Wokken

Varkenshaas met spitskool en shiitakes, uit de wok

Kip Teriyaki
Wokken

Kip Teriyaki met paksoi

Italiaanse wok schotel met broccoli
Wokken

Italiaanse wok schotel met broccoli

Hollandse wokschotel met broccoli, krieltjes en gehaktballetjes
Wokken

Hollandse wokschotel met broccoli, krieltjes en gehaktballetjes

Oosterse wokschotel met broccoli
Wokken

Oosterse wokschotel met broccoli

Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Rösti
Bijgerecht

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

Geraspte aardappel, en dat op zijn Zwitsers. Dan hebben we het over rösti. Een lekker bijgerecht, waarmee het heerlijk variëren is!

Check het recept of lees de info
witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Venkeltaart met ham en kaas

Venkeltaart met ham en kaas

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen