Krieltjes, bloemkool en biefstukpuntjes uit de wok – Hoe je met doorsnee ingrediënten zoals krieltjes, biefstukpuntjes en bloemkool een heel ander gerecht maakt als je ze in de wok klaarmaakt.
Bloemkool uit de wok
Bloemkool is een van de meest gegeten groenten in Nederland. Meestal wordt de gegeten met een melksausje of in een ovenschotel, maar wist je dat gebakken of bloemkool uit de wok ook erg lekker is. Door de bloemkool een beetje te laten karameliseren, krijgt ze een meer uitgesproken smaak.
Voorkoken
Om krieltjes te kunnen bakken of wokken is het nodig om ze eerst even voor te koken, 10 tot 15 minuten is voldoende. Voor de bloemkool geldt dat je ze rauw kunt wokken als je van een bite houdt, voor dit recept zijn ze echter ongeveer 8 minuten voorgekookt om ze toch een zachtere binnenkant te laten krijgen.
Biefstukpuntjes
Dit zijn vaak de afsnijdsels die overblijven bij het snijden van biefstukken en daardoor meestal heel redelijk in prijs. Door de biefstukpuntjes te marineren voeg je smaak toe en je zorgt er zo voor dat ze malser worden. Bak de biefstukpuntjes in een andere pan dan de wok waar je de bloemkool en de krieltjes in wokt en voeg ze er op het laatst aan toe. Zo kun je de biefstukpuntjes heter bakken zodat de sappen er beter in blijven. Ook voor het oog is het beter om de biefstukpuntjes op het laatst nog kort even mee te wokken.
Bloemkool bakken in de pan of in de wok
Bloemkool bakken in plaats van bloemkool koken. Ontdek de mogelijkheden en je zult in de toekomst veel vaker bloemkool bakken. Puur smaak!
Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes
Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!
Krieltjes, bloemkool en biefstukpuntjes uit de wok
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 600 gram krieltjes zonder schil
- 1 kleine bloemkool
- 500 gram biefstukpuntjes
- 1 gele paprika
- 2 lente-uitjes
- cajun kruiden
- 1 eetlepel tomatenpuree
- zout en peper
- 2 eetlepels olie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je krieltjes, bloemkool en biefstukpuntjes uit de wok:
Maak, liefst een paar uur van tevoren, een marinade van de tomatenpuree, 1 eetlepel olie en cajunkruiden naar smaak. Doe hier de biefstukpuntjes in en roer goed door. Dek af en zet koel weg.
Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Kook de krieltjes in ongeveer 20 minuten gaar en schil ze als ze nog warm zijn of neem voor geschilde krieltjes.
Snijd de bloemkool in roosjes en kook die in ongeveer 8 minuten, al naar gelang de grootte, beetgaar.
Snijd de paprika in stukken en de lente-ui in ringetjes.
Verhit een beetje olie in de wok en begin met het bakken van de krieltjes, op een hoog vuur.
Als ze beginnen te kleuren kan de bloemkool en de paprika erbij en kun je in een andere pan de biefstukpuntjes op hoog vuur bakken. Bak de biefstukpuntjes ongeveer 5 minuten tot de buitenkant verkleurt is en de binnenkant nog rosé. Zet vuur uit en laat het vlees even rusten.
Bestrooi het mooi gewokte bloemkool-krieltjes mengsel met zout, peper en een beetje cajun kruiden. Voeg er de biefstukpuntjes aan toe en roer ze er kort doorheen.
Strooi de lente-ui over het gerecht en serveer direct.
Tafel lekker !!